Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Blog

12 Monkeys

Skrevet av Tor Erik den 8 mai 2015 klokken 21:54

HBO kliner til med noe så ambisiøst som en TV-serie basert på Terry Gilliams film med samme navn, og jeg har gitt det en fire episoders sjanse. Det er for dårlig.

Jeg tok utgangspunkt i at 12 Monkeys fra 1995 hadde noen partier som godt kunne blitt fylt ut ytterligere, så jeg var positiv til HBOs prosjekt. Ok, hvis du ennå ikke har sett den 20 år gamle filmen, så kan jeg garantere at jeg vil spoile handlingen/slutten i teksten som følger. Før du stikker bør du vite at det ikke finnes noen god grunn til ikke å se TV-serien. Sånn, nå kan du gå.

Filmen begynner som du husker slik den også slutter. Noen dør og noen slipper unna på en flyplass. Det er ingenting man kan gjøre for å endre fremtiden i filmens univers. En veldig ryddig teori etter min mening. For hvis man kan reise tilbake i tid og endre det som skjedde slik at man aldri behøver å reise tilbake i tid, ja, da er det ingen grunn til å reise tilbake og premisset for plottet forsvinner i et sort hull eller paradoks eller hva pokker du vil kalle det.

Tilbake til serien; HBO prøver å fylle inn med en haug med hendelser og konspirasjonsteorier, og den gjør det ved å skape sin egen historielinje. Et av problemene mine med serien er at den prøver å koble seg selv for mye til filmen, og hvis den ikke vil stå på egne ben - da faller den sammen. En patetisk kjærlighetshistorie, venner som prøver å gjøre det de tror er best for hovedpersonen og generelt dumme avgjørelser som kun finnes på TV er med på å fremkalle latter fremfor engasjement hos meg. Dette er noe av det verste jeg har sett siden sesong tre av Lost.

Se den gjerne hvis du vil kaste bort litt tid, men jeg ville heller sett filmen ti ganger til enn å se dette makkverket av en TV-serie én hel gang.

12 Monkeys

Hahahaha, for en gjeng...

HQ