Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Code Vein

Code Vein

Sam tok turen til den undertrykkende vampyrverdenen i Code Vein, og overlevde.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Jeg fikk muligheten til å teste Code Vein fra Project Vein på Paris-showcasen til Bandai Namco. Demoen jeg prøvde var ikke en del av det komplette spillet fikk jeg vite av produsent Keita Iizuka, men det betyr ikke at den var noe mindre utfordrende. Demoen kastet meg ut i den dype enden av bassenget i velkjent Souls-stil. Selv om det minner mye om Dark Souls og Bloodborne, la jeg med en gang merke til noen subtile forskjeller. Bonfires er Mistle i dette spillet, og kraftige og lette angrep er nå på trekant og firkant fremfor R2 og R1.

Demoen ga meg ikke noe særlig inntrykk av historien eller loren i spillet, men jeg fikk et godt inntrykk av den verdenen Project Vein har prøvd å skape. De blander fantasy og postapokalypse på en måte som føles veldig original og spennende. De har også greid å kombinere de to sjangrene på en måte som føles sømløs og tilfredsstillende.

Jeg begynte demoen i en mørk hule, og beveget meg så videre til en falleferdig bygning før jeg kom ut i selve spillverdenen - en storbyruin. Selv når solen sto rett på hang det en tung og fryktelig atmosfære over byen, og det hjalp ikke akkurat på at de eneste levende vesenene der var store monstre som var på utkikk etter en liten matbit.

Dette er en annonse:

Designet på brettene minner veldig mye om Dark Souls, og jeg ble fortalt av Iizuka at spillet finner sted i diverse "dungeons", hvilket betyr at spillet har en lineær vei man kan følge, med en rekke forgreininger og hemmeligheter som kan avsløres. Dette spillet er veldig utilgivende, og hvis du ikke følger med på omgivelsene dine kommer du til å bli straffet for det. Jeg fant en kul kiste som jeg bestemte meg for å undersøke, og da jeg snudde meg rundt igjen var jeg omringet av slimete monstre som hadde kommet ned fra taket. Men som med de fleste Souls-lignende spill lærer du av feilene dine og gjør det litt bedre neste gang.

Men jeg følte at selve slåssinga i dette spillet var en del tyngre enn spillene Code Vein er inspirert av. Det var en smule frustrerende at figuren min brukte litt for lang tid på å rulle unna et angrep, eller litt for lang tid på hente seg inn etter å ha blitt truffet. Det er kanskje en filleting å irritere seg over, men i et spill som dette kan sånne ting fort avgjøre om man går ut av en kamp med livet i behold eller ikke.

Code VeinCode Vein
Code VeinCode VeinCode Vein
Dette er en annonse:

Mens jeg rullet rundt og dengte løs på en rekke fiender fikk jeg selskap av en AI utstyrt med en rifle, som viste seg å være ganske nyttig. Hun døde relativt fort, noe som irriterte meg, men det var fordi jeg brukte henne feil og sendte henne rett opp i trynene på fiendene for å ta en del av aggroen deres. Men hun funker mye bedre på avstand, og kan til og med gjenopplive deg ved gi deg litt av sitt eget liv hvis du dør. Med så mange som spill som har ubrukelige AI-hjelpere var denne en frisk pust, og en jeg var veldig glad for å ha med meg.

Jeg skulle ønske jeg fikk litt mer tid med demoen, fordi det er en rekke avanserte kontroller man kan bruke i spillet, men jeg brukte mesteparten av tiden bare på å lære meg de grunnleggende bevegelsene og angrepene. Magiske evner og riktig valg av våpen kommer til å være essensielle i spillet. Jeg kjørte på med et kortsverd som hadde velbalansert hastighet og skade, og en bayonett som lot meg angripe fiender på avstand og trekke dem unna flokken. Det finnes også megastore våpen i spillet, som gigantsverd og kjempeslegger for de som vil ha mer kraft og skade, men ikke har noe i mot å være litt treigere.

Code VeinCode VeinCode Vein

Spillet har en god kombinasjon av lette fiender og bosser, og på slutten av demoen møtte jeg på en ridderboss som minnet meg mye om Bloodborne fordi jeg hele tiden måtte holde meg i bevegelse, og var nødt til å holde meg i nærheten av ham slik at han ikke fikk tatt i bruk de megafarlige løpe/teleporteringsevnene sine. Så jeg rullet rundt i beina på ham og hakket løs med sverdet, mens AI skøyt på ham fra avstand og tiltrakk seg oppmerksomheten hans da jeg måtte helberede meg selv litt. Jeg greide etter mye om og men (og svetting og banning) å slå ham.

Jeg har nevnt spillene til From Software ganske mye i dette forspillet, og med god grunn. Med en gang jeg tok turen inn i Code Veins verden minnet det meg veldig mye om Dark Souls og Bloodborne, men det gjaldt stort sett kampsystemet og strukturen. Project Vein har definitivt greid å skape en helt særegen verden i Code Vein, som greier å kombinere den skitne realismen til postapokalypsen med animeaktig vampyrfantasy på en veldig kul og sømløs måte. Det er stilig, gøy, og jeg gleder meg masse til å hive meg ut i det igjen.

HQ
Code VeinCode VeinCode Vein

Relaterte tekster

0
Vi unboxer Code Veins press kit

Vi unboxer Code Veins press kit

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Etter en lang ventetid har Bandai Namco endelig lansert det Souls-aktige Code Vein. Vi fikk tilsendt spillets press kit og vi vil vise det frem til dere. Derfor har vi...Loading next content