Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Dead Island 2

Embracers mislykkede gigantavtale avslørt

De 2 milliardene dollarene det svenske gigantselskapet håpet på var fra Saudi-Arabias offentlige investeringsfond.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det har snart gått tre måneder siden den svenske spillgiganten Embracer Group, med investormagnaten Lars Wingefors i spissen, annonserte at det hadde mislyktes med å fullføre en superavtale med en ikke navngitt partner, noe som fikk mange til å spekulere i om det kunne være Sony eller Microsoft. Nå vet vi at dette ikke var tilfelle. Avtalen som kollapset, og som var verdt 2 milliarder dollar, var tilsynelatende med Savvy Games Group, som støttes økonomisk av Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF), som igjen ledes av den sterkt kritiserte Mohammed bin Salman. Dette har nå ført til at Embracer har begynt å legge ned spillstudioer og sagt opp ansatte, noe vi her på Gamereactor har rapportert om.

Embracer mottok 1 milliard dollar fra Saudi Arabia Public Investment Fund i 2022 og håpet å inngå en ny avtale med araberne, som ved flere anledninger har sagt at de har til hensikt å gjøre Saudi-Arabia til et av verdens viktigste spillsentre. PIFs administrerende direktør Brian Ward er en ekte bransjeveteran som blant annet har jobbet for EA og Activision, og vi håper å få vite mer om denne mislykkede avtalen i fremtiden.

Axios skriver følgende:
Hvorfor det er viktig: Følgene av den mislykkede avtalen fikk aksjene i The Embracer Group - Savvys potensielle partner og en av de mest glupske oppkjøperne av videospillstudioer de siste årene - til å stupe og tvang selskapet til å kutte kostnader.

Mer generelt kan avsløringen reise spørsmål om hvordan Saudi-Arabia vil gå videre med sine kontroversielle ambisjoner om å investere 38 milliarder dollar i dataspillindustrien.

Det var dette som førte til nyheten: Axios fikk vite om Savvys involvering fra fire kilder som var kjent med avtalen, men som ikke var autorisert til å uttale seg offentlig, og etter å ha gjennomgått dokumentasjon knyttet til det planlagte partnerskapet.

En talsperson for Embracer nektet å kommentere saken. En Savvy-representant hadde ikke svart ved pressetid.

Ta det raskt: Avtalen på 2 milliarder dollar ville innebære at Savvy skulle investere i utvikling og utgivelse av spill fra Embracer, og dermed bidra til å etablere det saudiske selskapet som et stort spillselskap.

Embracer hadde lovet investorer nyheter om et lukrativt "transformativt partnerskap ... med flere industripartnere" siden november 2022. Men i et notat fra 24. mai 2023 kunngjorde Embracers ledelse at et av disse massive partnerskapene var i ferd med å kollapse, samtidig som de omhyggelig unngikk å navngi partneren.

I meldingen fra mai skrev Embracer at partene hadde inngått en muntlig avtale i oktober 2022 som ville ha resultert i mer enn 2 milliarder dollar "i avtalte utviklingsinntekter over en periode på seks år".

"All dokumentasjon var ferdigstilt og klar til bruk i går", sa selskapet. "Vi ba om at avtalen skulle gjennomføres før kunngjøringen av 4. kvartal. Sent i går kveld fikk vi imidlertid et negativt svar fra motparten."

Dead Island 2

Relaterte tekster

0
Dead Island 2Score

Dead Island 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Etter en urimelig lang ventetid og definisjonen av utviklingshelvete, er det endelig på tide å spille Dead Island 2, men er det verdt ventetiden?Loading next content