Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Cooking Mama 5: Bon Appétit

Cooking Mama 5: Bon Appétit

Terje Mama har funnet sin plass på kjøkkenet, men spørsmålet er om han finner noe som smaker. Her er hans anmeldelse av Cooking Mama 5...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Om du leser min anmeldelse av Gardening Mama: Forest Friends kan du lese en kort berettelse om min mentale transformering til en femåring. Den samme prosessen måtte til før jeg fikk satt i gang med Cooking Mama: Bon Appétit! Jeg valgte riktignok å gjøre det litt annerledes. Jeg så på Karsten og Petra før jeg satte på Taylor Swift, shaket det skikkelig ut og tok på meg et forkle. Skal man lage mat må man ha riktig utstyr.

Hoveddelen av Cooking Mama 5: Bon Appétit går ut på å lage diverse matretter ved å følge instruksjoner som kommer opp på skjermen. Dette var ganske underholdene for 5 år gamle Terje. De 3 første rettene. Etter dette ville jeg legger fra meg spillet og heller dra frem noe litt mer voksent, men jeg bet det i meg og fortsatte med noen av de andre modusene spille kunne tilby. Her kunne jeg velge blant en hel del minispill. Hoveddelen av spillet er også en haug minispill, så spillets variasjon ligger ene og alene i at alt er til dels forskjellige minispill. For den yngre garde vil ikke dette gjøre noe. De er ikke på jakt etter spill som provoserer frem dype tanker og følelser eller spill som serverer enorme bakgrunnshistorier om en enorm fantasiverden. De vil bli underholdt og underholdning kan de finne i det aller meste.

Cooking Mama 5: Bon Appétit

Minuset er at hele spillet går ut på å gjøre lite varierte minispill som fører til at du kan lage flere retter i enda flere minispill. Det blir mye minispill og ikke en sammensatt opplevelse som for eksempel Gardening Mama. Se for det at du må lese i en bok for å vite hvor du må lese i neste bok for å vite hvor du skal lese i neste bok osv osv. Det blir litt slitsomt for meg og jeg vil anta at det blir litt slitsomt for spillets målgruppe også.

Dette er en annonse:

Visuelt er spillet helt ok. Jeg vil ikke tro det er lagt enorme ressurser i et barnespill som dette. Figurene i spillet er Mii-figurer, noe er 3D-animasjoner og resten er tegnet. Med tanke på at det er laget for en lite kritisk målgruppe gjør jeg ikke noe stort nummer ut av dette.

I likhet med Gardening Mama er spillet raskt ute med å forsikre spilleren om at det er greit å feile og heller prøve på nytt. Dette er veldig bra gjort av utvikleren. Det lærer barnet at feiling er naturlig og ikke farlig. Problemet her er at man ofte feiler grunnet utrolig dårlige og alt for avanserte instruksjoner. Jeg klarer ikke alltid å forstå forklaringene og jeg har 20 år ekstra logisk tenking bak meg enn de aller fleste som kommer til å spille dette spillet. Det er ofte utrolig frustrerende for meg og jeg vil tro det blir mer frustrerende når man er så ung. Og ikke glem foreldre som må hjelpe barna sine og kommer til å feile like mye. Stort problem.

Cooking Mama 5: Bon Appétit

Språket er nok det aller største problemet spillet har. I likhet med Gardening Mama har ikke spillet støtte for norsk tekst og tale. Om det kommer gjenstår å se, men jeg kan ikke se bort fra dette når jeg skriver en anmeldelse for Gamereactor Norge.

Dette er en annonse:

Alt i alt er egentlig Cooking Mama 5: Bon Appétit et spill som ligger midt på treet. Det engasjerer meg lite, selv i en veldig ung mental tilstand jeg sjelden er i, men det har sine kvaliteter. Det kan holde på spilleren til en viss grad, men fenger aldri 100 prosent. Jeg må trekke ekstra for manglende støtte for norsk og heller håpe det kommer. Spillet blir anmeldt «som det er» i skrivende stund og for øyeblikket er det en stor mangel. Kommer norsk støtte kan man godt plusse på én karakter.

04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Fenger til en viss grad, sikkert mer hos de yngre.
-
Lite varierte minispill. Bare minispill, frustrerende instruksjoner, manglende norskstøtte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Cooking Mama 5: Bon AppétitScore

Cooking Mama 5: Bon Appétit

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje Mama har funnet sin plass på kjøkkenet, men spørsmålet er om han finner noe som smaker. Her er hans anmeldelse av Cooking Mama 5...

2
Cooking Mama 5 kommer på Nintendo 3DS

Cooking Mama 5 kommer på Nintendo 3DS

NYHET. Skrevet av Sofia Hariz

Cooking Mama-serien kommer til Nintendo 3DS. Ifølge Siliconera vil Cooking Mama 5 bli sluppet i Japan til vinteren. Om det blir sluppet samtidig her i Europa er ennå...Loading next content