Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Disney Infinity 3.0: Star Wars: The Force Awakens

Vi har igjen besøkt galaksen langt, langt borte for å spille gjennom Disney Infinity-versjonen av The Force Awakens...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

I disse dager er det nesten utenkelig å slippe en storfilm av typen superhelt, fantasy eller sci-fi uten å ha et spill til å akkompagnere markedsføringen. Filmen får i det minste et mobilspill. Slik er det bare. Dette burde også gjelde Star Wars, særlig fordi det har et uvanlig godt rykte når det kommer til lisensspill. Faktisk er flere av spillene ansett som blant de beste uansett lisens, og jeg tenker da på blant andre Tie Fighter, Knights of the Old Republic og Super Star Wars.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Disney Infinity 3.0 Star Wars: The Force Awakens - Play Set har et gjennomgående høyt tempo.

Når det gjelder Star Wars: The Force Awakens, så ser vi imidlertid noe litt annerledes. Disney har valgt å bruke Star Wars Battlefront til å hype filmen, men det er merkelig nok i Disney Infinity 3.0 vi får muligheten til å spille gjennom eventyret fra filmen. Hvis du ennå ikke har vært på kino ennå, anbefaler jeg at du venter med å lese denne anmeldelsen og utsetter å teste spillet frem til du har kommet deg på kino. Resten av dere anbefales å lese videre.

I denne pakken (Play Set) finner du filmens to hovedpersoner, Finn og Rey, og det er disse du skal lose gjennom eventyret som starter på Jakku. Du kan også fylle på med Kylo Ren og Poe Dameron om du ønsker mer variasjon. Selv om førstnevnte virker ondere i spillet enn i filmen, har en spesiell scene likevel blitt slettet for å gjøre eventyret mer barnevennlig. Et klokt valgt. Jeg vil også gi plusspoeng for at skuespillerne har bidratt med sin egne stemmer.

Dette er en annonse:
Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
Kylo Ren-figuren er virkelig lekker, og forhåpentligvis kommer den i en Lights FX-utgave.

Selve lekene er som vanlig av god kvalitet, og jeg vil trekke frem spesielt Poe Dameron som er full av fine detaljer og har fått et perfekt fargevalg. Kylo Ren er også bra, men jeg håper likevel at han slippes i Lights FX-utgave slik som tidligere helter og skurker har. Darth Vader med en lysende, ildrødt sabel er bare for heftig, for ikke snakke om Yoda og hans lysende grønne sabel.

Som i tidligere utgaver er det stort sett snakk om et lineært eventyr (med unntak av Inside Out Play Set) hvor noen av brettene er litt mer åpne. Jeg merker raskt at Ninja Theory har vært involvert i utviklingen når jeg kommer til de underholdende kampene. Disse føles bedre enn noensinne, og jeg synes at de passer til følelsen jeg fikk av å se kampene og lyssabelsvingingen i filmen. Jeg har det veldig gøy ved flere anledninger, og her blir kontrastene til spesielt Lego Dimensions tydelige. Der er det som regel gode puzzles som utgjør utfordringen, mens kampene er slappe og uten konsekvenser. Dette spillet mangler disse hjernevriderne, men til gjengjeld er det fullt fokus på action. Man kan vel si at Skylanders-konseptet havner et sted i midten.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
Det finnes mange sideoppdrag som fyller ut den litt korte historien.
Dette er en annonse:

Oppdragene handler stort sett om å samle det du trenger av gjenstander, finner ut av en spesiell trussel eller dra ut for å finn én spesiell ting. Det er tydelig og enkelt, og det følger filmen bra. Likevel er det tydelig at denne pakken kun bygger på én film. Der de tidligere Star Wars-pakkene har basert seg på hver sin trilogi (1-3 og 4-6), og har latt utviklerne kunne velge blant flere scener, må denne benytte langt flere scener fra en og samme film. Dette får The Force Awakens Play Set til å minne litt om lisensspill vi stort sett har gitt lavere karakter, men det er heldigvis ikke noe problem her. Faktum er at spillet fungerer utmerket, og jeg blir imponert av hvor friske alle disse pakkene til Disney Infinity faktisk er. Det er ikke snakk om en billig løsning for å tjene noen ekstra kroner, men i stedet gjennomarbeidede eventyr med helt nye innslag. Det er likevel ikke til å unngå å merke at denne pakken ikke holder like høyt nivå som blant annet Inside Out-pakken.

Disney Infinity 3.0: Play Without Limits
Ninja Theorys arbeid merkes tydelig i kampsystemet.

Målet har åpenbart vært å by på så mye Star Wars som mulig, og de har jobbet for å inkludere de viktige tingene fra filmen. Det er gøy å fly rundt i Millennium Falcon, X-Wings er fornøyelige og flere av oppdragene er riktig så underholdende og fulle av fanservice. Det er imidlertid nok med en gjennomspilling for min del. Dette er en klar anbefaling til alle Star Wars-fans, men det er ikke like originalt og gjennomtenkt som de tidligere spillpakkene til Disney Infinity 3.0. Har du ennå ikke testet Rise Against the Empire, så ville jeg absolutt begynt der.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Godt design, vellagde figurer, mange sideoppdrag, suverent kampsystem, originalskuespillerne er med og høy produksjonsverdi.
-
Gjentagende oppdrag, ingen gjenspillingsverdi og kort historie ettersom det kun bygger på én film.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Disney Infinity 3.0: Marvel BattlegroundsScore

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Disney er flinke til å satse på variasjon, og i det nye Marvel Battlegrounds play-settet står god, gammeldags slåssing på menyen. Det fungerer ekstra bra når man er flere...

0
Legger ned Disney Infinity-serien

Legger ned Disney Infinity-serien

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I en pressemelding vi har mottatt fra Disneys "Chairman of Consumer Products and Interactive Media", Jimmy Pitaro, får vi vite at Disney har endret taktikk hva...

0
Disney Infinity 3.0 blir enda større

Disney Infinity 3.0 blir enda større

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I stedet for å slippe et fjerde Disney Infinity-spill i år skal Disney heller bygge videre på den nåværende rammen som heter Disney Infinity 3.0: Play Without Limits....Loading next content