Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Doom 3

Carmack skriver om Doom 3

Kildekoden må endres før offentliggjøring

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Id Software-sjef John Carmac har ved flere anledninger forklart at han ønsker å offentliggjøre kildekoden fra actionspillet Doom 3, slik at andre kan ta den i bruk til større eller mindre prosjekter.

Angivelig skal kildekoden være klar for å bli vist frem, men da advokatene fra Creative Labs gikk gjennom koden så de seg nødt til å si stopp.

Årsaken til at Creative Labs er inne i bildet er fordi Doom 3 benytter seg av en unik skyggeleggingsteknologi, en teknologien som er patentert av nettopp Creative Labs.

I sin avtalen med selskapet fikk Carmack klartsignal for å bruke denne teknologien i Doom 3, men advokatene er langt mer skeptiske til å slippe teknologien løs i en offentlig lansering av kildekoden.

Nå ser det imidlertid ut som Carmac er lei av å diskutere med advokatene, og heller tar saken i egne hender. Via Twitter forklarer han nemlig at han har startet arbeidet med å skrive om koden med en annen type skyggeleggingsteknologi, og på den måten akter han å unngå patentproblematikken.

Når den nye kildekoden er klar er ennå uvisst.

Doom 3

Relaterte tekster

1
Doom 3Score

Doom 3

ANMELDELSE. Skrevet av Thomas Nielsen

Vi har fått en enveisbillett til Mars og Helvetes mørke korridorer!

0
Doom 3 tastatur til de drevne gamerne

Doom 3 tastatur til de drevne gamerne

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

Ideazon har forsynt hardcore Pc gamere med en rekke geniale og spesialdesignede FPS tastaturer og i forbindelse med Doom 3 lanseringen, slipper de ett ultra-fett Doom3 tastatur. Vi har bildene av vidunderet.

0
Doom 3 demo på vei?

Doom 3 demo på vei?

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

id Software slapp nettopp lanseringsdatoen for det etterlengtede Doom 3, og nå forteller de at de er igang med å snekre sammen en demo av spillet, slik at du kan teste mesterverket før du kjøper det.

0
Doom 3 maskinkrav

Doom 3 maskinkrav

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

id Software har endelig kunngjort de offisielle minstekravene for PC, dersom du ønsker å spille Doom 3. Noen vil nok trenge en liten oppgradering eller to ja, men helt galt er det heller ikke.Loading next content