Norsk

Spill jeg skulle ønske fikk remaster/remake/port

Skrevet av Xtord den 8 august 2018 klokken 10:39

Dette er som sagt litt mer ønske tenkning, er et par spill jeg har litt lyst å få prøvd. Noen av disse spilla må jeg enten emulere eller skaffe meg amerikansk/japansk konto. Også klar over at det er en del jrpg her.

1) No one lives forever 2 a spy in h.a.r.m.'s way, av alle spilla jeg lister opp senere, så er vel dette det spillet som du i bunn og grunn har så å si lov å emulere siden det er noe problemer med hvem som eier rettigheten til dette spillet osv. Har fullført nr 1 og det var veldig bra. Synd vi heller ikke fikk en 3-er eller noe moderne spill som prøver på litt det samme.

2)Skies of Arcadia , det er vel ikke helt umulig at vi kan få en remake/remaster av dette. Sega har jo tross alt remaked yakuza 1-2 og remastered både shemnue 1-2 og snart yakuza 3-5.

3)Xenogears, det er vel mulig å få det på psn usa/japan, men ikke Europe. Allikevel har jeg hørt mye om spillet, og at det kan være veldig mye tekst, at det har en av de bedre spill historiene. Mange anser det som et mesterverk, men også at det kan føles litt uferdig.

4)Chrono cross, samme som Xenogears, men dessverre ikke på den Europeiske butikken. Jeg skulle gjerne ha gitt det et forsøk selv om det av veldig mange blir ansett som svakere en Chrono Trigger.

5)Ace combat 4 og 5, jeg har prøvd å spille disse på emulator og kanskje blir det også det jeg må for å få spilt disse. Det er allikevel litt spesielt at jeg kan fly undervann. Uansett det har vært noen rykter på en remaster og ved tanke på at nr 7 kommer ut, så er det vel å lov og håpe at dette skjer. Har også alltid vært litt fasinert av jagerfly etc, så har lyst å prøve dette.

6)Paper Mario The Thousand year door , vanskelig og forklare hvorfor jeg har lyst på dette , grafikk stilen kanskje, eller at jeg har hørt mye bra om det, et eller annet jeg skulle gjerne ha prøvd dette

7)Eternal darkness Sanity`s requiem enda en gamecube klassiker, men allikevel et spill jeg har hørt mye bra om av de som har spilt det, derfor skulle jeg gjerne ha prøvd dette.

8)Persona 2 Eternal Punishment, vi har Innocent Sin på psn, men ikke etterfølgeren Eternal Punishment. Har vurdert å gi det et forsøk har vel begge på emulator. Skulle gitt 2 ern et forsøk, 2 ern blir av en del ansett som det spillet i serien med best historie, dog jeg tror mye av grunnen til dette er at spillet har en direkte etterfølger og derfor ofte grunnen til folk sier at du burde spille det, derimot combat er vel ikke all verden. Derfor vil jeg jeg gjerne se det på psn europe.

9)Suikoden V, vi har de fire første på psn, så det er vel lov å håpe at Konami kanskje tar nr 5 etter hvert? Blir ofte ansett som det nest beste i serien, noen anser det vel sikker også som det beste. Uansett jeg skulle gjerne gitt det et forsøk, hadde ikke gjort noe med Suikoden 3 på psn store heller på ps4, vet det er tilgjengelig på ps3.

10)Fire Emblem 4 ( Genealogy of the holy war ) og 5( Thracia 776) (eventuelt også nr 3). Jeg er egentlig veldig glad i fire emblem serien og har jo fullført alle tre fates spilla, alle de tre spilla på gba hvor jeg har vel runnet 8 til sammen 3 ganger og 7 ern rundt 7 ganger, jeg har fullført path of radiance og radiant dawn, fullført awakening og shadow dragon og kommet til siste kapittel på echoes som er vel egentlig en remake av 2 ern. Det finnes en remake av 3 ern alt i japan, men den må du i såfall emulere med engelsk patch noe jeg har gitt et forsøk. 4 og 5 derimot er to spill som foregår i samme univers. Og fire emblem og blir ofte ansett som seriens beste i forhold til historie.

