Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Corsair Virtuoso RGB Wireless

Det går fremover for Corsair for tiden, så kan dette luksuriøse headsettet følge med? Vi anmelder...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Corsair-produkter den siste tiden har blitt designet med samme oppdrag for øye, å gi en solid brukeropplevelse til en billigere penge enn eksempelvis Raxer og Steelseries kan gjøre det, og som våre anmeldelser av disse viser, så har det stort sett lykkes.

HQ

Nettopp derfor var vi ganske begeistrede nylig da Corsair sendte oss et produkt som helt ærlig ikke kan plasseres i samme skuff. Virtuoso RGB Wireless heter det nye headsettet, og det er ment som et teknologisk flaggskip, snarere enn noe hvor pengebesparelsen er den største nyheten.

Corsair Virtuoso RGB Wireless

Virtuoso er ment som en luksusmodell, det kan man merke fra det sekundet man pakker ut headsettet. Den nye Slipstream dongle er i høyere kvalitet enn hva man normalt ser, de lekre blanke yttersidene av koppene lyser opp med Corsair-logoen og knappene på sidene føles taktile og responsive. Selve bøylen, samt koppene er godt kledd i memoryfoam som sikrer skyhøy komfort, og metallhengslene på siden er lette å stille inn, og er utført i solid kvalitet. Den hvite versjonen vi har testet er med andre ord et av de peneste gamingheadsettene vi har hatt innom Gamereactor-kontoret de siste par årene. Ikke at det sier så mye. Det lader med USB-C, og takk for det, og en enkel switch på den ene siden skifter mellom kablet og trådløs tilstand.

Dog støter vi her på det første lille problemet, nemlig at det ikke helt sitter så bra på hodet. Selv om mengden av memoryfoam burde tillate en behagelig, men stram passform, så vipper den ene halvdelen av koppene lett ut, og dekker dermed ikke rundt hele øret. Det er ergerlig, og noe man som forbruker bør forvente av en flaggskipsmodell.

Dette er en annonse:

Det hele er dog både simpelt og elegant, og den avtagbare mikrofonen imponerer. Vi foretrekker fortsatt en mikrofon som man kan skyve inn og ut av den ene koppen, men en avtagbar utgave er i det minste bedre enn en som man vipper ned. Den er 9.5mm og omnidireksjonell, og leverer krystallklar tale, selv langt vekk fra donglen, som skyldes den nye Slipstream-teknologien. Dessuten har den en lekker liten LED-ring i tuppen, som indikerer om du har mute av eller på - smart.

Når man tar Virtuoso på, så kan man for alvor merke at Corsair har skrudd opp for budsjett og pris, og leverer noe ut over det vanlige. De fete 50 millimeter neodynmium drivere leverer helstøpt og solide lydlandskap, som kan blåse hodet av en om man først gønner på. Det skyldes mest av alt at Corsair har tilgått utviklingen som et audiofilt headset, snarere enn noe spesifikt til gaming. Det har resultert i tilføyelsen av et frekvensspektrum på 20Hz-40.000Hz, som er dobbelt så stort som på typiske andre modeller. Dessuten er det både 7.1 surround når det er koblet via USB, og mulighet for avspilling av lekker 24 BIT/96kHz-lyd.

Corsair Virtuoso RGB Wireless

Velger du dog å benytte en trådløs forbindelse er det flere gode nyheter. Donglen er like fornøyd uansett hvor du setter den i, og kan brukes på Xbox One, PS4 og til og med Switch (med litt teknisk fiksfakseri). Den er dessuten av Slipstream-merket, som betyr lengre rekkevidde, og en klarere lyd både inn og ut fra senderen. Vi testet det her på kontoret, og fant ut at forbindelsen flimret ved cirka åtte meter, hvor et Razer Thresher kun klarte halvparten.

Dette er en annonse:

Vi klemte rundt 16 timers bruk ut av en oppladning av Virtuoso, som er relativt begrenset må vi innrømme, og ikke bare det, Corsair krever fortsatt at du legger det fra deg for å lade det opp, eller kabler det med den medfølgende USB-C-kabelen. Det er som sådan greit nok, men er man eksempelvis konsolleier, så ville man foretrekke en smartere måte å lade opp på, eksempelvis via en stand eller et utskiftbart batteri, som Steelseries fortsatt benytter seg av.

Selve headsettet koster cirka $179, som er en del billigere enn et Razer Nari Ultimate, og mye billigere enn Steelseries Arctis Pro Wireless. Faktisk så legger Corsair seg fortsatt under konkurrentenes tilsvarende produkter uten at man mangler noe stort.

Vi hadde dog ønsket å se en smartere måte å lade opp på, en litt lengre batterilevetid og en litt bedre passform, men når man nå sparer en del, så må dette sies å være enda et av de produktene hvor Corsair har lest markedet korrekt, og utgir produkter som utfordrer konkurrentene.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content