Norsk
Spillåret 2014 del 1. Årets gameplay

Spillåret 2014 del 1. Årets gameplay

Skrevet av stikox93 den 31 desember 2014 klokken 16:40

Det å lage lister over GOTY har aldri helt vært min greie, men spillåret 2014 har vært veldig interessant, både på godt og vondt. Det har vært spill med høye forventninger som har gått helt på tryne, samtidig som det har vært små indiespill som har levert.

Gameplayet over alle gameplay
Blant spillene som har vært å skryte av dette året, føler jeg at Lightning Returns Final Fantasy XIII er det første verdt å nevne.

Final Fantasy XIII er et av de mest kritiserte spillene i Final Fantasy serien, og jeg er ikke enig i mesteparten av kritikken. Gameplayet i XIII spillene er helt unike, det er herlig karakterer. Lightning Returns finner sted 1000 år etter Final Fantasy XIII, i en døende verden hvor folk ikke lengrer aldres.

Lightning er eneste spillbare karakter, og gameplayet fungerer at man har ATB bar med 100 poeng, og et bedre versjon av "Dress" systemet fra Final Fantasy X-2. Man kan spesialisere alle draktene med skjold og sverd, og mulighetene er enorme. Mange av draktene booster forskjellig stats.

Du kan ha fire skills per "schemata" og det er opp til deg selv å velge magi eller fysisk angrep. Dette systemet fungerer veldig godt i Lightning Returns åpne verden. Det at man bare styrer Lightning gjør at gameplayet er veldig oversiktlig.

Lightning Returns fortjener æren for å ha årets beste gameplay, det er et moro, overraskende artig spill med stor replayvalue pga gameplayet

HQ