Bonus: Shin Megami Tensei Nocturne, Digital Devil saga 1 og 2 også få en ps4 port , eller inn på ps2 claccisc eller noe, gjerne uten random encounters eller muligheten til å se de på kartet, fikk dessverre ikke spilt nok av noen av disse før ps3 min gikk i stykker .

Følte for å skrive noe. Takk for at du leste :)

PS: Ser her at jeg kunne også nevnt mgs 1, ff 8, 9 og 6 samt mother 3, morrowind, deus ex og kotor.

HQ

Persona 3-5 sammenligning ( fordeler og ulemper )

Skrevet av Xtord den 27 juni 2018 klokken 11:07

Det er ikke noe å legge skjul på at jeg er veldig glad i Persona spilla, eller lettere sagt 3-5. Jeg har enda ikke fått spilt de andre, og før vi starter så kan det sies med engang utifra det jeg har lest på nettet, og forstått, så kan nr 1 lett unngås, og nr 2 hvis man kan tåle random encounters og litt svakere combat, at det kanskje har den beste historien av Persona spilla.

Derimot i denne omgang skal jeg prøve å sammenligne hva Persona 3-5 gjør bra, hva som kanskje er bedre i det andre spillet kontra det ene, fordeler og ulemper osv. Og bare så en ting er klart dette er bare mine meninger ????

La oss starte med det absolutt letteste. Persona 5 har helt klart bedre grafikk, menyer og ikke minst combat.

Musikken: Når det kommer til musikken er det jo ikke så mye å si, jeg liker musikken i disse tre spillene svært godt, og selv om jeg nok jevnt over fortrekker Persona 5 sitt, så er det igjen noe av det mest subjektive å snakke om.

Karakterer, hovedkarakterer: Her vinner nok Persona 4, det er dog jevnt med alle tre spillene, men jeg vil tørre å påstå at Persona 4 har best hovedkarakter og dermed det spillet du har absolutt lettest å knytte deg til. Persona 4 er jo å mye mer karakter drevent i sin historie noe som selvsagt bidrar til det

Side karakter: Persona 5 vinner nok relativt klart her og har derfor jevnt over best confidant/social links.

Jevnt over hvis vi tar med begge så er Persona 5 best her. Derimot vil det ikke si at hverken Persona 3 eller 4 er noe dårlig, mine to favoritt karakterer er nok fra 3 og 4. Så hvis du vil ha gode karakter jevnt over linjen gå for Persona 5. Men, Persona 5 er nok det eneste av de tre spilla hvor jeg liker så å si alle karakterene. Alle tre spillene har jevnt over gode karakterer og er blant om ikke den spill serien med best blanding av plot og karakter utvikling i hvertfall karakter utvikling i forhold til flere enn et par personer.

Historie og temaene: Her er nok det som gjør det mest vanskelig for folk. Persona 3 er klart det mørkeste og mest dystert av de tre spillene og handler mye om døden. Det skal sies at det har og noen scener med humor hvis man vil ha det. Persona 3 er rett og slett mørkest, har du psp eller ps3 anbefales det. Har ikke spilt psp versjonen, men jeg vet psp versjonen legger til at du kan spille som en kvinnelig helt, noen ekstra social links, men endrer på overworld kartet med menyer og at du ikke kan gå rundt, du kan styre ai-en, ingen cutescenes. Dog begge versjonen er vist bra.

Persona 4 sin er mindre alvorlig, mer humor, mer karakter drevent, og handler først og fremst om vennskap, og sannheten. Vil man ha et mindre dystert, og mindre mørkt spill og liker generelt karakter drevent mer, så er det nok størst sjanse for at p4g er noe deg. Det er altså et mye mer «lysere» spill.

Persona 5 Handler mer om frihet og er en del mer mørkt og dystert enn nr 4, men ikke like mørkt som nr 3. Er noe litt mer midt i mellom, og er som Persona 3 mer plot drevent enn karakter dreven. Tror allikevel at jeg jevnt over fortrekker Persona 5 siden det har en veldig god blanding av rolig sekvenser, mørkt osv.

Spillene går også innom en del side temaer og små historier. Som på arrangert gifte mål, over arbeide og mer
Hvis du å vil ha en utfordring så er Persona 3 det vanskeligste, men Persona 5 føles nok mest riktig ut i form for at det ikke er for lett og ikke for vanskelig.

