Norsk
Playstation Vita, et ubrukt potensial

Playstation Vita, et ubrukt potensial

Skrevet av stikox93 den 6 august 2015 klokken 23:19

Jeg kjøpte meg en Playstation Vita for et års tid siden, og det er en maskin som dessverre ikke får i nærheten av den oppmerksomheten den fortjener.

Etter den totalt håpløse feite klumpen Sony hadde med PSP var Vita en maskin som var mye mer komfortabel å spille på. Det er det første jeg la merke til i de mange timene jeg har lekt meg med Vitaen min. PSP var kanskje ukomfortabel, men den hadde et av de sterkeste ekslusive spillbibliotekene SOny har hatt. Vita er komfortabel å spille på, men har også litt for mange hardware problemer og gjør at utviklere ikke gidder å bruke tid på den.

Håpløs startmeny
For å starte med det som kanskje er det verste; Menyen på Playstation Vita er ikke god. Det hadde vært et mye større sjakktrekk av Sony og fortsatt med X-bar systemet, PS Vita kan brukes som kontroller til både Playstation 3, og 4. Touch skjermen er treg og skal litt til før reagerer. og touch paden bakpå er bare ubrukelig til det meste.

Spillbiblioteket?
Nei, det er ikke mange gode eksklusive spill til Vita, men de som er eksklusive er ganske gode. Fra toppen av hodet kommer Assassin´s Creed Liberation, Killzone Mercenary, Persona 4 Golden, Muramasa Rebirth og eneste fysiske versjonen av Child of Light er på Vita.

Jeg har blitt utrolig glad i Playstation Vita, og det perfekte hadde jo vært en maskin med biblioteket til PSP. Dessverre kan jeg godt forstå hvorfor den sliter som den gjør. og det at Sony ikke vil støtte den med spill fremover er vel et tegn på at de sakte men sikkert er ferdig i håndholdtbransjen. Synd, for det er noe sjarmerende med å spille på håndholdte maskiner.

HQ