Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Crysis 3

Crytek nære konkurs - katastrofen Ryse får skylda

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det startet som et Kinect-spill og endte opp som et vakkert, men lite underholdene (og quick time-fyllt) actionspill til Xbox One. De aller fleste var enige om at Ryse ikke var verdt å bruke hverken tid eller penger på, til utvikler Cryteks (mest kjent for Crysis-serien) store fortvilelse.

De hadde nemlig investert store summer i utviklingen av spillet, og nå har det vist seg at hverken Ryse eller free-to-play-satsningen deres har høstet fruktene de hadde sett for seg på forhånd.

Faktisk hevder ryktene i bransjen at det tyske selskapet står ved konkursens rand dersom de ikke gjennomgår endringer snarest. Videre sies det at de 800 ansatte i Cryteks ulike studioer ikke har fått utbetalt lønn den siste måneden, og at mange av dem derfor har begynt å se etter en ny arbeidsgiver.

Med tanke på selskapets størrelse har Crytek rom for nedskjæringer, men et slikt trekk vil trolig påvikre utviklingen av kommende spill som Homefront: The Revolution og Arena of Fate.

Vi skal følge utviklingen videre. Én løsning kan være et oppkjøp av World of Tanks-utvikleren Wargaming, som allerede skal ha vist interesse for å sikre seg Crysis-studioet.

Crysis 3
Bilde fra Crysis 3.

Relaterte tekster

Crysis 3Score

Crysis 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki - GR SE

Crytek smeller til med verdens vakreste grafikk i dette blytunge actioneventyret. Vi har anmeldt Crysis 3...

1
Crysis-spillene er nå på Xbox One

Crysis-spillene er nå på Xbox One

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Crytek skapte bølger i spillindustrien da de lanserte Crysis i 2007. Gameplayet var underholdende nok det, men den store snakkisen ble raskt hvor pent spillet var og hvor...

8
Her er PS Plus-spillene for august

Her er PS Plus-spillene for august

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

I går kveld hadde Sony gleden av å annonsere hvilke spill som følger med på kjøpet dersom du velger å skaffe deg (eller beholde) et Playstation Plus-abonnement i august....

1
Crytek benekter økonomiske problemer

Crytek benekter økonomiske problemer

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

På søndag kunne vi rapportere om ryktet som sa at Crytek var på konkursens rand. Hurtig vekst, flere oppkjøp av andre utviklere og skuffende salg av studioets siste to...Loading next content