Det er sikkert noen som lurer på om spillene kan spilles uavhengig av hverandre og svaret er enkelt og greit ja. Du får kanskje noen få referanser som gir mer mening hvis man spiller de tidligere spillene først det vil si nr 3, nr 2 er relativt uavhengig av nr 3 igjen, men nr 3-5 foregår alle 3 klart i samme univers.

Selv om jeg har til gode å runne Persona 3 to ganger, var så vidt på vei, må nok skaffe psp versjonen nå hvis det skal skje siden ps3 gikk i stykker. Har bare gått igjennom p5 en og en halv gang, så har spillene en fordel kanskje ikke alle jrpg har at noen av de har flere endinger, at du mest sannsynligvis ikke får utforsket alle confidant/social links i løpet av en gjennomgang.

Et par ting hvert å nevne angående gameplay. Persona 5 er som sagt jevnt over best. Persona 3 fes kan man ikke styre karakterene og bare gi de ordre, det funger vel og greit jevnt over, dog du kan styre de på psp. Du må også være forsiktig med å grinde siden karakterene kan bli slitene, det blir de ikke i 4 og 5. Eneste dagen de ikke blir sliten er siste dagen før hver boss. Persona 4 er lettest og også lettest og grinde i. Og for de som bryr seg om platinum er selv om jeg ikke har fått noen av de enda, så trenger begge spilla to gjennomganger, men 4 ern nok lettere og bomme på ved tanke på bøker og full social links uten guide enn det 5 er. 5 er med noen par tips etter det jeg kan si mindre feil margin. Du må for det første for å like serien, ha sans for eller akseptere at det både er en social simulator og en dungeon crawler, altså relativ niche serie og sjanger.

Alle tre spilla når top 20 hvor av 4 og 5 er på de fleste dager top 5.

Anbefaler jeg alle, svaret er kort Ja. Vil man så absolutt ha mørke historie historier så kan nok 3 og 5 hver de bedre alternativer, liker man mer lys historie, med mer humor og litt mer kanskje Scooby Doo aktig som folk sier så er kanskje Persona 4 Golden mest for deg. Igjen jeg liker alle tre svært godt å alle har sine fordeler og ulemper, hvem du liker mest avhengig nok av hvilke typer historie du liker mest, hvilke temaer spillene går igjennom du liker mest, hvilke karakter du liker mest, hvilke overall cast du liker mest, musikken, og hvor mye fokus du setter på grafikk og gameplay.

Til slutt vil jeg si at jeg tror mye av grunnen til at serien generelt traff meg så godt er at det minner meg om hvor bra den tiden var , hvor bra barne og ungdomskolen var på sitt beste.

Håper dette hjalp, takk til Suzanne for hintet og er det noe du lurer på kommenter eller send pm , etc. Takk for meg.

PS: mesteparten her er fra hukommelsen, men jeg har også måtte dobbel sjekke, brukt nettet lite gran, har ikke den beste hukommelsen alltid!

HQ

The last of us Remastered Grounded, multiplayer og veien til platinum

Skrevet av Xtord den 11 juni 2018 klokken 13:52

Joda vi får starte med det åpenbare. Selv om det kom ut en blogg nå så er det er ikke sikkert det blir så mye mer aktivitet (vært lite av det) og andre ting på GR, har truffet veggen som det kalles. Når det er sagt så har jeg hatt og prøvd og kommentert litt i det siste månedene. Har ikke fått det helt til samt å lage noen blogger, blant annet en rangering av de spillene jeg har fullført hittil i år, har blitt noen det å.

En ting som kan sies er at hadde jeg lagd en ny anmeldelse av spillet og spesielt med hensyn til dlc-en og mp så hadde det nok kommet høyere enn det, det fikk selv om jeg ikke liker å bruke «tall». Det har gått fra et spill som kan på en dårlig dag være top 10 til å være på kanskje til og med top seks på en vanlig dag.

