Norsk
Blog

HBO Nordic havarerer på PS4

Jeg hadde egentlig gitt opp alt håp om at HBO Nordic skulle ta turen til PlayStation 4. Ikke bare har seriehjemstaden holdt stille om muligheten lenge, men de har enda til gode å lage en brukbar applikasjon til PC, android eller iOS. Å se Game of Thrones på PS4 virket så fjernt, så fjernt -- men vips, så dukket HBO-logoen plutselig opp på PlayStation-menyen. Endelig! Bare synd at applikasjonen er elendig.

HBO har et fantastisk serieutvalg som definitivt rettferdiggjør noen måneders pause fra Netflix, men brukergrensesnitt har de virkelig ikke greie på. Der Netflix nærmest vet hva man vil se på før man vet det selv, er det å finne frem til en serie på HBO en kranglete prosedyre.

Si at man tidligere har sett et par episoder av Parks and Recreation og bestemmer seg for å slå på TV-en og se en til. Da hadde det vært supert hvis man kunne gå på "recently watched" og finne neste episode derifra. Men det kan du ikke. Det eneste du finner der er episoden du nettopp så. Du vet, i tilfelle det finnes brukere som har lyst til å se den samme episoden igjen, og igjen, og igjen i evigheten.

Så det du gjør, hvis du ikke vil bruke søkefunksjonen, er å gå på "series", deretter "all series" , deretter blar du ned til bokstaven "P", scroller ned til "Parks and Recreation", tumler nedover til "sesong 1" og deretter "episode 3". Det er verdt å merke seg at det nyeste innholdet ligger øverst, slik at man må se gjennom bilder og beskrivelser fra alle episoder man ikke har sett enda.

Til syvende og sist er dette flisespikkeri, men så er det også mange fliser å ta av. Ta for eksempel denne: Alle serier som begynner på "The" arkiveres under "T", slik at The Borgias og The Wire ikke finnes under "B' og "W", men under "T" -- et prinsipp som går imot all moderne biblioteksvitenskap (regner jeg med).

Det er nesten ikke verdt å nevne at det ikke er noe mulighet for å automatisk spille av neste episode, at innholdet ikke ser ut til å kjøre i full HD eller at menyene ser ut som noen har sølt en lavoppløst suppe av bokstaver og miniatyrbilder utover et stykke trist asfalt. HBO Nordic er rett og slett overraskende dårlig på alt som har med brukeropplevelse å gjøre. Heldigvis lager de gode serier.

HQ