LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      F2P spill anbefalinger: MOBA

      F2P spill anbefalinger: MOBA

      MOBA står for Multiplayer Online Battle Arena, og er en spillsjanger med klare trekk. Spillene setter fem og fem spillere mot hverandre, der hver spiller representeres av en helt som de styrer. Hvert lag begynner på hver sin side av en bane, og for å beseire motstanderne må de ødelegge basen deres. Det er da tre veier frem til basen, der hver vei er beskyttet av tre lag med tårn, samt at AI kontrollerte enheter blir laget fra basen i jevne intervaller. Spillerne må da samarbeide for å vinne. Mer eller mindre alle MOBA fungerer slik, og de jeg skal ta for meg i dag, er League of Legends og Dota 2.

      League of Legends

      Platform: Windows og Mac ( http://signup.leagueoflegends.com/en/signup/redownload )

      Perspektiv: Fugleperspektiv

      I League of Legends begynner man ikke med noen helter, men man er nødt til å bruke heltene som er på rotering inntil man har tjent nok poeng til å kjøpe helter. Poeng kan anskaffes enten ved å spille, eller ved bruk av ekte penger. F2P modellen er altså ikke helt optimal for oss forbrukere, men spillet har allikevel nok av andre positive trekk for å gjøre opp for det.

      Spillet har noen ulike moduser og baner slik at man lett kan finne noe som passer for enn. Spillet er heller ikke blant de vanskeligste på markedet, noe som gjør det lett å komme inn i både for enn selv og venner. Spillet er altså mer tilgjengelig enn for eksempel Dota 2.

      Grafikken er ganske så tegneserieaktig, og er en fryd for øynene. Det er lett å skille mellom de ulike heltene, og andre ting som befinner seg på banen. Animasjonene fungerer også utmerket, noe som gjør det mulig å se evner og angrep i forkant, slik at man får reagert.

      Det å ikke ha alle helter tilgjengelig fra starten av er ikke noe å juble for, men spillet er såpass bra på alle andre områder, at det fortsatt er et ypperlig sted å starte sin MOBA karriere.

      Karakter: 8/10


      Dota 2

      Platform: Windows, Mac, Linux (skaffes via steam)

      Perspektiv: Fugleperspektiv

      I Dota 2 har man tilgang til alle heltene fra starten av, og det eneste man har å bruke penger på er kosmetikk og billetter til ulike turneringer. Det positive er at man også kan skaffe kosmetikk bare med å spille, noe som gjør at man kan få det meste ut av Dota 2 uten å bruke en eneste krone.

      Dota 2 har hovedsakelig bare en bane og en modus, og det er den klassiske fem mot fem der lagene begynner i hvert sitt hjørne. Spillet er også vanskeligere enn de fleste MOBA, ettersom det finnes en god del mekanikker som ikke eksisterer i andre spill. Det finnes heldigvis en treningsmodus, samt at man kan øve seg mot AI kontrollerte helter. Men generelt sett er det vanskeligere å komme skikkelig inn i spillet.

      Grafikken er litt mørkere enn i LoL, og enkelte vil muligens mene at stilen er litt tam. Stilen kan være uvant i begynnelsen, men når man blir vandt til det er spillet behagelig å se på, og animasjonene gir tydelig beskjed om hva det er som foregår.

      Dota 2 er muligens ikke det beste stedet å starte, men det er uten tvil et perfekt spill for dem som liker en utfordring. Det er alltid noe nytt å lære, noe som gjør at man ikke går lei med det første.

      Karakter: 9/10

      HQ