Man kan selvsagt si mye om sjangeren til spillet, noen vil hevde det bare er et action-eventyr og noen vil si det er et action-eventyr survival - horror. Uansett det spiller ingen rolle, jeg tror den store fordelen fra jeg runnet det nå kontra da jeg spilte det i 2013, er for det første at jeg blitt mer glad i karakter drevent historie spill som dette. Persona 4 golden er jo et annet eksempel, men det tror jeg hadde en fordel av at det handlet om flere folk, og at selve historien var noe mindre forutsigbar, noe jeg har tilgitt tlou mer for. For atmosfæren, dialogen er absolutt strålende. Og for det andre grounded, jeg spilte grounded første gang i 2016 og alt da syns jeg det var bedre.

Det har vært noen andre ting jeg har hatt problemer med, men jeg ikke hadde på remasteren, det vil si mindre bugs som fiender kropper som forsvant, piler som forsvant i det du skal loote de, etter å brukt dem. Joda jeg hadde en crash denne gangen, og Joel hender som går gjennom skap, men begge det er og ble veldig minor i forhold til resten av spillet

Grounded, gjør at spillet føles både mye mer vanskelig, men også at du har så få resurser at det blir mye mer overlelvse føler jeg, og basement for eksempel er rett og slett ekkelt, jeg likte det ikke før på en god måte, men på grounded så er det enda verre, eneste stede i spillet jeg rett og slett ikke liker å spille gjennom. Musikken der, og stemningen er helt på topp. Det er den for så vidt for hele spillet generelt, men akkurat basement er helt på topp og er absolutt et av mine favoritt øyeblikk i hele spillet. Dette er vel et av få spill hvor mye av mine favoritt øyeblikk ikke komme direkte fra cutescene, men heller fra dialogen og gameplayet.

Jeg endte med å kjøpe tlou remastered av forskjellige årsaker, hovedgrunnen ble jo fort at ps3 min tok kvelden og ikke gidder mer. Andre grunnen var dlc og tredje grunnen var at jeg enda ikke hadde prøvd multiplayer. Så var det jo en par andre forbedringer. Fikk det jo å de litt over 200 kr så hvorfor ikke.

Spillet havner derimot under et par ekslusive «Tord lister»

1) Det er et av få spill jeg har fullført 4 ganger.
2) Også et av få spill jeg har brukt rundt 100 + timer i, spesielt hvis vi inkl ps3 versjonen
3) Også et av få spill jeg har brukt 30 + timer på online. Og et eller annet sted mellom 100-150 kamper

Når det kommer til dlc-en så har jeg ikke så mye å si enn at den anbefales, det blir nok en gjennomgang til av den og at det er en av mine favoritt dlc-er, kanskje til og med min favoritt med mindre vi inkluderer expansion pakk.

Multiplayer delen var ovarreaskende bra, taktisk, og du må både være tålmodig, men ikke mist å som sp at vært skudd telles, du kan enkelig ikke bomme for mye, gjør du det så har man jo muligheter å prøve å finn loot i banen. Mye varierte baner, liker at de og er baserte på hoved spillet. Og selv om jeg gjorde det elendig på starten så gikk det mye bedre etter hvert, ikke så lett når man starter i lvl 0 og måter folk i over level 100 som regel.

Etter rundt 75 timer på grounded så fikk jeg unnagjort alle trofene inkl dlc. Jeg måtte dog gjennom en halv gang på easy for å ta convo om igjen, kan hende chapter select hadde gått, men jeg gikk gjennom easy, og antakeligvis så hadde samtale troffet bugget seg for jeg er meget sikkert på at jeg tok den valgfrie samtalen på en av de to gjennomgangen på grounded.

Det er ikke ofte jeg går får platinum lenger og spesielt hvis det tar noe mye mer en 20 t, det er vel heller ikke ofte jeg skaffer platinumet eller spillet et spill så mange dager på rad med, få «tomme» dager.

Til slutt hadde dere spurt meg for noen måneder siden så hadde jeg vel sagt at det knapt nok på en "god» dag var innom min fem favoritt ps3 eller ps4 spill. Å ja man kan selvsagt diskutere om spillet er verdens best, eller om det er for populært eller om det er overvurdert eller ikke, eller om det finnes bedre spill, men noe rett gjør allikevel et spill når jeg fullføre det 4 ganger og i tillegg måtte starte grounded på nytt pga ps3.

