Norsk
Blog
Om regionlåsing

Om regionlåsing

Skrevet av thosol01 den 7 august 2014 klokken 21:23

Regionlåsing er noe som lenge har iritert meg, og jeg er nok ikke den eneste. Veldig ofte spør jeg meg selv om hva som egentlig er vitsen med dette. Jeg vet selfølgelig at regionlåsing først og fremst ble opprettet for å holde folk unna piratkopiering, men nå som vi har kommet i en moderne tidsalder har dette blitt snudd om, og nå blir regionlås regelen brutt på grunn av folk som blir lei disse reglene, og dermed blir det altså mer piratkopiering og mer ødelegelse av regelen. Selv har jeg mange ganger vurdert og bruke et program som enkelt nok lar deg spille på regionlåste spill, siden jeg allerede har muligheten til det med Homebrew channel, men jeg vill ikke akkurat ødelege hele konsollen min heller, og Homebrew bruker jeg for det meste til å få online på Mario Kart Wii siden serveren ble stengt av. Så jeg har latt være med å bruke denne muligheten, og det vill jeg nok fortsette med å gjøre.

Men det løser jo ikke akkurat problemet her. Det enkleste hadde vært om konsollutviklerne bare kunne fjerne låsingen, siden det var mer brukbart før. Jeg har hørt at PS3 og PS4 skal være regionfrie, men er ikke helt sikker på dette. Xbox har jeg ikke hørt noe om, så derfor faller den store dommen på Nintendo. Konsoller som DS, 3DS og Wii er greie nok med regionlåsing selv om det er sistnevnte jeg frustrerer meg mest over, men det betyr derimot ikke at Wii u må ha regionlåsing ettersom at det bare blir mer og mer upopulært.
Det store problemet så jeg først i forige måned. For når man er på ferie utendlands og handler spill på et region område som ikke er PAL kan dette bli et meget stort og uhyggelig problem. Det ender som oftest at du ikke får spilt det spillet du hadde lyst på.

Jeg har også latt meg friste av Monster Hunter G til Wii, som bare blir gitt ut i Japan, men som det blir solgt mye av på Ebay. Og det er da jeg har lyst til å benytte sjansjen, og selv om jeg ikke kan Japansk så hadde det vært artig å prøve, men der kommer altså den store bommen. jeg kan jo selfølgelig velge å kjøpe spillet, men da får jeg ikke spilt det uten å bruke en mulighet jeg helst ikke vill. Jeg regner med at det er andre her som har hatt lignende situasjoner. Hva gjør dere? Og fremfor alt hva synes dere om regionlåsingen? Er det nødvendig?
Jeg håper fremtidenskonsoller vill bli mindre nøye på dette så vi slipper lignende problemer som dette.

/Det var dagens tale takk for din tid komenter gjerne hva du synes.

HQ