Norsk
Blog

Se hva jeg fant på Kickstarter! Norsk Bibel-LEGO

Ettersom Detective Heart of America og Castle Story, mine to eneste Kickstarter-hjertebarn, sjelden lar høre fra seg, tenkte jeg det var på tide å finne nye, spennende prosjekter som kan være verdt å støtte med en krone eller to. Hvis ikke blir det jo nesten feil av meg å skrive "investor" på CV'en.

Så, mens jeg leter etter noe som er verdt å sette penger på: Her er noe av alt det andre jeg har funnet på Kickstarter!

Denne gang: Biblo

Biblo er, foruten å nesten være onkelen til Frodo i Ringenes Herre, et Kickstarter-prosjekt som prøver å forene Lego (-aktige?) byggeklosser med religionslære. Blir du sliten av å måtte traske hele veien til hobbybutikken for å kjøpe Lego? Er du lei av alt bryderiet med å få biblene dine levert gratis på døra? Er du øm i fingrene etter å taste www.bibel.no/nettbibelen inn i nettleseren din? Da er Biblo tingen for deg!

Glem dagene da kirke og Lego var separate institusjoner - med Biblo får du et byggesett fra din favoritt Bibel-fortelling (såfremt det er den barmhjertige samaritan), og med på kjøpet får du historien bak byggesettet, slik at alle bitene virkelig faller på plass.

Det som er så fantastisk med denne Kickstarteren er at den har ryddet opp i mange av fordommene mine. Før jeg så Biblo, trodde jeg f. eks at:

- Bergen ikke tilhørte Sørlandet
- Religion var en feilsikker måte å sanke penger på (jfr. Visjon Norge)
- Patentlovgivning gjaldt også i Norge

Det er et ganske ambisiøst foretak vi snakker om her. Folkene i Biblo Toys ber nemlig om 150 000 kroner til å finansiere prosjektet sitt. Det hevdes dessuten at samtlige 150 000 (og eventuelle overskudd) skal gå til utviklingen av selve prosjektet, noe som viste seg å stemme overens med mitt eget regnskap:

Kjøpe diverse Lego-sett: 5 200 kr
Kjøpe pappesker: 600 kr
Sortere Lego-klosser i riktige pappesker, lønnskostnader: 2300 kr
Saksomkostninger: 139 900 kr
Sum: 150 000 kr

Nøyaktig 150 000!

Går alt som planlagt, ser de dessuten for seg å lansere flere sett fremover. I første omgang er det snakk om et "den barmhjertige Samaritan"-sett, men her er noen av de andre:

Noahs Ark - Et legosett på 120 x 25 meter som er kompatibelt med samtlige LEGO animals sett.
Matteus 21: 12 - Bygg ditt eget LEGO-tempel! Pass opp for LEGO-Jesus som med jevne mellomrom kommer for å rive det ned.
Johannes' åpenbaring - LEGO-Johannes ser 35 dager inn i fremtiden og innser at 150 000 kroner var litt mye å håpe på.
Babels Tårn - LEGO-spillet der det er om å gjøre å bygge høyest mulig tårn før Gud ødelegger det og gjør at de ulike deltagerne snakker på forskjellige språk.
Historien om Adam og Eva - To billetter til Legoland som er gyldige frem til vaktene ser dere og kaster dere ut.

Ok, de ideene var tull. Og alt tull og tøys til side, så synes jeg å blande religionslære og legobygging høres ut som en strålende idé. Jeg er også imponert over at det er mulig å donere ett eller flere byggesett til barnehagen "Home of praise" i Thailand. Ut i fra hva jeg leste om barnehagen, virker det som noe en god samaritan ville ha gjort.

Men selv med det i tankene synes jeg det er vanskelig å sette til side at noen ber om 150 000 kroner for å finansiere et prosjekt de nødig har rett til å selge eller distribuere (selv om det ikke er Lego de bruker i det ferdige prosjektet, så har jeg hørt at Lego ikke liker lignende produkter). Og ikke minst, det må da være vel så enkelt å kjøpe et Lego-spann i leketøysbutikken og plukke opp et par av Biblene man får slengt etter seg på Karl Johan? Barn har da fortsatt fantasien til å lage et vertshus og en vei uten å følge bruksanvisninger?

Ellers stemmer jeg aldri imot at foresatte, skoler eller AKS bruker Lego for å lære barna sine om religion (eller historie, geografi, hva det skulle være). Enten man setter sin lit til Bibelen, Koranen eller God is not great: Why religion poisons everything kan det være lurt å lære litt om religion i løpet av livet. Det kan f. eks komme til nytte hvis du noensinne skal skrive en syrlig blogg om en Bibel/LEGO-Kickstarter.

Se hva jeg fant på Kickstarter! Norsk Bibel-LEGO

BILDE: Kristi legeme

HQ