Når det kommer til mine absolutt favoritt spill på ps4 så er det oppi der , men det er nok et par jeg fortrekker mer , og i forhold til ps3, så er det bare mass effect 2 jeg liker kanskje mer, men det er bare kanskje, jeg husker sist gnag jeg fullført mass effect 2, den fjerde gangen så begynt jeg å bli små lei gameplayet, historien og karakteren var bra, men det kan hende det liker nå nr 1, nå skal det sies at u2 blant annet spilles om igjen på ps4 , så får vi se hva jeg syns om u2 i forhold til når jeg fullført det første gang i 2010 .

PS: Noen ganger så spiller man en spill flere ganger å ender til slutt med å like det mer og mer. Det har vært noen eksempler på spill hvor jeg må ha gitt flere forsøk før jeg virkelig ha likt, men her er heller forskjellen at jeg liker det mer og mer. Til og med å spill på easy kan være greit bare for å ha det litt morsomt.

En rangering over de 40 spillene jeg fikk fullført i 2017 del 2

Skrevet av Xtord den 19 januar 2018 klokken 10:14

20 - World in Conflict - RTS

Positive - Unikt rts med ikke noe base building, passe lengde

Negative - Noe svak historie

19 - Ori and the blind forrest - Metroidvenia

Positive - Gode karakterer, passe lengde, hektisk på en god måte, godt grafisk design, god musikk, trist og vanskelig nok

Negative - Har enkelig ingenting, må i så fall være at du ikke har noen stor grunn å fullføre det mer, enn den ene gangen.

18 - Wipeout 2048 hd - Racing

Positive - Gode baner, nok av forskjellige fly/skip, vanskelig og tilfredsstillende, variasjon av gamemodes

Negative - Ingenting her, noe svak musikk.

17 - Mark of the ninja - Action og stealth

Positive - Godt level design med flere muligheter, solid 2d stealth spill hvor du må tenke litt

Negative - Noe svak historie

16 - Valkyria Chronicles - Tactical rpg

Positive - Gode karakterer, god historie, godt gameplay, trist/ emosjonelt, god musikk

Negative - Kan kanskje bli brent ut hvis du spiller litt for mye og for ofte ... ellers har jeg enkelig ikke så mye problemer med spillet

15 - Mother 3- JRPG

Positive - En veldig god historie som stiller blant annet spørsmål om hva som skjer hvis en litt landsby blir for moderne, gode karakterer, noen gode twister, tris og emosjonelt

Negative - Noen for kapitler kan foregå litt for langt.

14 - Hitman 6 (2016) - Episode basert stealth spill

Positive - Mye valg mulighet i hvordan du tar ut et mål eller løser banene, solid gameplay

Negativt - Noe svak historie, og er nok også hakke svakere en blood money.

13 - Dark souls 1 -Action rpg

Positive - Vanskelig og tilfredsstillende, gode bosser, varierte områder og fiender, god musikk, grei lore, god setting. Samtidig er coop veldig morsomt.

Negative - noe svak historie.

12 - Borderlands 2 -Open world- action rpg.

Positive - Mye forskjellige våpen, god humor, god atmosfære, gode karakterer, gode side oppdrag, og har mye sjarm, veldig morsomt med venner.

Negative - Litt kjedelig alene og noe svak historie

11 - Bastion - Action rpg

Positive - Grunn til å fullføre det to ganger (noe jeg gjorde), passe lengde, kreativ måte å fortelle historien på, mye sjarm, grei humor og vanskelig nok

Negative - Ingenting

10 - Shadowrun dragonfall - turn-based tactical rpg

Positive - God historie, Gode companions , godt gameplay , gode twister , gode side oppdrag, og noen vanskelig valg.

Negative - Slutter kanskje litt åpent, og kanskje noe for langt.

9 - Bloodborne - Action rpg

Positive - Vanskelig og tilfredsstillende, gode bosser, variasjon i fiender, godt gameplay, nok av våpen, grei lore, og god setting samt god musikk. Er også veldig kult å spille det coop og hjelpe folk eller få hjelp.

Negative - Noe svak historie

8 - Divinity original sin 2 - RPG

Positive - Mye valg muligheter enten det er i hvilke karakter du velger, med hvilke bakgrunn, enten det er valg mulighet i oppdrag og konsekvenser eller i gameplay, et spill med mye valg muligheter, gode karakter og spesielt companions er bra, god musikk, varierte side oppdrag og hovedoppdrag som kan takles på forskjellige måter, og gir deg å en grunn til å fullføre det to ganger, god historie og har å noe humor. Nå har jeg bare lyst å teste dette coop.

