Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Resident Evil 7: Biohazard

E3 2016: Vi spiller Resident Evil 7-demoen

Vi lot oss ikke be to ganger, og kastet oss over demoen av det nettopp annonserte Resident Evil 7: Biohazard. Spillet er åpenbart inspirert av P.T.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For en forrykende pressekonferanse av Sony! De hadde veldig mye spennende å vise frem i år også, og skrekkspillet Resident Evil 7: Biohazard fanget umiddelbart interessen min. Det skal slippes med full støtte for Playstation VR og allerede nå er en smakebit tilgjengelig i form av en demo for alle med et PS Plus-abonnement og en PS4-konsoll. Jeg har begge deler, så jeg lastet selvsagt ned demoen ved første anledning. Deretter skrev jeg ned inntrykkene mine her.

Mange har påpekt at Resident Evil 7-traileren sendte tankene til Silent Hills-demoen P.T., som skapte mye oppstyr frem til spillet ble kansellert og demoen forsvant. Det er en rimelig slutning å trekke, såpass kan jeg si. Etter å ha vært gjennom demoen kan jeg slå fast at dette nye Capcom-spillet har mye til felles med spillet Konami ga opp. Faktisk minner dette mer om P.T. enn noen av de tidligere Resident Evil-spillene.

HQ

Hvis jeg skal være helt ærlig var det ingenting ved dette som sendte tankene mot Resident Evil, men unntak av logoen. Det var ingen zombier å se. Ingen action. Ingen som nevnte T-viruset eller Umbrella. Ingenting. Kanskje det var noe underveis jeg gikk glipp av, men i så fall var det godt skjult. Det var ingen åpenbare referanser til hendelser eller personer fra Resident Evil-sagan i hvert fall, såpass kan jeg bekrefte.

Dette er en annonse:

Demoen starter på samme måte som P.T., idet spilleren våkner opp i et mystisk hus. Man får ingen kontekst å forholde seg til med tanke på hvem man er, hvor man er eller hvordan man havnet der. Hele handlingen er satt til dette falleferdige huset, som er fylt opp av gammelt skrot og råtne møbler. Til forskjell fra i tidligere Resident Evil-spill ser man dessuten alt fra førsteperson. Tempoet og rytmen er sakte og forsiktig, og det er lett å se for seg at dette kan fungere med VR-briller.

Til tross for sin labre stand er huset veldig detaljert, og atmosfæren er fantastisk. Samtidig ble jeg skuffet av hvor lite i omgivelsene jeg kunne påvirke og samhandle med. Jeg fant bare 5-6 gjenstander som var interaktive, som alle var tydelig merket med et stort X-symbol. P.T. brukte liknende mekanikker, men Silent Hills-demoen var langt mer skummel og ekkel enn denne Resident Evil 7-demoen.

Resident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: Biohazard

Når det er sagt liker jeg den nye strukturen, og demoen bød på et par interessante øyeblikk man kan pute i "psykologisk terror"-kategorien. Problemet var bare at disse øyeblikkene aldri nådde de samme skremmende høydene som P.T. Der P.T. var subtil på en ekkel måte er Resident Evil 7 mye mer direkte og åpenbart. På ett punkt fant jeg også noen andre karakterer, som jeg umiddelbart mislikte. Dialogen var overdrevet og stemmeskuespillet virket kunstig og amatørmessig. Veldig skuffende, rett og slett.

Dette er en annonse:

Utover dette er det ikke så mye jeg kan si om demoen til Resident Evil 7: Biohazard. I så fall ville jeg begynt å spolere opplevelsen for deg. Opplevelsen tar for øvrig omtrent 15 minutter, og i løpet av tiden var det detaljrikdommen i omgivelsene som imponerte meg mest. Det er helt klart et potensiale her, men sammenlignet med P.T. ble dette for tamt. Det er dessuten umulig å unngå sammenligningen med P.T. ettersom strukturen er så lik.

På tross av dette er jeg interessert i å lære mer. Jeg lurer på hvordan dette spillet vil passe inn i resten av Resident Evil-sagaen. For det må jo være en slags forbindelse når de har valgt å kalle spillet Resident Evil 7: Biohazard? Alternativet er at dette i praksis er et helt nytt skrekkspill, som har fått Resident Evil-merkelappen for å hjelpe markedsføringen. Et annet alternativ er at demoen skal settes helt på siden, og at den ikke har noe med historien til grunnspillet å gjøre, altså at den kun skal demonstrerer den nye retningen Capcom har gått for. Uansett synes jeg Resident Evil-fansen fortjener bedre, men jeg kommer nok til å følge utviklingen videre likevel.

Resident Evil 7: Biohazard skal slippes til PC, Playstation 4 og Xbox One den 24. januar 2017. Hvis du ikke orker eller har anledning til å spille gjennom demoen selv, kan du se den i sin helhet under.

HQ
HQ

Relaterte tekster

Resident Evil 7: BiohazardScore

Resident Evil 7: Biohazard

ANMELDELSE. Skrevet av Mathias Holmberg

Ondskapen er tilbake, og hvis vi fikk bestemme har den kommet for å bli. Her er anmeldelsen vi har både gruet og gledet oss til i lang tid...Loading next content