Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel!

Ryktene om et nytt Borderlands viste seg å være sanne. Vi ble hasteinnkalt til pressevisning for den første demonstrasjonen av Borderlands: The Pre-Sequel...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lekkasjene var ekte. Det kommer et nytt spill i Borderlands-serien i år. Det er et Gearbox og 2K Australia som har snekret sammen et spill som kronologisk skal snike seg inn mellom Borderlands og Borderlands 2, og det skal kun slippes til PC, Xbox 360 og Playstation 3.

Dette kan virke som et merkelig valg, men ifølge Gearbox-sjefen Randy Pitchford er det ikke nok spillere på de nye konsollene (Det har blitt solgt færre eksemplarer av Xbox One og Playstation 4 enn Borderlands 2) for at det skal være verdt arbeidet med å lage en mellomting. Som han selv sier etter avsløringen: Det er ikke gratis å utvikle et spill til den nye generasjonen.

Borderlands: The Pre-Sequel

Hvis man ser på hva Borderlands: The Pre-Sequel egentlig er, så kan det godt ses som et Borderlands 1,5. På samme måte som Batman: Arkham Origins holdt franchisen i live, vil dette spillet kunne holde Gearbox i drift mens de jobber på deres neste spill til den nye generasjonen.

Dette er en annonse:

Det er altså et splitter nytt spill som står på egne ben. Det er ikke et nedlastbart tillegg, og det er definitivt ikke Borderlands 3. Borderlands: The Pre-Sequel kjører på en modifisert versjon av motoren de brukte til Borderlands 2, og det introduserer fire nye spillkarakterer til serien.

Borderlands: The Pre-Sequel

Disse er: Athena (som dukket opp i DLC-en The Secret Armory of General Knoxx, og fungerer som spillets tank-rolle), Wilhelm (den første bossen i Borderlands 2), Nisha The Lawbringer (før hun ble sheriff i Lynchwood) og Claptrap. Utvikleren presiserer at det er snakk om selveste Claptrap, og at alle som vil spille som ham må holde ut med et kamera i knehøyde. De fire skal jobbe for Handsome Jack, og sammen skyter de seg frem rundt på Pandoras måne i et forsøk på å gjenerobre den H-formede romstasjonen som dominerte himmelen i Bordelands 2.

Selv om teamet lover oss turer utenfor månen, er det her demoen utspiller seg. Foruten den nye settingen ser dette ut som Borderlands 2. Samme grafikk, samme meny vitner om at det har blitt gjort veldig få endringer i spillmotoren denne gangen.

Dette er en annonse:
Borderlands: The Pre-Sequel

Nytt er derimot mangelen på surstoff. Ettersom dette er på en måne er man nødt til å finne surstoffbeholdere i tillegg til å finne og aktivere surstoffgeneratorer som gir større mengder pustbar gass.

O2 er også drivstoffet for jetpacksene. Nå kan man dobbelhoppe eller utføre hoppeangrep. Baksiden er at disse aktivitetene koster mye O2, men det har foreløpig ikke blitt nevnt hva som er konsekvensene av å gå tom. Den lave tyngdekraften sørger uansett for at det blir mer tid i luften denne gangen. Her finnes det store juv å hoppe over, og når du har tatt ut fienden med en granat vil han (eller henne) fly ut i verdensrommet. Man kan selvfølgelig også skyte hull i hjelmen til vedkommende.

Borderlands: The Pre-Sequel

Vi ser demoen gjennom øynene til Athena. Hun er klassifisert som en Gladiator i spillet, en Tank av utviklerne, men alle som spiller som henne vil nok føle seg som Captain America. En av egenskapene hennes er et energiskjold som stopper innkommende prosjektiler og sender dem tilbake mot fienden. Det blir knapt nevnt noe som helst om hennes makkeres evnetrær. Vi regner med at dette vil komme i form av små drypp med informasjon i tiden fremover.

Selv om det er stille rundt de tre andre karakterene, får vi i det minste noen hint om nye våpen og grunnleggende angrep. Lazers er noe nytt, og er et våpen som kan sakke ned og etter hvert fryse fienden (som kan knuses med et melee-angrep). Vi hører også om det nye kjøretøyet The Stingray, som er spesialbygd for å kunne gjør nytte for seg i et månelandskap.

Borderlands: The Pre-Sequel

Avslutningsvis tar Randy en ny runde med å forklare hvorfor de valgte å lage et spill til de tre plattformene, men det kommer ikke noe mer informasjon om selve spillet. Med tanke på at han sammenlignet det med Batman: Arkham Origins er det nærliggende å tro at dette vil gi mer av det samme som Borderlands 2 gjorde. Hvis du er sulten på mer, så kan dette bli det du trenger. Er du derimot litt lei, kan du nok komme til å måtte vente noen år før det neste virkelige steget innen serien blir lansert. Vi lurer på om det er enda flere serier og utviklere som kommer til å takle overgangen mellom konsollgenerasjonen etter samme oppskrift, men håper at det uansett ikke vil gjelde flertallet.

Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel
Borderlands: The Pre-Sequel

Relaterte tekster

4
Borderlands: The Pre-SequelScore

Borderlands: The Pre-Sequel

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Gearbox har slått seg sammen med 2K Games Australia og laget en heidundranes oppfølger/forløper til Borderlands og Borderlands 2...

0
Lady Hammerlock presentert til Borderlands

Lady Hammerlock presentert til Borderlands

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

For kort tid siden ble Lady Hammerlock DLC Pack annonsert til Borderlands: The Pre-Sequel, og nå har 2K Games sluppet en ny trailer som lar oss stifte bekjentskap med...

0
Handsome Jack-utvidelsen kan lastes ned nå

Handsome Jack-utvidelsen kan lastes ned nå

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I den nyeste utvidelsen til Borderlands: The Pre-Sequel får du endelig sjansen til å spille som Handsome Jack... eller, i hvert fall som hans dobbeltgjenger. The Handsome...Loading next content