Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Crackdown 3

Crackdown 3 - Inntrykk fra Gamescom

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Så ble det hetende Crackdown 3 likevel. Med den nye tittelen kommer også et spill som leverer det fans av serien forventer - kaotiske tilstander i en åpen verden hvor alt kan ødelegges. Det er riktig nok viktig å skille enspillerdelen og den lokale samarbeidsdelen med det som foregår når man er koblet til nett og spiller mot andre. I sistnevnte kommer nemlig «the power of the cloud» til sin fulle rett, og ifølge Microsoft gjør spillet utregninger som tilsvarer kraften fra 20 Xbox One-konsoller.

HQ

I Crackdown 3 er de ødeleggbare omgivelsene nemlig bare fullt fungerene online, men til gjengjeld er de imponerende. Når du slår eller skyter deg gjennom en betongvegg, faller de løse delene ned på bakken og blir liggende. For å rive en hvilken som helst bygning er det nok å ødelegge den bærende strukturen, og du velger selv om dette skal gjøres via omhyggelig arbeid eller ved å bruke en rakettkaster. De høye bygningene kollapser eller faller til siden avhengig av hvor bæringen ryker, og den treffer og skader eventuelle bygg som befinner seg innenfor fallradiusen. Alt skjer fysisk korrekt.

Crackdown 3Crackdown 3
Dette er en annonse:

Spillet bruker altså nettskyen for å få nok krefter til all ødeleggelsen, og jo mer du ødelegger, desto flere servere må bidra. I min lille testrunde klarte jeg å sette 14 slike servere i arbeid, alle opptatt med å kalkulere rotet jeg la igjen. Microsoft sa at spillet har ubegrenset tilgang til servere, for de er jo Microsoft. Resultatet er imidlertid at online-delen er ganske annerledes fra hvordan det er uten nettilgang. Faktisk er det nesten som to forskjellige spill.

HQ

Likt for de to er uansett at spillet ser bra ut. I enspilleren inntar vi rollen som en kvinnelig eller mannlig agent, og oppdraget er å ta livet av byens bandeledere. Agenten har fem grener på evnetreet, og disse er løping, skyting, styrke, eksplosiver og kjøring. I tillegg har agentene hver sin bil som er tilpasset evnene. Bilene kan oppgraderes i ulik grad, og så langt har vi sett muligheten til å lakkere dem eller la den projisere avaterer på utsiden av bilen. Det er fortsatt uklart hvilken funksjon sistnevnte vil ha i spillet, men kanskje det kan forvirre fienden i en eller annen grad.

Crackdown 3Crackdown 3
Dette er en annonse:

Som et nytt innslag finner vi en hatmåler på skjermen. Denne stiger når du har hisset på deg kriminelle ved å sprenge bygninger og ødelagt eiendelene deres. Resultatet er at bandelederen kommer frem fra gjemmestedet sitt for å sørge for balanse i regnskapet ved å ta deg av dage. I mitt tilfelle ble jeg møtt av en amper fyr i exo-skjelett. Det krever taktisk tenkning for å ta en fiende av dette slaget, så her må man bruke fantasien i form av fallende containere eller eksploderende tønner - alt mens man prøver å begrense tapet av uskyldige menneskers liv. Sistnevnte er nesten litt kynisk med tanke på at spillet oppfordrer til ødeleggelse i stor skala, men det tilfører jo en fint aspekt til noe som fort kunne blitt ensformig.

Crackdown 3Crackdown 3Crackdown 3

Crackdown 3 ser ut til å levere det fansen vil ha og forventer. Du får mer av det du allerede kjenner fra serien, og det er ikke store forandringer å spore i hverken design eller mekanikker. Det som gjør Crackdown 3 til noe nytt og friskt er bruken av nettskyen, og mulighetene som kommer når du tyvedobler kraften i konsollen din.

Relaterte tekster

1
Crackdown 3Score

Crackdown 3

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Et terrorangrep har mørkelagt hele kloden utenom byen New Providence. Sånn kan vi ikke ha noe av, så vi sendte Terry Crews og Robin avgårde for å rydde opp i sakene...Loading next content