Norsk
En ukomfortabel, men underfunderlig liten spillmaskin fyller ti år

En ukomfortabel, men underfunderlig liten spillmaskin fyller ti år

Skrevet av stikox93 den 2 mai 2015 klokken 15:31

Jeg fant igjen min gamle PSP når jeg drev og ryddet i dag, Det fikk meg til å fundere litt over selve maskinen. Maskinen i seg selv er vel blant noe av det dummeste Sony har gjort, men attpåtill var spillbiblioteket til PSP utrolig solid.

Det første man må tenke over ved PSP var jo at den var så liten. Kan hende jeg har blitt bortskjemt med Vita og 3DS, for alt jeg tenker nå er, hvordan svarte klarte jeg å spille Final Fantasy på en så liten skjerm?. Ikke er den spesielt pen å se på, og den sitter ikke noe godt i hendene. Den C-Stikka som brukes til å kontrollere gir deg blemmer på fingrene. De tok og forbedret mye på etterfølgeren. PSVita. Men man akn fortsatt skimte at det er samme modell som er brukt på knappene og styrespakene.

UMD formatet, ja hva pent kan jeg si om UMD formatet, det er ikke mye. Det er vel generelt diskformatet på PSP som var den største blemma Sony gjorde med maskinen, små minidisker dekket med plastikk. UMD sto for Universal Media Disk og skulle i følge Sony sine planer bli det neste store. (Samme sa Microsoft om HD-DVD). Samtidig har ikke Vitaen en UMD leser, så de fleste av PSP spillene må spilles på en PSP selv om man oppgraderer til Vita

Men ja PSP hadde mye gode spill, til å være så ukomfortabel å spille på hadde den nesten depressivt mye gode spill. Sånn for å nevne et par.

- Kingdom Hearts Birth By Sleep
- Metal Gear Solid Portable Ops
- Grand Theft Auto Liberty City Stories
- Monster Hunter 3rd Portable
- Alt av Final Fantasy som kom på maskinen.

Lista er lang, PSP har håndholdtklassikere som ingen spillfan har lyst til å gå glipp av.

Hva kan man si om Sonys første tur på håndholdtmarkede? Det var en utrolig kraftig håndholdtmaskin tilbake i 2005. Jeg husker godt som 13 åring da jeg kjøpte PSPen min. Derfor fikk jeg litt nostalgisk følelse i magen når jeg fant den igjen og den fungerer som ei klokke, ti år senere. Uansett hvor grusom maskinen var å spille på, vil jeg nå si at den gjorde det opp igjen med noen helt fantastiske spill. og den fortjener litt oppmerksomhet ti år etter lanseringen. Holder deg relativt godt gamle venn.

HQ