Norsk
Blog

Årets peneste

Skrevet av Tor Erik den 18 november 2014 klokken 16:42

Jeg har tilbragt hele den foregående helgen i Kyrat, og selv om jeg ikke kastet det ut i anmeldelsen hadde jeg lyst til å skrive at det var årets peneste konsollspill. Nå er jeg ikke like sikker lenger...

Greia er at Rockstars arbeid med Grand Theft Auto V slettes ikke er så ille det heller. Jeg har riktig nok ikke fått like mye tid i Los Santos, men det er helt klart et pent spill.

Ja, jeg vet at dette er veldig subjektiv, men en eller annen gang må man jo stikke frem nesa.

Dette blir imidlertid ikke den gangen jeg gjør det. Jeg synes nemlig det er veldig vanskelig å kåre noen vinner.

Far Cry 4 har flott vegetasjon overalt, mektige fjell, lekker lyssetting og fine teksturer neste hvor enn jeg snur meg. Dessuten er dyrene virkelig vakre å se på (unntatt de fordømte grønne slangene), og flammene er skummelt trollbindende. Og eksplosjonene... ah, for noen eksplosjoner.

Grand Theft Auto V er bygd opp veldig annerledes, også visuelt. Refleksjonen i bilene er wow-fine, det samme kan jeg si om lyset som får vannpytter til å skinne. De innklipte sekvensene av mine hjelpere (hvis man kan kalle Lamar en hjelper) som skjer så sømløst at jeg ikke merker noe hever også innlevelsen. Det er bare så sammensatt og velfungerende.

Det er også verdt å nevne Assassin's Creed: Unity, Driveclub (når det funker) og Infamous: Second Son.

Nei, jeg får visst ikke bestemt meg. Sorry!

Årets peneste

Dette er tatt med Share-funksjonen til PS4, så det er komprimert. Fortsatt lekkert i mine øyne.

HQ