Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
De Blob 2

De Blob 2

Bråkeklatten Blob er tilbake med maleskrinet etter to år i dvale, og Line har svingt seg med malepenselen for å rydde opp i det fargeløse rotet...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Kunst- og håndtverk var aldri et fag jeg trykket til brystet. Etter ti år med det som et obligatorisk skolefag penslet jeg frem alt fra deformerte hester til muterte selvportretter, og ga opp hele aktiviteten så fort jeg kom meg ut av Raufoss ungdomsskole i 2005.

Av den grunn forholdt jeg meg skeptisk til De Blob da det kom ut i 2008. Likevel tok jeg et skjelvende grep om Wii-kontrollen for å ta del i Blobs rampete malestreker, og etter én time var skepsisen borte. Malefrykten avtok i takt med de unike oppdragene og sjarmerende personlighetene, som gjorde forgjengeren til en unik og spennende opplevelse. To år senere er urokråka Blob tilbake, med et utall maletriks i ranselen.

Ny by, nye muligheter
Mye har skjedd siden Blob forlot oss i 2008. Blob har meldt flytting til Prisma City, fullt uvitende om at hans erkerival Comrade Black er tilbake som den mystiske presten Papa Blanc. Han har vunnet valget i byen, og bruker en hær av Inkies for å drenere det fargerike stedet for glede og liv. Og det er her vi kommer inn.

Nok en gang er det opp til oss å gjenopprette byens fargerike status, og i så måte følger spillet samme oppskrift som forgjengeren: farg byen, farg innbyggerne og fang Comrade Black. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men De Blob 2 er alt annet enn et halvferdig maleprosjekt. Blobs andre eventyr er en fullverdig oppfølger, som har prestert å forbedre det aller, aller meste.

Dette er en annonse:

Blob er like spretten som han er glad i maling, og suger til seg maling fra forskjellige dammer og Paintbots for å fargelegge byen. Vi får en relativt myk start til det nye eventyret, som umiddelbart slår meg som større og mer detaljert enn tidligere.

I oppfølgeren har Blob flere tilhengere og fiender, noe både videoer og dialoger viser med jevne mellomrom. Personlighetene er frekkere, vittigere og livligere, mens Blobs reaksjoner og ansiktsuttrykk får større plass. Hvem visste at en fargeklatt kunne være så morsom, a gitt?

Flere forbedringer
Den største forbedringen som er gjort i De Blob 2 er de nye egenskapene. Blob kan for eksempel gjøre et kraftig angrep for å bryte seg gjennom hindre og fiender, noe du betaler for i form av malingspoeng. Disse samler du opp ved å suge til deg maling fra sjøene og fontenene med farge, som er både smidig og enkelt.

Blob har også fått flere oppgraderingsmuligheter, da han kan samle opp inspirasjonspoeng for å forbedre sine kvaliteter. Du kan blant annet kjøpe tilleggsliv, skjold og malingspoeng, som gjør at Blobs malekunster er enklere og morsommere å utføre enn tidligere.

Dette er en annonse:

Irriterende tidspress
Det store ankepunktet ligger i tidsbegrensningen, som ødelegger utforskingen av den åpne verdenen. Jeg mistenker at tanken med tillegget var å presse spilleren videre i brettene, men den eneste funksjonen den har er å øke stressnivået til spilleren mot uforsvarlige høyder. Om du ikke rekker å bli ferdig med hovedoppdraget i et brett må du starte helt på nytt, som gjør det desto vanskeligere å virkelig nyte de morsomme sideoppdragene.

Utvikleren har riktignok sørget for å legge ved flere tidsforlengere, som kommer i form av klokker på 30 eller 60 sekunder. Dessverre er det ikke alltid tilstrekkelig, da jeg fremdeles stresser i vei for å rekke å komme til neste brett. Det rekker jeg selvfølgelig ikke, som fører til at den stakkars Playstation 3-kontrolleren smeller i veggen. Det er én ting å måtte gjøre en del av et nivå på nytt - det er ikke like morsomt når du må haste fremover for å unngå å gjøre hele brettet om igjen.

Halvveis samarbeid
Du og en venn kan samarbeide ved hjelp av figuren Pinky, som hjelper til med diverse oppdrag ved bruk av en malepistol. Det gjør nedtellingsperioden litt mer rettferdig, så man faktisk kan løse noen av sideoppdragene uten å tenke på blodtrykket. Likevel er det morsomst å spille som Blob, da han har flere egenskaper enn den pistolbærende rosa figuren.

Flerspilling får vi også i form av modusen Blob Party. Her kan du spille gjennom flere minispill med en kompis, såfremt du har låst opp nivået via hovedhistorien. De første brettene byr på nokså simple oppgaver, som for eksempel å male mest mulig på kortest tid, mens de høyere nivåene har en høyere vanskelighetsgrad. Den er ikke like forseggjort som kampanjen, da spillingen blant annet foregår på delt skjerm fremfor en dynamisk.

Skarpere farger
Det må også sies at overgangen fra standardoppløsning til HD virkelig kler De Blob 2. Oppfølgeren innehar samme visuelle stil som forgjengeren, men denne gang er overflatene glattere og fargene skarpere. Alt fra de dyprøde fossene til de rue bergene er gjengitt med en større intensitet enn tidligere. Undergrunnspartiene får en ekstra klapp på skulderen, siden de er så mørke og sterile at man rett og slett blir redd for festes i de fargeløse omgivelsene. Og det er jo det du skal unngå, tross alt.

Et par skavanker til tross - De Blob 2 er både morsomt og sjarmerende. Det har sin helt egne stil, med gode personligheter, særegen humor og gjennomtenkte plattformnivåer. De nye spillmekanikkene sørger for at Blobs reise i Prisma City er en ganske annen enn den vi bega oss ut på for to år siden. La oss male!

De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
De Blob 2
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Stor verden, gode personligheter, mye å gjøre, dynamiske miljøer
-
Nedtellingsklokken irriterer mer enn den presser, litt upresist til tider
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
De Blob 2Score

De Blob 2

ANMELDELSE. Skrevet av Line Fauchald

Bråkeklatten Blob er tilbake med maleskrinet etter to år i dvale, og Line har svingt seg med malepenselen for å rydde opp i det fargeløse rotet...

0
de Blob 2 kommer til PS4 og Xbox i februar

de Blob 2 kommer til PS4 og Xbox i februar

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

de Blob 2 kommer til å spre fargene sine på to nye plattformer den 27. februar. Spillet får forbedret grafikk, 12 nye historieoppdrag og mulighet for splitscreen co-op i...Loading next content