Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Blood Bowl 2

Blood Bowl 2

Hvis du synes både rugby og amerikansk fotball blir for pysete, er trolig Blood Bowl sporten for deg. Det er nok like greit at denne idretten ikke praktiseres i virkeligheten...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For de av dere som ikke er kjent med Blood Bowl-serien, så handler det om en humoristisk versjon av amerikansk fotball, komplett med fantasy-temaet fra Warhammer-serien. Det ble opprinnelig utgitt som et brettspill på 80-tallet, og det var først i 2009 noen valgte å skape en overdådig digital versjon av konseptet. Det er egentlig litt rart, for dette er faktisk ganske underholdende, og selv om originalspillet hadde sine skjønnhetsflekker, var det genuint morsomt. Heldigvis skulle det ikke gå nye tiår før oppfølgeren ankom, i form av Blood Bowl 2.

En av de største forbedringene er en helt ny grafikkmotor, men jeg ønsker også å slå et slag for forbedret design samt muligheten til å kjøpe og selge spillere. Den litt ufokuserte sanntidsmodusen fra forgjengeren har også blitt pakket vekk til fordel for turbasert gameplay i samme gate som i brettspillet.

HQ

Der mange lignende titler basert på brettspill ikke fungerer så godt digital, eller i beste fall er veldig like kildematerialet, sørger brutaliteten til Blood Bowl 2 for at spillet har livets rett. Animasjonene som viser de nådeløse taklingene og de presise passingene gir opplevelsen noe brettspillet ikke har. Grafikken er dessuten mye bedre enn forrige gang, og de nye figurmodellene er svært detaljerte. Den sjarmerende, groteske estetikken fra Warhammer-universet har aldri vært mer på sin plass enn her.

Dette er en annonse:

Hver start kan nå sees fra flere forskjellige kameravinkler, som du sømløst kan bytte mellom. Det er for eksempel mulig å undersøke spillere fra nært hold, gå for et isometrisk overblikk, eller zoome helt ut og se alt rett ovenfra. Denne nye friheten spilleren nå har, resulterer dog i den bivirkning at terningene noen ganger blir skjult av andre ting på skjermen. Dette er imidlertid bare en bittelite problem, da grensesnittet er godt laget og lite i veien, selv om det presenterer en masse informasjon, statistikk og så videre om matchen man er inne i.

Blood Bowl 2
Blood Bowl 2Blood Bowl 2

Studioet har på forhånd skrytt mye av grafikken i spillet, og de har også brukt store ord om den nye kunstige intelligensen. Mens de definitivt leverer i den første kategorien, er de datastyrte spillerne dummere enn orker tidlig på mandags morgenen. I kamper mot datamaskinen har jeg for eksempel sett forsvarere blitt satt opp midt på banen, når jeg selv var en halvmeter fra deres end-zone. Jeg har også sett at datamaskinen, i et forsøk på å blokkere min ballføreren, har taklet ham inn i deres eget målfelt. Ikke spesielt imponerende.

Dette er en annonse:

Enspilleren er likevel nokså underholdende, ettersom men starter med et lag bestående av utrente kløner. Disse skal du bygge opp til å bli et superlag, og historien Cyanide Studios har skapt som et rammeverk rundt er nokså underholdende. Atmosfæren er også strøken, og alle kampene kommenteres av radarparet Jim och Bob fra "Cabalvision". Beklageligvis er duoen mest interessant til å begynne med dog. Som i de fleste andre sportsspill blir det nemlig mye repetisjoner etter hvert. Når det er sagt er Cabalvision integrert dypere i spillet enn bare å stå for kommentatorene. Det går også an å se andre spillere kjempe mot hverandre gjennom Cabalvision, og alle som har lyst kan sette opp sine egne ligaer for seg selv og vennene sine. Disse ligaene kommer i tillegg til den offisielle Blood Bowl 2-ligaen Cyanide Studios selv står bak.

HQ

På tross av tidvis klønete kunstig intelligens er altså ikke enspilleren helt håpløs, men det er likevel mot andre spillere Blood Bowl 2 kommer til sin rett. Her avhenger utfordringen naturligvis av ferdighetene til motstanderen, men skal du ha noe å bryne deg på etter at du har lært det grunnleggende kommer du ikke utenom å gå online.

Totalt har Blood Bowl 2 åtte lag å spille med fra start, akkurat som i forgjengeren. Det synes jeg var litt lite forrige gang, og jeg har det samme inntrykket nå, ikke minst ettersom den siste versjonen av forgjengeren hadde 24. Jeg håper derfor at flere lag skal legges til gjennom DLC-pakker, men innerst inne er jeg fortsatt skuffet over det magre utvalget vi sitter med enn så lenge.

Blood Bowl 2

Hvis man ser bort fra dette, og glemmer den kunstige intelligensen mens man kaster seg ut i nye online-matcher, er Blood Bowl 2 en real forbedring over forgjengeren sin. Den oppussede grafikken, og de snedige sosiale funksjonene, gjør dette til en tittel som er tilpasset 2015. Det er underholdende å spille, særlig mot gode venner, og hvis fremtidige DLC-pakker ikke koster skjorta kan dette bli en gjenganger i sosiale lag den kommende tiden.

HQ
Blood Bowl 2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Pen grafikk, bra menysystem, fin atmosfære, klokkeren flerspiller, gjennomtenkte sosiale funksjoner.
-
Slapp kunstig intelligens, kun åtte lag å velge mellom, stusselige kommentatorer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Blood Bowl 2Score

Blood Bowl 2

ANMELDELSE. Skrevet av Mika Sorvari

Hvis du synes både rugby og amerikansk fotball blir for pysete, er trolig Blood Bowl sporten for deg. Det er nok like greit at denne idretten ikke praktiseres i virkeligheten...

1
Fire gratis raser til Blood Bowl 2

Fire gratis raser til Blood Bowl 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Alle som har skaffet seg det underholdende Blood Bowl 2 kan nå se frem til nytt gratis innhold. Selv de som ikke har kjøpt spillet ennå kan gjøre det samme, men da må de...

0
Ny gameplay-trailer fra Blood Bowl 2

Ny gameplay-trailer fra Blood Bowl 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Focus Home Interactive og Cyanide Studios byr denne fredagen på en lekker ny trailer fra Blood Bowl 2, en tittel som er en litt annerledes vri på amerikansk fotball....

1
Blood Bowl 2 annonsert til PC

Blood Bowl 2 annonsert til PC

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Hva får man hvis man blander zombier, orker, dverger, amerikansk fotball og cheerleadere? Noe i retning av Games Workshops klassiske Blood Bowl. Brettspillet tok i 2009...Loading next content