Norsk
Blog

Se hva jeg fant på Kickstarter! Lua mi

Yay! Jeg fant nok merkelige ting på Kickstarter til at det kunne bli en slags bloggserie. Etter å ha vært en tur i Tyskland skal vi tilbake til gode, gamle Norge. Denne gang er det imidlertid ikke Bergen, men Hammerfest som står for det som må beskrives som en raritet.

Filmen Lua Mi av Sune Jakobsen er nemlig, ifølge Kickstarter-siden, en "satirisk horrorfortelling om en liten jente som begår en skolemassakre ved hjelp av voodookrefter mens hun siterer et dikt" (halvdirekte oversettelser er gøy). Den er alt, med andre ord. Den er absolutt alt i verden - limt til en filmrull.

Videre heter det:

"'Lua mi' er en historie om en elleve-årig jente som begår en skolemassakre med voodoo-kreftene hun fikk fra sin samiske bestemor, "Gannet", for et par år siden. Kreftene hennes gjør at hun kan kontrollere mennesker ved å bruke hattene deres."

Med andre ord litt som Hatred, bare med strikkevotter, toppluer og 11-årige skolebarn. På en eller annen måte er det mye verre. Heldigvis skal den altså inneholde humor.

Det som skiller denne crowdfunding-kampanjen fra de to prosjektene jeg har skrevet om tidligere er at jeg denne gang satt litt på gjerdet og faktisk vurderte om jeg skulle støtte prosjektet med noen kroner. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det fenger litt. Det virker sprøtt og aldri så lite mystisk. Vi får ikke se så mye av selve prosjektet, bortsett fra en plakat, og den er jo faktisk ganske fin. Ikke minst, så virker prosjektet ganske unikt.

Dessverre er fristen for å støtte "Lua mi" allerede utløpt, og målet ble ikke nådd. Jeg mistenker at det kunne ha hjulpet å prissette de forskjellige belønningene litt lavere. Det virker spesielt at en DVD + plakat koster 1000kr, og at det å få navngi én av karakterene dermed er billigere. Jeg stusser også litt over at man betaler for å få en lenke til filmen. Men, men.

Filmen skal visstnok bli filmet allikevel, så det kan jo bli spennende å holde et øye på prosjektet!

HQ