Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Cities: Skylines

Cities: Skylines - Snowfall

Vinterkulden er fortsatt med oss, og Kim har besøkt Cities: Skylines. Denne gangen for å kose seg i vinterkulden der også.. Varmer spillet, eller gir det ham en kald skulder?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Cities Skylines kan kanskje kalles den beste bybygge-simulatoren som har blitt laget de siste 10 årene. Spesielt etter fadesen som var Sim City i 2013. Spillet har nå vært på markedet i snart et år, har fått sin andre tilleggspakke, om man kan kalle det det.

Som jeg skrev i anmeldelsen av hovedspillet i fjor, er det mye å kose seg med i spillet, og det er flott å se at Colossal Order fortsetter å dytte ut gratis oppdateringer som gir oss mange nye kule funksjoner, samt at hele workshop-delen på Steam er fylt til randen med både modifikasjoner, bygninger og kart. Så hva får man så med Snowfall?

Cities: Skylines

Som tittelen hinter til, handler det denne gangen om snø og kulde. Hvor det forrige tilleggspakken ga oss dag- og nattsyklus, som gjorde at cimene hadde bestemte tider hvor de dro på jobb eller skole, samt et system som skapte rushtrafikk, gjør Snowfall at du må tenke på snø på veiene, samt holde cimene varme i vinterkulden.

Dette er en annonse:

Foruten snø og kulde, så er nok det beste tillegget i pakken muligheten å bygge trikkeskinner for å ekspandere kollektivtrafikken i byen din. Snø er imidlertid ikke den eneste væreffekten som har blitt introdusert, de har også lagt til regn og tåke. Jeg lastet derimot ned en modifikasjon for å fjerne tåken. Selv om det kanskje høres ut som store endringer, synes jeg selv at det var ganske lite å rope hurra for. Problemet med at du har snø er ikke at du må tenke på kulde og slikt, men det faktum at du må velge et kart som har vinter-biomen. I tur gjør dette at du er låst til å bygge på et snødekt landskap, som helt ærlig ikke er så gøy.

Cities: Skylines

Skulle ønske de heller lagde årstider. Siden tiden nå føles å gå mye saktere, takket være «After Dark»-tilleggspakken, hadde det vært kult om du faktisk gikk gjennom månedene også. Det hadde også gjort at man måtte passe på at cimene har nok varme i vinterhalvåret, som igjen gjør at du kan tjene mer penger på at strømforbruket i byen øker. Mens på sommeren kan man kutte ned strømforbruk, og spare opp reservoarene til vinteren igjen.

Det er her Snowfall faller litt sammen. Selv om utseendet på byen din på kvelden, med snøen dalende og trikkevogner som kjører cimer til skianlegg er moro å se på, så er det litt kjedelig å alltid ende opp med å ha altfor lite strøm til å gi cimene nok varme. Man kommer til et visst punkt, og så er det ikke nok penger å gjøre noe fornuftig fordi man ikke tjener nok, og må bruke mye på å bygge strømanlegg. Spillet lider fortsatt av slitsom UI, som føles uferdig, og det hjelper spillet lite i det totale at man kaster inn flere funksjoner som ikke direkte gjør noe med spillbarheten.

Dette er en annonse:
Cities: Skylines

Kan jo alltids håpe at den neste tilleggspakken gjør noe med gamle funksjonaliteter også, og ikke bare legger til nok en rekke nye funksjoner man må stresse over. Spillet går altfor fort fra kos og moro til «Jeg har ikke nok strøm, eller penger!».

Det er dog fortsatt flott at man har tilgang til tusenvis av modifikasjoner som i hvert fall gjør opplevelsen av spillet bedre. Det er bare synd at man betaler for å legge til så få funksjoner, som ikke føles store nok til å kalles en «tilleggspakke». Dette er funksjoner som andre selskaper gir deg gratis. Derimot må det sies at Cities Skylines med både After Dark og Snowfall er billigere enn hva Sim City var ved lansering, og det er bedre.

Cities: Skylines

Om du, som meg, er avhengig av bybygging, så er det verdt å bruke 86 kroner på denne pakken, men forvent ikke gull og grønne skoger, det meste du kan håpe på er et iskaldt, snødekket øde med noen småting her og der. Se mer på det som en investering i at Colossal kommer til å fortsette å dytte ut gratis oppdateringer, for til syvende og sist så er det, som jeg sa i begynnelsen, den beste bybyggesimulatoren på lenge.

Les også anmeldelsen av hovedspillet på denne lenken.

HQ
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Spillet ser pent ut når det snør. Introduksjonen av trikker er kult.
-
Lite innhold med tanke på at du betaler for dette.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Cities: Skylines - SnowfallScore

Cities: Skylines - Snowfall

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Vinterkulden er fortsatt med oss, og Kim har besøkt Cities: Skylines. Denne gangen for å kose seg i vinterkulden der også.. Varmer spillet, eller gir det ham en kald skulder?

6
Cities: SkylinesScore

Cities: Skylines

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Visnes

Kim har tatt på seg byggehjelm og satt seg ned med Cities: Skylines for å bygge drømmebyen. Er grunnmuren urokkelig, eller faller det hele sammen i en haug av grus?Loading next content