Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Doom

Doom

Id Software går tilbake til frenetisk action, og resultatet er at nye Doom har en oppskrift det er veldig lett å like...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Bethesdas pressekonferanse på årets E3-messe lykkes med mye, men kanskje mest overraskende var det at spillerne fikk en fornyet tro på Doom. Det har stormet såpass mye rundt det fjerde spillet i serien, og etter hvert som utviklingstiden har dratt ut har vår skepsis vokst. Etter en testrunde på QuakeCon er det imidlertid ikke lenger noen tvil om spillets kvalitet.

På vei til prøvespillingen var jeg usikker på hvordan spillet ville passe meg. De aller fleste moderne skytespill har ett eller flere taktiske elementer som krever at man bruker hodet mens kuler og granater flyr til høyre og venstre, og av erfaring visste jeg at det er begrenset hvor mye tid man får til å finne seg til rette under slike forhold som dette.

Heldigvis leverer Doom den typen gameplay serien alltid har vært kjent for. I møte med spillets mange fiender handler det i stor grad om å tømme magasinet, bevege deg og så gjenta prosessen. Og jeg liker det. Spillet kjenner sine røtter, men selv om det ivaretar følelsen som var med på å forme sjangeren, tar Id Software nok sjanser til at spillet føles nytt.

DoomDoom
Dette er en annonse:

Jeg og en håndfull andre inviterte ble sluppet løs i en flerspillermodus hvor vi spilte seks mot seks. Kartet hvor vi møttes var vesentlig mindre enn de vi kjenner fra spill som Destiny og Titanfall, men det Dooms kart måtte mangle i utstrekning tar det igjen i høydemeter. To og tre etasjer forseres enkelt med hjelp av dobbelhopping og rolige heisturer, mens turen ned igjen ofte kommer i form av et presist hopp etterfulgt av en blodig knyttneve og en død fiende.

Kartene varieres også med trange korridorer og åpne områder, noe som også gjør at du må finne en våpenbalanse som passer deg. I Doom er du ikke nødt til å ha ett stort våpen og ett som er litt svakere (som en maskinpistol eller revolver), det er i stedet fritt frem for å bære rundt på både rakettkaster og hagle - noe som forøvrig ble den mest foretrukne kombinasjonen blant de fremmøtte.

Som en hyllest til de gamle spillene finner vi ikke noen regenererende helse i Doom. Her må du plukke opp medisinskrin for å fylle på livmåleren din etter en skuddveksling. Disse finner du liggende rundt omkring på kartet, men det dukker også opp etter fiender du har tatt livet av. Det samme gjelder ammunisjon.

DoomDoom
Dette er en annonse:

Foruten medisinskrin og ammunisjon finner vi også andre ting liggende å slenge. Dette kan eksempelvis være forsterket rustning, men det råeste jeg opplevde var en kapsel som forvandlet meg til en demon (i spillet, altså). Denne kapselen dukker opp på et visst tidspunkt i runden, og kort fortalt blir man en drapsmaskin.

I dette stadiet hopper du høyere og slår mye hardere. I motsetning til de vanlige våpnene tar demonen livet av andre spillere ved kun ett skudd, og ved riktig bruk av evnene i de 45 sekundene de varer vil man kunne sette et skikkelig preg på kampen. Skulle du være uheldig og dø før evnen er brukt opp vil noen andre kunne plukke den opp og lage haraball.

I løpet av timen jeg fikk leke meg med Doom ble det tydelig at dette er et spill hvor man må holde seg i bevegelse for å overleve. Jeg ser spor av dybde i hvordan kartene er designet og hvordan de ulike oppgraderingene (boosts) fungerer, men jeg trenger mer tid med spillet for å kunne si stort mer enn at dette er en lovende revitalisering.

Relaterte tekster

4
Doom til SwitchScore

Doom til Switch

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Doom vil vise oss at selv en hendig liten konsoll som Switch ikke nødvendigvis betyr at man går glipp av voksne og brutale opplevelser. La oss se om det lar seg gjøre!

6
DoomScore

Doom

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Id Software er endelig ferdige med deres nyeste kapittel i den helvetes populære skytespillserien, og vi har testet...

0
Universal jobber med ny Doom-film

Universal jobber med ny Doom-film

NYHET. Skrevet av Suzanne Berget

Universal Pictures jobber med en ny film basert på Doom. Universal bekreftet dette til Variety etter at skuespilleren og sangeren Nina Bergman skrev på Twitter at hun...Loading next content