Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Synced
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Ecolis: Save the Forest

   Ecolis: Save the Forest

   Miljødebatten raser, og nå kaster også spillutviklerne seg inn i debatten. I Ecolis skal du redde skogen fra ødeleggelse, men det er langt fra Frederik Hauge og Bellona til japansk økorollespill.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt

   Du spiller Dorian, en skapning som bor i Mana Forest. En sjebnesvanger dag invaderes hjemmet hans av nådeløse mekaniske skapninger som ødelegger skogen og forurenser luften. Dorian må kjempe mot disse mekaniske smådjevlene ved hjelp av hans læremester og skogens små dyr; Ecolis. Historien utvikler seg ikke betydelig gjennom spillet og det er ingen store overraskelser men budskapet om å redde miljøet er likevel aktivt fremstilt ved å omtale de motoriserte dyrene som onde.

   HQ

   Det hele begynner ganske greit både med tanke på historie og kontroll. Opplæringssekvensen introduserer spillet på en bra måte og gjør oss kjent med de ulike elementene som trengs for å komme seg gjennom spillet. Dorian styres ved bruk av styrekrysset og man kommanderer de små ekornlignende dyrene ved bruk av den trykksensitive skjermen. Dorian oppnår hele tiden nye magiske ferdigheter som viser seg å være nyttige både for å fjerne hindringer og for å slå sterke fiender.

   Lightweight har valgt å utnytte DSen på en slik måte at man for eksempel bruker stylusen til å flytte rundt på hæren sin og til å fjerne forurenset luft ved å skrubbe den vekk med stylusen. Akkurat dette askpektet er til dels litt skuffende da det kunne vært interessant å se enda bedre utnyttelse av maskinen i et strategisk miljø.

   Den første skuffelsen for meg er når jeg skjønner at historien ikke kommer til å utvikle seg betydelig og at kontrollen til tider er ulidelig knotete. Flere ganger viser bruken av stylusen seg å være alt for upresis når det kommer til å styre de små søte, og de ender opp med å løpe vilt rundt.

   I Ecolis fins det også to forskjellige moduser. Et modus for når man vil styre Dorian og kommandere Ecolis-hæren, og et modus for når man vil gå inn og styre de ulike Ecolisene til å blant annet plante trær for å gjenvinne liv eller vokte et bestemt sted. Dette blir derimot fort rotete og det hjelper aldeles ikke når man jobber innenfor en tidsramme. Frustrasjonsnivået når nye høyder når det at jeg var i feil modus koster meg livet, og jeg må utføre hele oppdraget på nytt.

   Dette er en annonse:

   Ved siden av dette så er det også en del rent grafiske feil. Noen ganger sitter den rosa hæren fast i vegger, og noen ganger står Dorian på stedet hvil og driver med noe som ser ut som en litt merkelig parringsdans. Dette gir definitivt følelsen av at spillet er halvferdig og er med på å øke frustrasjonsnivået.

   Men bortsett fra dette mener jeg Lightweight skal ha skryt for det herlige designet. Det er gjenomført utrolig søtt og jeg fanger meg selv i å smile mye av den søte dialogen mellom Dorian og mesteren og de små rosa ekornene som ivrig masjerer ut i kamp.

   Til tross for at historien i Ecolis ikke utvikler seg noe særlig er det fortsatt gode strategiske elementene til stede. Oppdragene er stort sett godt gjennomført og bra variert. Det er flere ganger jeg må på med tenkehetten for å løse et oppdrag rett. Hadde det ikke vært for kontrollfeilene i Ecolis hadde det vært et mye bedre spill, og ikke minst mye mindre frustrerende.

   Ecolis: Save the Forest
   Dette er en annonse:
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   Ecolis: Save the Forest
   05 Gamereactor Norge
   5 / 10
   +
   Gode strategiske oppdrag, søtt design
   -
   Knotete kontroll, noen grafiske bugs
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   2
   Ecolis: Save the ForestScore

   Ecolis: Save the Forest

   ANMELDELSE. Skrevet av Kristina Wiik

   Global oppvarming og miljøkrise. Nå kan du redde regnskogen med et japansk strategi-rollespill. Kristina har anmeldt!   Loading next content