Norsk
Gamereactor
nyheter

CD Projekt Reds aksjeverdi har falt med mer enn 75% siden lanseringen av Cyberpunk 2077

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I løpet av årene så det polske studiet CD Projekt Red en enorm vekst og ble en av de mest lovende AAA-utviklerne.

Lanseringen av Cyberpunk 2077 i slutten av 2020 viste seg imidlertid å bli en katastrofe, for til tross for gode anmeldelser av PC-versjonen og millioner av forhåndsbestillinger, endte spillet med å tiltrekke seg mye negativ presse og fiendtlige brukerreaksjoner hovedsakelig på grunn av dets tekniske tilstand.

Stormen rundt spillet har også hatt sin effekt på selskapets aksjeverdi. Det fremgår i en artikkel fra Business Insider Poland. Før lanseringen av Cyberpunk 2077 hadde CD Projekt Red en markedsverdi på cirka 40 milliarder polske zloty (omtrent 80,5 milliarder norske kroner). Den verdien har nå falt til under en fjerdedel, altså i underkant av 10 milliarder polske zloty.

Den nåværende aksjekursen ligger på omtrent samme nivå som i 2017, før Cyberpunk-hypetoget virkelig tok fart. De polske finansmediene kan også melde at utvikleren Techland, som står bak Dying Light 2 Stay Human, for tiden har en høyere markedsverdi enn CD Projekt Red.

CD Projekt Red jobber for tiden med en utvidelse til Cyberpunk 2077, som tidligere i år fikk en dedikert versjon for Xbox Series og PlayStation 5. Samtidig har de annonsert et nytt Witcher-spill som lages i Unreal Engine 5.

CD Projekt Reds aksjeverdi har falt med mer enn 75% siden lanseringen av Cyberpunk 2077


Loading next content