Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Dead Island

Dead Island forbudt i Tyskland

Utviklerne er slett ikke overrasket

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Zombiespillet Dead Island har vært ute siden starten av september, men først nå kommer bekreftelsen på at spillet er blitt forbudt i Tyskland.

Dette kommer imidlertid ikke som noen overraskelse på utgiver Deep Silver, som har unnlatt å selge spillet i Tyskland da de regnet med at dette ville skje.

Som meldt av Deep Silver selv har spillet havnet på den tyske medielisten kjent som Liste B, en liste som er reservert for produkter med ekstremt voldelig eller nazistisk relatert innhold:

- Både Deep Silver og Techland var klar over at dette kunne skje helt fra starten av. Liste B innholdet navn på "medier som kan være skadelige for unge". Salg av disse produktene er forbudt over hele Tyskland og lovmessig straffbart, forklarer Deep Silvers moderselskap Koch Media i en pressemelding.

- Vi har hverken solgt eller distribuert Dead Island i Tyskland. Intensjonen var å presentere spillet til det internasjonale publikumet, ettersom produktet er bedre egnet for utenlandske spillere, fortsetter Koch Media.

Koch Media er ironisk nok et tysk selskap, men de var i stand til å unngå lovgivningen i hjemlandet ved å lansere spillet gjennom sin østerrikske avdeling.

Noen offentlig begrunnelse for forbudet er ikke blitt gitt av de tyske myndighetene, men man kan ikke annet enn å anta at det har en sammenheng med voldsbruken i spillet.

Dead Island

Relaterte tekster

Dead IslandScore

Dead Island

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Tropisk zombieslakt i et godt actionspill med rollespillelementer og en vanedannende flerspiller. Robin Høyland har satt karakter på Dead Island...Loading next content