Norsk
Blog

Mitt verste spillkjøp

Si hva du vil om at Majora's Mask gir deg tre dager på å stoppe et krasj med månen. Garfield til PS2 ga deg seks (eller var det syv?) timer, sanntid, på å rydde et forholdsvis stort forstatshus.

Da jeg var gammel nok til å burde vite bedre, benyttet jeg meg av et 2 for 249,- tilbud på Free Record Shop. Det var egentlig bare ett av de to spillene jeg hadde lyst på, nemlig Whiplash, men av en eller annen grunn bestemte jeg meg for at Garfield ville fungere fint som spiller nummer to. Det gjorde det vel egentlig ikke.

Garfield går ut på at Jon, eieren til katten Pusur, drar ... et eller annet sted (på jobb?) i noen timer, mens Pusur tar seg en høneblund. Når den dovne katten omsider våkner, har hunden Jølle rotet til hele huset, og Pusur må skynde seg å rydde opp før Jon kommer hjem. Er ikke huset strøkent i tide, blir han satt på diett! (den tingen som på sikt trolig vil redde livet hans).

Så da begir man seg altså ut på tidenes døveste spillkonsept: Å rydde. Du støvsuger deler opp fra et sted, spyler de ut der de hører hjemme og låser opp nye rom i Jons bolig. Deretter rydder du disse rommene. Foruten tre - fire minispill var det egentlig ikke stort annet å gjøre.

Lastetidene var dessuten forferdelig lange! Mens spill som Grand Theft Auto og Jak and Daxter lot deg kjøre gjennom store byer uten en eneste lastetid, så ble Garfield satt på vent hver gang den oransje katten åpnet en dør. Det tok gjerne 20 - 30 sekunder før man kunne fortsette ryddingen.

Huff, for et kjedelig spill.

Dette var dessuten før jeg fikk råd til å gjøre ting som å kjøpe I Am Bread på Steam. Hvis jeg kjøpte et spill var jeg stuck med det i ganske mange måneder før jeg kunne kjøpe et nytt. Dette førte til at jeg ga det to - tre sjanser før jeg bestemte meg for å rydde mitt eget rom i stedet. Så selv om jeg har gjort noen lite gjennomtenkte impulskjøp i diverse nettbutikker, tror jeg at jeg med rimelig sikkerhet kan si at Garfield er det verste spillkjøpet jeg har gjort.

Har du noen dårlige spillkjøp på samvittigheten?

Mitt verste spillkjøp

HQ