Norsk
JRPG and the fall of Square Enix

JRPG and the fall of Square Enix

Skrevet av stikox93 den 15 mai 2015 klokken 17:51

Square Enix sa at hvis Final Fantasy XV failer, vil de trekke seg ut av konsollmarkedet og fokusere på A Realm Reborn og fremtidige onlinespill. Etter å ha nølt mye om og men har jeg spilt gjennom Final Fantasy XV Episode Duscae, og jeg frykter at JRPG sjangeren kan komme til å miste sin viktigste pioner.

Er det et marked for japanske rollespill for tiden? Ser man bort ifra storsuksessen Xenoblade, Det relativt solide spillet Ni No Kuni, og Tales of Xillia, er det ikke mange som klarer å markere seg. Du har selvfølgelig taktiske Fire Emblem, og om du er kverrulant nok er teknisk sett Pokemon også et JRPG, men det er Square Enix som har vært de ledende.

Final Fantasy har hatt 2 gode onlinespill. XI er det glemte MMORPG klassikeren som fortsatt er subscriptionbasert, og det kom samme året som World of Warcraft, etter en utrolig latterlig lansering av Final Fantasy XIV tok dem seg tiden og pusset det opp. Resultatet ble det veldig suksessfulle A Realm Reborn.

Også må vi ta en titt på konsollmarkedet. X var utrolig godt, kanskje det siste spillet Square Enix kan være virkelig stolte av. XII er på lista over mine mest forhatte spill: Kjedelig gameplay, kjedelig historie, grusomt levelsystem, irriterende karakterer(Ja, jeg snakker om deg Balthier).

Også kom jo XIII, som lett er spillene som har fått mest kritikk i Final Fantasy serien. Men personlig liker jeg dem. gameplayet er gull, kanskje det de burde ha satset på om de skulle klart seg. Spesielt sistespillet Lightning Returns, som er bare helt rått gameplaymessig. Men jeg ser hvorfor folk har problemer med XIII, Square Enix tar seg friheter, og det liker folk sjeldent.

Også er det XV da, det store evighetsprosjektet deres, først vist frem i 2006 som Versus: Final Fantasy XIII, etter mye om og men har dem hintet til at det endelig skal lanseres i år, Final Fantasy Type-0 kom ut med den demoen av XV, og jeg har litt vondt i magen etter å ha spilt gjennom den. De har biler og mobilitelefoner. Det er bare feil

JRPG sjangeren trenger Square Enix. Rollespill i dag er litt dominerende av depressive vestlige spill, laget av Bioware, Bethesda, Blizzard, You name it. Sammenlignet med de store fargerike koselige rollespillene jeg vokste opp med å spille, blir jeg litt deprimert av de vestlige. Alt trenger ikke å være så jævla makabert og dystert. .

Om nå Square Enix skulle forsvunnet ut av konsollmarkedet vil jeg nok tro at Monolith Software kan bli den neste store, Xenoblade Chronicles er det RPG spillet jeg har hatt det mest gøy med de siste 5 årene. jeg gleder meg osm en liten unge til oppfølgeren.

Eneste jeg tenkte når jeg spilte Ni No Kuni, og forsåvidt Tales, er at man ser hvor inspirert de har vært av Final Fantasy, samme gjelder for Xenoblade, så det er ikke noe å skjule at Square Enix har vært viktig i utviklingen til JRPG sjangeren. og jeg vil virkelig ikke se JRPGs uten Final Fantasy. En serie jeg har vokst opp med og elsket så lenge jeg kan huske.

HQ