Norsk
Happy Death Day: Gratulerer Med Dagen For Evig Og Alltid...

Happy Death Day: Gratulerer Med Dagen For Evig Og Alltid...

Skrevet av sideswipe den 29 oktober 2017 klokken 13:55

Halloween er bare noen dager unna. Dette til både glede og forargelse. Dette er tiden man får små "snørrunger" på døra som truer med å kaste egg på huset ditt eller dekorere bilen din med doruller, så godt som mulig. For de som ikke går fra hus til hus og mottar appelsiner, så er Halloween en kveld for skrekkfilmer. "Heldigvis" har jeg vært på kino og sett en slik film, tror jeg...

Rollebesetningen består av Jessica Rothe(Tree) og Israel Broussard(Carter) med flere. Regissøren er Christopher B. Landon(Scouts Guide to the Zombie Apocalypse).

Tree går på College. Hun våkner opp på rom med en ukjent gutt etter en vill fest dagen før. Dette er tilfeldigvis også bursdagen hennes. Dette skulle vise seg å bli den mest irriterende dagen hennes noensinne.

Hvis du som meg så traileren og tenkte at dette så interessant ut, så kan jeg trygt si at det du så er det du får, men ikke noe mer. Traileren gir deg det filmen er, nemlig en veldig lett film som er lett å fordøye og dermed lett å kose seg med. Forventet du derimot å bli skremt, så tror jeg ikke du finner det her. Filmen bommer nemlig litt på sjangeren den er satt til. Ton ned Død Snø et par hakk og du har filmen din.

Med det sagt så koste jeg meg virkelig med filmen, den er morsom til de grader. Det er scener jeg kunne sett om og om igjen, fordi de passer inn perfekt. Soundtracket sitter som klistret. Det er "mulig" at College livet ikke er som dette. Tree er kanskje en overdramatisk protagonist, men Jessica Rothe får karakteren sin til å opptre troverdig.

For det meste følger filmen den beryktede røde tråden gjennom hele filmen, men det rakner mot slutten. Twisten er en skikkelig nedtur og blir behandlet på en veldig klomsete måte. Etter litt grubling kan jeg se sammenhengen, men det er allikevel langt fra den beste twisten jeg har sett.

Alt i alt er dette en morsom film med et interessant premiss som dessverre rakner litt mot slutten. Filmen kan ses av omtrent alle, selv om det ikke er noen garanti for at du vil like den. Jeg koste meg og det kan ingen ta fra meg.

8/10

+ Godt skuespill, interessant premiss, morsom
- forvirrende slutt, bommer litt på sjangeren

sideswipe

HQ