Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Borderlands 2

Borderlands 2: Sir Hammerlocks Big Game Hunt

Vi dro på storviltjakt med Sir Hammerlock, og sammen har vi utryddet dyr og skremt urbefolkningen på Aegrus...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Jeg har likt Sir Hammerlock siden begynnelsen av Borderlands 2. Han er en litt foreldet og anelse viktoriansk storviltjeger av det slaget som en gang i tiden erobret Afrika - uten kunnskap om, eller forståelse for den lokale levemåten. Han er i grunn en ganske slem fyr, men uvitende om dette selv, noe som gjør ham til en ufrivillig komisk figur.

Derfor har de mange oppdragene jeg har gjort for denne herren stort sett handlet om å utrydde alt dyreliv, skalpere en haug med mennesker og spotte naturens skapninger. Dette har provosert frem både latter og ettertanke. Når den tredje utvidelsen til Borderlands 2 ankommer, er det altså Sir Hammerlock selv som er hovedpersonen, og vi får være med ham når han reiser til uutforskede, men bebodde områder.

Borderlands 2
Noe av det første som møter deg er vesener som ser ut til å være hentet fra Half-Life 2.

I praksis betyr dette å flytte inn i en luksusvilla med en masse hytter rundt omkring hvor man kan, som Hammerlock selv sier, ha en sorgfir helg med jakt, kameraderi og upassende vitser om sosiale tabuer.

Dette er en annonse:

Det er med andre ord ikke det politisk korrekte som veier tyngst, og det virker som om Gearbox har prøvd å gjenskape Afrika slik kolonistene må ha oppfattet verden. Det medfører en del smakløs estetikk slik vi finner i typiske restauranter som server eksotisk mat, altså små totempæler, jungelmasker, hodeskaller og dyrking av obskure guder.

Borderlands 2
Storviltjegeren Hammerlock innfrir alle fordommer et slikt antrekk måtte vekke.

Alt dette kombinert med et hint av Louisianas sumpområder utgjør en herlig sandkasse. I motsetning til de tidligere utvidelsene, forutsetter Sir Hammerlocks Big Game Hunt at man har spilt gjennom Borderlands 2. Handsome Jack er en saga blott, og vi får en mye vanskeligere historiedel med den veldig merkelige professoren Nakayama.

Professoren vil veldig gjerne være den nye superskurken, men han mangler det lille ekstra. Sir Hammerlock vil egentlig bare fordrive stammefolk og utrydde dyr, så han bryr seg ikke om ham i det hele tatt. Dette får professoren til å trygle om å bli jaktet på, men gjerne litt forsiktig slik at man ikke går for fort frem. Han vil helst rekke å forberede seg litt først.

Dette er en annonse:
Borderlands 2
Sumpbåter er et nytt og velkomment innslag i Sir Hammerlocks Big Game Hunt.

Det er altså ikke noe galt med humoren. Gearbox kliner til med den ene tåpeligheten etter den andre, og bare vent på å få se hva Claptrap har på gang. Sir Hammerlocks Big Game Hunt har fått meg til å le høyt flere ganger, men mye av grunnen er også det ypperlige stemmeskuespillet.

Det skal sies at hovedhistorien er litt kortere denne gangen. Hovedfokuset er i stedet flyttet til sideoppdragene. Vi er tross alt på jakt sammen med Sir Hammerlock, så det føles likevel som et helt naturlig valg (selv om en lengre historiedel hadde blitt tatt godt imot). Blant annet skal man vaske bort Skag-piss i oppdraget Urine, You're Out (jeg sa jo at det var tåpelig), samle egg til en tvilsom tysker og hamle opp med utallige kreative bosser.

Av de tre utvidelsene som har blitt sluppet til Borderlands 2 så langt, så liker jeg http://www.gamereactor.no/anmeldelser/160581/Borderlands+2%3A+Captain+Scarlett+and+Her+Pirate%27s+Booty/ " target="_blank">Captain Scarlett and her Pirates Booty</a> best. Men Sir Hammerlocks Big Game Hunt ligger ikke langt bak. Her er det masse innhold, utfordringer og relevant loot som oppmuntrer til utforsking - for ikke å nevne de Florida-inspirerte sumpbåtene man kan få kjøre.

Borderlands 2
Heksedoktorene man møter mellom slagene både helbreder og booster fienden - faktisk i så stor grad at det noen ganger bare er irriterende.

Jeg har to ankepunkter som trekker ned opplevelsen. Det første er at Gearbox ennå ikke vet hva vi skal gjøre med alle pengene vi har spart opp. I utvidelsen Mr. Torgue's Campaign of Carnage fikk vi i det minste en ny valuta som vi kunne bruke på ettertraktet utstyr, men nå bader jeg i penger uten å ha noe interessant å kjøpe. For det andre mener jeg at den tredje utvidelsen burde ha hevet level-taket. Det finnes altfor mange level 50-figurer som har blitt pensjonert som en følge av at de ikke har noe mer å strebe etter.

Jeg er uansett fornøyd med Gearbox' evne til å servere varierte og fyldige utvidelser som holder oss spillere i godt humør. Sir Hammerlocks Big Game Hunt når aldri opp til sitt fulle potensial, men det er fortsatt noe alle Borderlands 2-fans må skaffe seg.

Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
Borderlands 2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Relevant loot, god utfordring, fin humor, minneverdige bosser og en fantastisk designet verden
-
Kort historiedel, få nye personer og uforandre level-tak.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • JoEy_Odd
    Etter en ekstremt skuffende slutt til et eller ganske vidunderlig spill var det sikkert at Gearbox sitt Borderlands ville få en oppfølger. FPS/RPG... 8/10
  • 192
    Så var vi i gang igjen. Etter over 3 års ventetid vinker vi nok en gang farvel til vår egen planet, og vender snuten mot den eksotiske og brutale... 8/10
  • Waste
    Utviklet av Gearbox Software til PS3, Xbox 360 og PC. Utgitt 21. september i Europa av K2 Games Spilt på: PS3 Historie Borderlands 2 foregår... 9/10

Relaterte teksterLoading next content