Norsk
Blog
Orker jeg dette? (igjen)

Orker jeg dette? (igjen)

Vel, da er antall ganger jeg har utbrutt noe høylytt foran TV-skjermen doblet (fotballkamper telles ikke).

Jeg er nå et ikke altfor godt stykke inn i demoen til det nyannonserte P.T. (eller Silent Hils som det ble avslørt at det egentlig het), og det viste seg å være fryktelig skummelt. Om spillet gikk rett i glemmeboken etter at det ble vist frem på Sonys Gamescom-pressekonferanse (det var tilfellet for meg), så er dette altså det nye Silent Hill-prosjektet til Metal Gear-legende Hideo Kojima og filmskaper Guillermo Del Toro. Førstnevnte har avslørt at han ville at folk ikke skulle vite hva de gikk til når de lastet ned demoen, så ingenting av spillet ble vist frem på selve konferansen. Istedet så vi et par stakkarer som satt i mørket og fikk vettet skremt ut av seg.

Sist jeg skrev en blogg av denne typen var det Outlast som var overraskende skummelt. Jeg vil nesten si at dette er verre, og dessuten er det definitivt smartere laget. Del Toro og Kojima kan tydeligvis sakene sine, da de tar i bruk litt andre virkemidler enn hva man er vant med fra Silent Hill-serien, men gjør det på en veldig effektiv måte. Jeg tror aldri jeg har blitt såpass skremt av så lite før.

Om konseptet rekker til å lage et fullverdig spill gjenstår å se, men demoen er i hvert fall fryktelig spennende. Inntil videre er det i grunn nok med den.

HQ