Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Dreams

Dreams

Det er lett å la seg fascinere av Little Big Planet-skapernes neste spill, men det er ikke like lett å tyde de fargerike, kreative sekvensene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det unike Dreams var blant de mest spennende, men samtidig mest forvirrende og frustrerende avsløringene på E3 i sommer, og vi ble ikke så fryktelig mye klokere av visningen under Paris Games Week. Disse følelsene ble attpåtil forsterket av den lukkede demonstrasjonen utvikler Media Molecule (Little Big Planet) avholdt etter pressekonferansen. En rekke folk fra teamet deres stod klare for å vise journalister fra hele verden hvordan spillet lar deg forme dine egne, unike opplevelser - dine egne drømmer. Advarsel: Det kan være at du sitter igjen med flere spørsmål enn svar i bunnen av denne teksten.

HQ

Akkurat som i demoen på scenen under Sony-showet, startet opplevelsen en liten Imp, en søt krabat som ser ut som en flamme av stoff eller ull. Impen er designet for å gjøre Dreams enklere. Du kan bevege luringen på en rekke måter, enten ved hjelp av Move-kontrollere, gyroskopet til Dual Shock 4-kontrolleren, eller de vanlige analogspakene. Systemet er intuitivt satt sammen, og fremfor å gjemme bort funksjoner i en masse menyer, er alt gjort fra én sentral skjerm. Demonstrasjonen fulgte den samme bjørnelignende skikkelsen som på pressekonferansen, som beveget seg gjennom de samme områdene. Bevegelsen så fortsett klønete ut, men utviklerne påpekte at bevegelsesmønsteret kan tilpasset hver enkel drøm.

DreamsDreams
Dette er en annonse:

Alt dette har vi sett før, så la oss gå videre til mer interessante saker. I stedet for å spille en allerede oppbygd drøm, viste Media Molecule nemlig hvordan du oppretter en drøm fra bunnen av. De viste oss både en metode med ferdiglagde visuelle hjelpemidler, og en der alt ble laget fra scratch. Animasjonssjef Kareem Ettouney plukket opp Move-kontrollerne, og startet å forme hodet til en bjørn fra bunnen av. Her ble det forklart at arbeidet med selve spillmotoren har vært det mest tidkrevende i Dreams-prosjektet. Systemet måtte være i stand til å håndtere alle de utrolige gjenstandene folk kommer til skape uten å krepere.

Tilbake til bjørnen. En rekke steinheller ble plassert under den, før den fikk en mech-kropp. Deretter ble noen romskip plassert rundt omkring i luften. Demonstrasjonen bar på dette punktet likheter med et stand-up show. Den var underholdende, men den gjorde oss ikke noe særlig klokere på hva Dreams faktisk tilby som et spill.

Dreams

Utviklerne refererte til hele sekvensen som en kul "cut-scene" du kan lage. Faktisk er det så enkelt som å trykke på "record" i Dreams, og du kan regissere og spille inn dine egne mellomsekvenser. Det er kult, men jeg bet meg likevel merke til at presentasjonen kretset rundt filmklipp, altså klipp som ikke krever noen samhandling fra spilleren i etterkant. Når det er sagt ble det klargjort at Dreams også vil la deg sette sammen spennende scener, figurer og situasjoner, som kan gjøres interaktive på en sammenhengende måte.

Dette er en annonse:

Er du ikke fullt så kreativ som gjengen hos Media Molecule, men likevel ønsker å skape bisarre scenarioer i Dreams, er det relativt lett å finne fram i en gigantisk database med objekter. Den vokser allerede, i takt med de sprø kreasjoner spillere legger til, og langt flere skal det naturligvis bli når spillet lanseres for offentligheten og ikke bare noen utvalgte testere. Søk etter "tre" eller "bil", og før du vet ordet av det har du tusenvis av trær og biler å velge mellom. Disse kan du dessuten tilpasse om du ønsker, før du legger dem til i nettopp din drøm. En bil kan også utstyres med kjøreevner, slik at den blir et fungerende transportmiddel. Akkurat hvordan dette gjøres ville imidlertid ikke utviklerne gå inn på denne gangen.

DreamsDreamsDreams

Bjørnehodet hadde nå rukket å bli et majestetisk syn, der det stod omkranset av lilla trær, skulpturer og annen alternativ kunst. Det er lite å utsett på grafikkmotoren, det skal i alle fall være sikkert. Disse kreasjonene hadde blitt skapt direkte foran øynene våre, uten bruk av eksterne hjelpemidler eller ferdigdesignet grafikk. Det er åpenbart at Dreams har et enormt potensiale som et skaperverk, selv om vi fortsatt ikke helt har skjønt hvor gameplayet ligger her.

Spørsmålet til Media Molecule blir derfor åpenbart. Hvordan er spillet? Altså sleve spillet? Spørsmålet ble stilt, men det ble ikke skikkelig besvart under den lukkede visningen. Seksjonen som faktisk var spillbar var den samme som under konferansen, og selv om denne var teknisk utrolig imponerende, hadde den ikke samspill eller gameplay som blåste oss av banen. Det kan derfor virke som om fokuset her ligger mer på å bygge opp skaperverket, enn på å spille gjennom etterpå. Spørsmålet er bare om folk vil være istand til å lage opplevelser som er engasjerende også for andre.

Om drømmer kan gå i oppfyllelse er derfor et spørsmål vi ikke helt har svaret på ennå. Det vi derimot vet er at Dreams har potensialet til å bli en kreativ sjarmbombe med uante muligheter. Vi håper bare det blir morsomt å spille også...

DreamsDreams
HQ

Relaterte tekster

1
DreamsScore

Dreams

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik mener at det ikke finnes et mer passende navn til Little Big Planet-skapernes nyeste spill, for her oppfylles drømmene til både skapere og spillere.Loading next content