Negative - Veldig få ting, akt tre kan være noe kjedelig.

7 - Total war shogun 2 - Strategi

Positive- Nok av faksjoner, nok forskjellige enheter og bygging, mye planlegning, kan spill etter «end datoen», grei nok musikk, meget solid spill, morsomt å lære seg mekanikkene etter hvert.

Negative - Tar litt tid å sette seg inn i, mye trial og error på førsten

6 - The legend of zelda: A link to the past

Positive - Kult med to verdener, mye hemmeligheter å finne, gode bosser, vanskelig nok, et solid spill, med svært, svært få feil om noe i det hele tatt.

Negative - Ingenting

5 - Wipeout HD - Racing

Positive - Gode baner, nok av kjøretøy og moduser, utrolig tilfredsstillende å klare banene på vanskeligst , rett og slett bare morsomt.

Negative - Kunne vært noe bedre musikk

4 - Hotline Miami - Top down shooter

Positive - God musikk, vanskelig på en god måte, morsomt å ta baner om igjen, mye forskjellige våpen, morsomt å sjekke hvor god og høy kombo du kan få, grei historie, tilfredsstillende gameplay.

Negative - ingenting

3 - Final fantasy Tactics War of the lions - Tactical rpg

Positive - Veldig få karakterer er direkte onde eller snille, god musikk, en av mine favoritt historier, gode karakterer, godt gameplay, passe lengde, vanskelig nok, rett og slett et meget godt spill også litt emosjonelt

Negative - Hakke bedre menyer

2 - Persona 4 - Jrpg

Positive - God humor, gode karakterer, god historie (dog ganske karakter fokusert), går innom mye gode temaer, god lengde, solid gameplay , solid musikk og er også veldig emosjonelt og trist.

Negative - Bossene kan ta noe lang tid å ta liv av.

1 - Persona 5 - Jrpg

Positive - God humor, gode karakterer (dette inkl side karakterer), god musikk, meget god historie, masse gode temaer, bunnsolid turn based gameplay, bossen tar heldigvis ikke like lang tid å ta live av, emosjonelt.

Negative - Har ingen

PS: Hadde enkelig tenkt å ha shogun 2 på 6 plass , men endte med å ta den som 7 . Alt fra 20 og ned var veldig vanskelig , spesielt topp 13.

En rangering over de 40 spillene jeg fikk fullført i 2017 del 1

Skrevet av Xtord den 18 januar 2018 klokken 10:39

Noen ting vært å merke seg bare tre av disse spilene har jeg fullført før, hvorav borderlands 2 hadde jeg startet på ps3 før jeg fullførte det igjen for 3 gang i 2017. Og p4g tar jeg med siden det var andre gangen jeg tok siste boss og så true endingen (95% sikker kan hende jeg gjorde det før uten å save det, men det er jeg ganske sikker på var den normale endingen, så derfor tar jeg med dette uansett). Samme med mw2 som var tredje gang det ble fullført. Ellers er 2 spill expansion pack hvor en av de ble standalone og er større en hovedspillet og resten spill jeg ikke hadde fullført før 2017, men noen av de hadde jeg startet på.

Ved unntak av siste plass og de to første på den listen var det veldig vanskelig og rangere spesielt de siste 28 spilla har vært vrient, som 28-21 var vrient, 21-13 og 13 og nedover var vrient. Istedenfor å skrive mye om være spill tar jeg bare med positive og negative ting om det hvis jeg føler at det er noe å skrive om det og for all del dette er veldig subjektivt ????

Sjanger er tatt fra wikipedia som utgangspunkt

Listen kun nok sett litt annerledes ut en annen dag

40 - Crash Bandicot ps1 - Platformer

Positive - Variasjon i levler, vanskelig

Negative - Ujevn kontroller (spesielt bevegelse) og derfor litt vanskelig på også feil måte.

39 - Beyond two souls - Interactive drama action-adventure

Positive - Grei historie

Negative - For mye hopping frem og tilbake for min del

38 - Gabriel knight sins of the father 20th Anniversary edition - Point-and-click adventure

Positive - Greie karakterer, en god nok historie, gode twister

Negative - Kan hende du må gjøre ting i spesifikk rekkefølge.

