Norsk
E3 2011: Sony

E3 2011: Sony

Da var det Sony sin tur, nå som sola snart har stått opp her i Norge. Jack Tretton startet med å beklage hendelsen som har plaget PSN-brukere den siste tiden, og lovet at det var blitt gjort tiltak som gjør at nettverket deres er mer sikkert og stabilt. I tillegg benyttet han sjansen til å introdusere CinemaNow som er en filmleietjeneste. Dette skal etterhvert bli tilgjengelig for PSN-brukere.

Siden jeg er litt trøtt, så nevner jeg ikke alle spillene i pressekonferansen i denne omgangen, men kommer sikkert til å nevne mer om dem senere.

Sony en lang liste med spill som de nevnte underveis:
- Uncharted 3: Drake's Deception (11. november 2011)
- Resistance 3 (9. september 2011)
- God of War Origins Collection (13. september 2011)
- ICO & Shadow of the Colossus (TBA)
- NBA2K12 (TBA)
- Medieval Moves: Dead Man's Quest (TBA)
- Infamous 2 (sluppet)
- Little Big Planet 2 - Oppdatering med Move-funksjonalitet.
- Sly Raccoon: Theives in Time (2012)
- Dust 514 (Vår 2012)
- Bioshock Infinite (TBA)
- Saints Row 3 (november 2011)
- Star Trek (2012)
- SSX (2011)
- Need for Speed: The Run (15. november 2011)
- Battlefield 3 (Q3 2011)
- Street Fighter X Tekken (TBA)

Om Uncharted 3 er det bare én ting å si: GI MEG NÅ! Det er griselekkert. Grafikk og animasjoner flyter utrolig bra, og karakterene oppfører seg troverdig og humoristisk. Dette kan ikke bli dårlig!

Medieval Moves ser ut som om det er tilpasset move ganske bra og det virker til å at det vil fungere greit. Det er hvertfall ikke et av de spillene som har tvunget seg inn i en kontrollerform, slik som mange Wii-, Kinect- og Move-spill til tider er.

Dust 514 vil ha online funksjonalitet mot PC-strategi spill. Dette kan bli spennende. Dust 514 vil være et action skytespill på PS3en - men det ser ikke ut som om den kan måle seg med mesterne i klassen. I tillegg blir dette spillet PC og PS3 eksklusivt.

Battlefield 3 ser fortsatt utrolig bra ut. Dette er nok også et av spillene jeg blir nødt til å investere i.

Det kommer en rekke spill som vil få eksklusivt innhold på PS3:
- Bioshock Infinite vil ha støtte for move.
- Saints Row 3 vil ha en eksklusivt modus for PS3-gamere.
- Startrek vil få støtte for move.
- SSX vil innholde en unik fjelltopp-nivå som du kun finner i PS3-utgaven av spillet.
- Need for Speed: The Run vil inneholde 7 ekstra biler i PS3-utgaven. Blant annet en Bugatti Veyron!
- Battlefield 3 vil inkludere Battlefield 1943 på disken helt gratis for PS3-gamere.

Sony annonserte også at de vil slippe en PlayStation-brandet skjerm på 24" som passer ypperlig til gutterommet. Den har innebygget 3D funksjon, og den vil i tillegg gjøre det mulig for to personer å se to forskjellige bilder på én skjerm. Dermed er split-screen når man spiller med en venn historie. Den er priset til $500 inkludert Resistance 2, 3D briller, og skal du ha flere briller koster det $70. *sikle*

Konsollen vi har kjent som NGP annonseres nå som PlayStation Vita. Noen få av spillene som nevnes er:
- Uncharted: Golden Abyss
- Irrational Games har planer for Bioshock på PSVita (TBA)
- Street Fighter X Tekken (2012)

I tillegg vil konsollen være å finne til salgs før julesesongen, og den er priset til $249 (€249) for Wifi-versjonen og $299 (€299) for Wifi og 3G versjonen. I USA får man data-abonnement sammen med PSVita gjennom AT&T.

Så langt er det Sony som helt klart har levert den beste pressekonferansen mener jeg på. Microsoft fokuserte for mye main-stream gamer opplevelser med Kinect, mens Sony klarte hele tiden holde interessen min, til tross for alle titlene de har som støtter Move. Ikke bare får de annonsert PSVita til et fornuftig prispunkt (med norske elektronikkpriser skulle det ikke overraske meg om den koster mellom 2.000 og 3.000 kr) og det er særdeles mange spill jeg gleder meg til fra årets E3. Sony er på vei fremover igjen. Dermed gjenstår det bare å vite hva Nintendo gjør.

Hva tenker du om pressekonferansen til Sony? Er de på vei oppover igjen? Eller er du skuffet over utvalget av spill i pressemeldingen? Ser du ting jeg burde nevnt, men som jeg har glemt?

HQ