Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Crysis 3

Crysis 3 kostet 380 millioner å lage

Hvis det ikke hadde vært for konsollversjonene kunne aldri PC-versjonen av Crysis 3 ha blitt så pen som den ble. Det hadde rett og slett blitt for dyrt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det nylig lanserte actionspillet Crysis 3 hylles som det peneste spillet man noen gang har sett, og dette har hatt sin pris. Utviklingen av Crysis 3 endte nemlig opp med en prislapp på ufattelige 66 millioner dollar, altså rett i overkant av 380 millioner kroner.

Det melder utviklerne selv, samtidig som de peker på et interessant tema fra utviklingen av spillet. Det har seg nemlig slik at PC-versjonen av spillet er langt penere enn konsollversjonene, og at arbeidet med denne versjonen er hovedårsaken til den høye prislappen.

Samtidig kunne de aldri ha satset så tungt på spillet hvis det ikke skulle lanseres til konsollene, da salget fra alle plattformene må til for å dekke kostnadene. Det paradoksale rundt dette er kritikken PC-spillerne har rettet mot konsollspillerne de siste årene, der de har hevdet at konsollene har hindret utviklingen på PC-plattformen.

Til sammenlikning kostet utviklingen av det første Crysis-spillet "kun" en tredjedel av prislappen til Crysis 3. Det første Crysis-spillet var i åresvis et eksklusivt PC-spill.

Kilde: Gamasutra.

Crysis 3

Relaterte tekster

Crysis 3Score

Crysis 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki - GR SE

Crytek smeller til med verdens vakreste grafikk i dette blytunge actioneventyret. Vi har anmeldt Crysis 3...

1
Crysis-spillene er nå på Xbox One

Crysis-spillene er nå på Xbox One

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Crytek skapte bølger i spillindustrien da de lanserte Crysis i 2007. Gameplayet var underholdende nok det, men den store snakkisen ble raskt hvor pent spillet var og hvor...

8
Her er PS Plus-spillene for august

Her er PS Plus-spillene for august

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

I går kveld hadde Sony gleden av å annonsere hvilke spill som følger med på kjøpet dersom du velger å skaffe deg (eller beholde) et Playstation Plus-abonnement i august....

1
Crytek benekter økonomiske problemer

Crytek benekter økonomiske problemer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

På søndag kunne vi rapportere om ryktet som sa at Crytek var på konkursens rand. Hurtig vekst, flere oppkjøp av andre utviklere og skuffende salg av studioets siste to...Loading next content