Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

Los Santos fra et nytt perspektiv

«A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming»

Det er kanskje en liten overdrivelse å beskrive det med Disney-sanger, men førstepersonsperspektivet i GTAV imponerer. Bedre grafikk og flere bilder i sekundet til tross, så er det å se Los Santos fra protagonistenes øyne som bidrar mest til å øke innlevelsen i nyutgivelsen av GTA. Spesielt da når man spiller over nett.

Å sitte i passasjersetet i bilen til en venn og switche mellom radiokanaler føles simpelthen mer personlig nå. Det samme gjelder når man raner en butikk og står ansikt-til-ansikt med ekspeditøren. Høye hastigheter føles raskere, svære bygninger føles høyere. Den nye kameramodusen er kanskje litt krunglete til rent praktisk bruk (skyting, kjøring), men den øker morofaktoren langt mer enn jeg hadde trodd på forhånd.

Modusen fremhever også mange av de herlige detaljene i GTA. Man får se alle de sprø skiltene og de sære folkene på nært hold. Jeg merket meg dessuten at man bare kan skifte radiokanal hvis man sitter foran i bilen. Akkurat som i virkeligheten, jo!

Ellers er det litt skuffende at de ikke klarte å kvitte seg med lange installeringstider, samtidig som bilderaten fortsatt ikke er perfekt. Men det får gå. For å være en remaster av et ett-år gammelt spill er det tydelig at det er blitt lagt ned mye arbeid.

FOTO: WIKIMEDIA COMMONS - Førstepersonsperspektiv slik det ser ut i virkeligheten

Los Santos fra et nytt perspektiv

HQ