Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Kick Off Revival

Dino Dini's Kick Off Revival

Har du noen gang lurt på hvordan et kjærlighetsbarn mellom Vinny Jones og Egil "Drillo" Olsen ville sett ut i spillverdenen? Dino Dini's Kick Off Revival er svært nære svaret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For de av oss som husker tilbake til Amiga- og Atari-tiden, og samtidig har interesse av fotball, er Dino Dini et velkjent navn. I 1989 ble det originale Kick Off-spillet lansert til nevnte spillmaskiner, og det ble såpass populært at Kick Off 2 kom ut året etter. På denne tiden var dette det ledende fotballspillet man fikk tak i, frem til Sensible Soccer kom i 1992.

Sensible Soccer er for øvrig sluppet i nyere versjon til både Windows, PS2 og Xbox i etterkant. Trangen til å fornye gode gamle klassikere har i mine øyne ødelagt disse versjonenes mulighet til å fenge like mye som originalene gjorde. Den oppdaterte versjonen er nemlig ikke bra nok for dagens ungdom, og en fornyelse av det gamle fenger heller ikke de gamle traverne.

HQ

Gleden var derfor stor da jeg satt meg ned for å spille den nye versjonen av Kick Off. Her kjenner jeg umiddelbart igjen det meste fra den originale utgaven. Navn som Harris Cane, Wane Ronnie og Daley Elli på det engelske landslaget beviser at de ikke har alle lisenser på plass her, men det gjør ingen verdens ting. Slik har det alltid vært med Kick Off, og mer enn noe annet gir det meg et smil om munnen å se de morsomme variantene av kjente navn.

Dette er en annonse:

I 1989 var ikke spilling over nettet et tema, så dette er en ny modus i denne utgaven av spillet. Og bra er det. Å spille alene mot datastyrte motstandere kan nemlig bli litt ensformig i lengden, så muligheten til å teste ferdighetene mot andre på nett er absolutt et velkomment tillegg. I tillegg til online har du fortsatt mulighet til å spille enkeltkamper mot AI-en, samt å spille europamesterskapet med de faktiske lagene fra årets turnering. Dette er godt timet med tanke på at EM er i full sving i Frankrike, men det betyr dessverre også at du ikke kan spille med Norge i EM i spillet heller. Island får holde. Ellers kan du øve deg på full bane med fullt lag, mot motstanders ene keeper. Det kan høres dumt ut, men det er absolutt en nyttig funksjon.

Kick Off RevivalKick Off Revival

For det finnes nemlig ingen tips eller triks som kan lære deg hvordan du skal spille Kick Off Revival. Oppsettet er riktig nok rimelig enkelt, med én analog spake og én knapp å bruke, men man blir forundret hvor mye forskjellig man kan gjøre med den ene knappen. Det tok meg godt og vel fem timer å finne ut hvordan man tar frispark og cornere på en ordentlig måte, men da jeg først løste gåten ble det lekende lett.

Norges tidligere landslagstrener Egil "Drillo" Olsen var særdeles glad i "Flo-pasninger" og defensiv trygghet. Vinny Jones var en råtass på banen og virket å storkose seg hver gang gressmatta var litt ekstra fuktig, og man kunne ta skikkelig lange sklitaklinger. I Kick Off Revival får begge to ønskene sine oppfylt. Før man lærer seg å kontrollere ballen er det nemlig disse to tingene man gjør i dette spillet. Slå langt, sklitakle, lage frispark og ikke vite hvordan du tar disse frisparkene.

Dette er en annonse:
HQ
Kick Off RevivalKick Off RevivalKick Off Revival

Jeg har kost meg skikkelig med Kick Off Revival, og det slo meg tidlig at jeg hadde digget en tilsvarende nyversjon av Sensible Soccer også. Når det er sagt har Dino Dini lovet en patch med en rekke oppdateringer innen to-tre uker. Her skal det rettes opp i flere problemer, og nyheter som gule og røde kort, forskjellige dommere med forskjellig strenghet, overtid og straffesparkkonkurranser skal legges til. Dette er aspekter hvor mange andre kritikere har vært negative til spillet, særlig blant anmeldere som aldri prøvde den originale utgaven og kanskje forventer mer av et spill som blir utgitt i 2016.

Karakteren min skiller seg ut fra deres vurdering, men når alt kommer til alt, handler det om hvorvidt spillet er gøy å holde på med. For meg har Kick Off Revival definitivt vært moro i timevis, og derfor scorer dette høyt i min bok. Billig og god underholdning. At spillet kommer akkurat i tide til EM i Frankrike, er selvsagt et salgstriks, og også grunnen til at mye av det ovennevnte mangler ved utgivelsen. Hadde Mr. Dini tatt seg noe bedre tid, hadde nok spillet fått en bedre mottagelse flere steder.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Morsomt gameplay når man lærer seg å mestre det. Har beholdt det originale uten for mye fornying utover grafikken. God og enkel onlineløsning.
-
Ingen form for instruksjoner. Litt lite innhold. Utgitt for tidlig for å rekke fotball-EM.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

En annens mening

Mike Holmes - Gamereactor UK:
Der suksessen Rocket League gir deg et spill alle kan plukke opp og kose seg med, mangler Kick Off Revival den samme umiddelbare sjarmen og spillbarheten. Der Rocket League lener seg på lagspill og kaos, føles dette som et uferdig, underernært og tidvis ødelagt spill. Det er mulig det vil bli noe bedre med tiden og oppdateringer, men per nå har Kick Off Revival langt i gjen før det i det hele tatt begynner å nærme seg eliteserienivå. 3/10

Relaterte tekster

1
Dino Dini's Kick Off RevivalScore

Dino Dini's Kick Off Revival

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

Har du noen gang lurt på hvordan et kjærlighetsbarn mellom Vinny Jones og Egil "Drillo" Olsen ville sett ut i spillverdenen? Dino Dini's Kick Off Revival er svært nære svaret...

0
Kick Off gjør comeback til Playstation 4

Kick Off gjør comeback til Playstation 4

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er nok mange av dere som kjenner navnet Dino Dini, i hvert fall hvis dere har vært tilbøyelige til å plukke opp et fotballspill eller tre i løpet av livet. Han er...Loading next content