Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer

Ryktene og forventningene i forkant av årets pressekonferanse var enorme for Nintendo og herr Satoru Iwata. I mølla surret fabelord om et nytt Zelda, et nytt Donkey Kong, 3DS, Wii HD og hva nå enn internett greide å grave frem og røre i hop. I går kveld var det Nintendos tur til å gå i ilden, og jammen ble det ikke levert godsaker i både øst og vest.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da gårsdagens visning i går gikk av stabelen, valgte like så godt Reggie Fils-Aime å åpne kalaset med det største av det største for så godt som en samlet spillverden - det nye Zelda-spillet. På skjermen dukket mesterhjernen og klovnemakeren Shigeru Miyamoto opp, like blid som alltid. En kort introduksjon fulgte, hvorpå en utrent demonstratør ble sendt opp på scenen mens Miyamoto fortsatte å rulle på lerretet i bakgrunnen. Etter å ha utvist sin totale mangel på kompetanse i forhold til å håndtere Wii-fjernkontrollen - det hele selvfølgelig på teatralsk vis - fikk sjefen selv nok. Zelda-skaper Miyamoto forsvinner fra skjermen, kommer sprettende frem fra sitt skjulested bak duken og demonstrasjonen av The Legend of Zelda: Skyward Sword kan begynne.

E3 2010: Nintendos viktigste avsløringerE3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
Både buen og sverdet ble brukt flittig under kveldens Zelda-demonstrasjon.

The Legend of Zelda: Skyward Sword. Kontrollmetoden er i fokus når det nye Zelda-spillet vises. Det vi får se er en demonstrasjon i sanntid, der Nintendo-sjefen snakker om at man nå har full kontroll på sverdet med Wii MotionPlus, og at spillet fanger opp spillerens bevegelser på en såkalla prikk. Vår kjære Miyamoto får dessverre litt signalproblemer underveis i demonstrasjonen, og Link lystrer ikke som den flinke gutten han pleier å være. Av nytt utstyr får vi blant annet se en pisk og en fjernstyrt bille, i tillegg til selvfølgeligheter som bomben og buen. Selv om kontrollen svikter litt får vi likevel inntrykk av at dette er et Zelda-spill i kjent stil, men med nye elementer som pløyer vei for en helt ny opplevelse. Bit deg også merke i at Link har lært seg å spurte - i fullt firsprang ble det nesten litt Altair-fakter over det å forsere juv og kanter.

Mario Sports Mix. Den neste annonseringen frembrakte ikke akkurat folks spontane erklæringer for kjærlighet til ymse himmellegemer, og jeg regner med at gledestårene uteble for de fleste. Mario Sports Mix er akkurat hva det høres ut som: et sportsspill med Nintendo-figurer i forskjellige sporter, som blant annet volleyball, ishockey og basket. Med tanke på at Mario og Co allerede har prøvd seg på golf, fotball, tennis, go-kart, basket og baseball i frittstående spill, stiller vi oss en smule uforstående til hvorfor denne miksen fortjener prominent messeplass.

Dette er en annonse:
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
Høy kølleføring i Mario Sports Mix' versjon av den edle ishockey-sporten.

Golden Eye 007. Et skytespill til Nintendo Wii med det samme navnet som klassikeren til Nintendo 64? Det vi ble vist var en kort trailer med innslag av hvordan spillet ser ut i aksjon, samt en tekst som påpeker at Daniel Craig kommer til å spille James Bond. At Golden Eye 007 til Wii kommer til å redefinere førstepersons skytespill er en høyst usannsynlig tanke, og det blir dermed umulig å forvente at James Bond-skyteren lever opp til gammel glans.

Kirby's Epic Yarn. Et nytt Kirby-spill har kanskje ikke vært på ønskelisten til de store massene, men for meg var Kirby-skaper og Smash-ansvarlige Sakamotos inntreden en gledelig overraskelse. Spillet som ble avduket heter Kirby's Epic Yarn, og er et todimensjonalt plattformspill med et aldeles nusselig visuelt anslag. Utifra traileren å dømme ligger fokuset denne gangen på å la Kirby bruke forvandlingsevnene sine til det fulle, og vår lille rosa marshmallow ble blant annet identifisert som bil, UFO, tornado, robot, fugl og ball.

E3 2010: Nintendos viktigste avsløringerE3 2010: Nintendos viktigste avsløringerE3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
Herlig grafikkstil i Kirbys kommende Epic Yarn-eventyr.
Dette er en annonse:

Donkey Kong Country Returns. Ryktene om et nytt Donkey Kong viste seg å stemme, og jammen fikk vi ikke presentert en nyversjon av den tidløse klassikeren Donkey Kong Country. På skjermen rullet en trailer som viste klassisk todimensjonal spilling i nye 3D-miljøer, alt i høyt tempo og med spenstig musikk som akkompagnement. Mye retrofølelse var å spore i denne redaksjonen, inkludert en umiskjennelig kløe i fingrene.

En lang rekke med andre titler ble også nevnt under Nintendos E3-konferanse i går, men her har dere i hvert fall de viktigste og største av dem. Verdt å nevne er at Nintendo presenterte en imponerende liste over samarbeidspartnere i form av tredjepartsutviklere- og utgivere under konferansen i går, noe som betyr at storspill som Metal Gear Solid, Kingdom Hearts, Ninja Gaiden, Splinter Cell og DJ Hero etter hvert blir å finne i håndholdt 3D-format. Nyhetsmaskineriet på nettsiden er i høygir, så klikk dere for all del innom E3-siden vår for å få et helt bilde av hva både Sony og Nintendo presenterte. Vår konklusjon: Godt levert, Nintendo!

Det nye konsollvidunderet 3DS har blitt viet en egen sak, ta en titt her for mer informasjon.

E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer
E3 2010: Nintendos viktigste avsløringer


Loading next content