37 - Batman arkham knight - Action-adventure

Positive - Stealth seksjonene er fremdeles morsomt, historien er bra nok og gode karakterer.

Negative - For mye batmobil, av en eller annen grunn slett jeg med kontrollene på ps4, litt forutsigbart

36 - Phoenix Wright Ace Attorney - Visual novel adventure

Positive - God historie, gode karakterer, utfordrende, litt humor, gode twister.

Negative - Veldig mye trial and error så klandrer deg ikke hvis du bruker guide for å løse puzzles.

35 - Ty The tasmanian tiger 1 - Platformer

Positive - Chessy dialog, grei variasjon i level og boomeranger

Negative - Tar litt tid å komme i gang, litt for lett.

34 - Beyond Good and evil - Action adventure

Positive - Fin setting, gode karakterer, grei humor, grei variasjon

Negativ e- Litt tung combat og siste bossen kan ta seg en liten bolle.

33 - God of war Ghost of sparta - Tredje person, action - adventure

Positive - Passe lengde, godt variasjon i fiender og bosser

Negative - Noen frustrerende øyeblikk på slutten

32- Deus Ex Makind divied -Action, rpg og stealth

Positive - Variasjon i gameplay, løsninger og valg, grei nok historie (svakere enn deus ex 2000 og Hr), godt gameplay, og generelt sett greie karakterer

Negative - Mer variasjon i steder (ikke omtrent bare Tsjekkia), bedre historie sammenlignet med de to andre samt karakterer.

31- Devil may cry 1 hd - Hack og slash ,action-adventure

Positive - Utfordrende , grei lengde, greie bosser , grei combat, grei variasjon.

Negative - En health bar over to faser på siste boss, ganske svak historie.

30- ICO - Action- adventure

Positive - Følelse ladet, passe lengde, ikke veldig utfordrende.

Negative- Ensformig combat

29 - Ratchet and clank 3 up your arsenal - Platformer

Positive- Variasjon i planeter og våpen og god humor

Negative- Veldig enkelt

28 - Cave Story - Metroidvania platform-adventure

Positive - Gode bosser, vanskelig nok, god variasjon i steder/våpen og karakterer

Negative - En litt tynn historie

27 - Virtue last reward - Visuel novelle og adventure

Positive - Gode karakterer, meget god historie, gode twister, liker kartet som viser alle de forskjellige valgene du kan ta for å komme til den og den endingen.

Negative - Et par puzzlene er vrient å løse

26 - Resident evil 1 remake - Survival- horror

Positive - Passe lengde, grunn til å runne det flere ganger, skummelt nok

Negative - Noe svak historie

25 - Bayonetta 1 - Action- Adventure, hack og slash

Positive - Veldig morsomt, gode bosser, mye variasjon i fiender , greie karakterer, spill som ikke tar seg selv seriøst, humor og god musikk, også passe vanskelig

Negative - Noe svak historie

24 - Shadowrun Returns - turn-based tactical rpg

Postive- Solid cast, nok av variasjon i abilities, klasser og våpen, grei historie, noen gode twister

Negative- Ikke mye grunner og runde det om igjen.

23 - Tomb Raider Rise of the Tomb Raider- Action - adventure

Positive - Brukbar lengde, solid og tilfredsstillende gameplay, morsomt å spille i stealth, morsomt og utforske

Negative- Noe dårlig historie og skurk, noe i overkant lette puzzles på main storien.

22 - Modern warfare 2 (eksl mp) - Fps

Positive- Brukbar lengde på kampanjen, godt varisjon i oppdrag og spesielt med spec ops, generelt sett morsomt og veldig gøy med en venn, selv i 2017, 8 år etter det kom ut

Negative - noe svak historie, litt for lett selv på veteran spesielt sammenlignet med mw1, waw og black ops.

21 - Wipeout Fury - Racing

Positive - Gode baner, nok av forskjellige fly/skip, vanskelig og tilfredsstillende, variasjon av gamemodes

Negative - Litt for mye fokus på action delen av wipeout kontra racing.

Del 2 kommer litt senere.