Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Bomberman Tournament

Bomberman Tournament

Bomberman kan ikke dø! Men har han overlevd seg selv på GameBoy Advance?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Bomberman, en av heltene fra Super Nintendo-tiden, har på mange måter levd en kummerlig tilværelse siden Nintendos vidundermaskin gikk til de evige maskinparker. Med noen halvhjertede forsøk i 3D på PlayStation og N64 (og en perle av et 10-spiller spill på Sega Saturn) var det som om, at det var slutt for Hudsons maskot, som ellers stod som et av symbolene på at japanerne er mestere i å lage spil, som er dritbra, selv om de ser 'søte' ut.

HQ

I fjor kom det altså et nytt Bomberman til Game Boy Color, og der var Hudson selvfølgelig nødt til å vende tilbake til den gamle 2D looken, ...dessverre var spillet temmelig kjedelig og dermed var alt håp ute ... eller var det?

Nintendo har jo laget en ny vidundermaskin i form av GameBoy Advance, og selvfølgelig er det plass til, at Hudson gjenoppliver gode gamle Bomberman, som vi husker det fra den gang far var en rødhåret fiskerjente i Lofoten.

Som Zelda med bomber!
Singleplayer-delen i Bomberman Tournament er et 2D-adventure sett ovenfra. Det er din oppgave å vandre rundt på planeten Phantarion for finne Bomberman Max, som ikke har gitt lyd fra seg etter at han fant en mystsik festning. I spillet skal du bombe de monstrene du møter på din vei, og når de dør får du penger eller diverse goodies til gjengjeld.

Hvis du synes, det høres ut som Zelda på Game Boy, så har du fullstendig rett! Det er Zelda med bomber! Zelda har det jo aldri vært noe i veien med, men her virker det allikevel litt for kjedelig og for uoppfinnsomt. For å vise, at de har fingeren på pulsen, har Hudson inkludert det fikse elementet, at du kan skaffe deg monstre med spesielle krefter, som du får bruk for. Samtidig kan du trene monstrene dine, så de er klare til å sloss med andre monstre.

Dette er en annonse:

Pika?!
Høres det kjent ut? Hvis du er helt blank, er det fordi du aldri har prøvd en annen av Nintendos store hits: Pokémon. Pokèmon var originalt og gøy, men her virker idéen noe anstrengt og temmelig kjedelig.

Hva var galt med den opprinnelige idéen, at du som Bomberman går rundt i en rekke labyrinter og bomber monstre og andre modstandere i tusen biter? Hvorfor har Hudson funnet det nødvendig å fornye seg ved å kopiere tidens største titler? De kan ikke ha mye selvtillit igjen.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Top of Pops Multi-player!
-
Single-player delen er litt uoriginal
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content