Norsk
Gamereactor
artikler
Deus Ex: Mankind Divided

En nybegynnerguide til Deus Ex: Mankind Divided

Mekaniske armer og andre "augmentations" er ubrukelig hvis man ikke vet hvordan man skal utnytte dem. Vi gir deg rådene du trenger for å briljere i rollen som Adam Jensen...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Ventetiden er over. Deus Ex: Mankind Divided, altså oppfølgeren til det kritikerroste Deus Ex: Human Revolution har ankommet. I hovedrollen finner vi fortsatt Adam Jensen, og i et spill fullt av muligheter kan det være vrient å vite hvordan man helst bør gå frem. Derfor har vi satt sammen en aldri så liten Mankind Divided-guide med noen hendige tips. La oss starte:

Les også: Anmeldelse: Deus Ex: Mankind Divided

• Ha en ekstra lagringsfil som backup
Dette er i grunnen et godt råd for alle spill som lar deg gjøre det, men det er ekstra viktig i Mankind Divided. Mange av valgene og handlingene dine er nemlig absolutte og ikke reverserbare. Med en lagringsfil å gå tilbake til kan du få en ny sjanse dersom utfallet ikke ble helt som du så for deg, selv om noen kanskje vil anse det som juksing. I tillegg kan man ikke prøve sideoppdrag på nytt hvis man feiler den første gangen, noe spillet aldri informerer deg om. Derfor har man to grunner til å ha en liten backup på lur.

Deus Ex: Mankind DividedDeus Ex: Mankind Divided
Dette er en annonse:
HQ

• Hacke alt som er!
Det kan være kjedelig, vi vet det, men å hacke ting som sikkerhetskonsoller eller datamaskiner kan ofte gi deg adgang til alternative ruter eller ny informasjon. Å lese gjennom andres epost kan fort avsløre sikkerhetskoder og steder det er lurt å besøke, slik at du sikrer deg godbiter og skjulte hemmeligheter du aldri ville funnet ellers. Dessuten hender det at alarmsystemer og lasere kan skrus av ved å hacke de rette sikkerhetspanelene.

Deus Ex: Mankind DividedDeus Ex: Mankind Divided

• Søk etter alternative ruter
Når man opererer som en ensom ulv er det fort gjort å bli sperret inne i en bygning mens stadig flere vakter strømmer til. I disse tilfellene er det lurt å ha en vei å gå for å unnslippe, slik at du slipper å møte alle sammen i kamp. Vær alltid oppmerksom på ventilasjonsluker og plattformer som er innen rekkevidde, såvel som dører du kan hacke. Ofte skjuler de alternative ruter som kan bli hendige senere, og man får samtidig litt ekstra XP for jobben.

Dette er en annonse:
Deus Ex: Mankind Divided

• Lær deg kontrolloppsettet skikkelig
Opplæringsdeler i spill (tutorials) er sjelden veldig morsomme, og i Mankind Divided kan de heldigvis gjøres unna på noen få minutter. Det er imidlertid mye å hente i å lære seg dekningssystemet grundig. Å forflytte seg fra dekning til dekning er mye smidigere enn å bevege seg normalt, og det er alfa omega i kampene. Det tar litt tid å lære seg systemet, men det er så absolutt verdt innsatsen når du kommer inn i det.

HQ

• Bare kjøp det det mest nødvendige
Kjøpmennene i Deus Ex: Mankind Divided har særdeles stive priser, og du bør derfor være varsom med hva du kjøper fra sortimentene deres. Kjøp for eksempel bare ammunisjon og andre "consumables" når du er helt tom, da dette er ting du ofte kan rappe fra fiender du har drept eller uskadeliggjort. På denne måten kan du spare pengene til sjeldne våpen eller "attachments" som det er langt mindre sjanse for å finne tilfeldig underveis i historien. Alternativet er dog å ta livet av en kjøpmann og alle vaktene hans, slik at du kan forsyne deg av hele lageret aldeles gratis. Dette er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Deus Ex: Mankind DividedDeus Ex: Mankind Divided

• Vær forsiktig med "aumentations"
I Mankind Divided, som i forgjengeren, har mange personer forbedret kroppene sine med mekaniske "augmentations". Dette gjelder også for hovedperson Adam Jensen (ikke helt frivillig, riktig nok) og gjennom spillet får du stadig mulighet til å låse opp nye, interessante evner. Haken er imidlertid at kroppen din blir overbelastet hvis du har for mange aktive evner på én gang, og derfor må du jevnlig velge ut noen som skal deaktiveres. Disse blir slått av permanent, og derfor er det viktig å ikke ta lett på avgjørelsen. Plutselig havner du i en situasjon der en evne du har skrudd av kunne vært kjekk å ha, mens de du faktisk beholdt ikke brukes allverden. Nøkkelordet er å tenke nøye gjennom hvilke evner du mest sannsynlig kommer til å bruke ofte, altså ting som passer med akkurat din spillestil.

Det finnes en mulighet for å resette systemet og velge blant evnene på nytt. Dette gjøres imidlertid gjennom et sideoppdrag som først dukker opp nokså sent i spillet.

Deus Ex: Mankind Divided

• Skaff deg "Smart Vision" og "Hacking Stealth" tidlig
Dette er naturligvis nokså subjektivt, men vår erfaring er at Smart Vision- og Hacking Stealth-evnene er veldig kjekke å låse opp så tidlig som mulig. Smart Vision er et hendig verktøy som lar deg skanner omgivelsene etter varmebølger. Det kan dermed hjelpe deg med å se hvor fiender og andre interessante objekter befinner seg, slik at du kan planlegge det perfekte angrepet etter forholdene. Det er lettere å gjøre disse beregningene når du slipper å stikke hodet frem fra dekning for å se deg rundt, og sjansen for å bli oppdaget blir samtidig vesentlig mindre.

I tillegg er altså Hacking Stealth fin å ha. Som vi var inne på tidligere burde man hacke ting så ofte man kan, og Hacking Stealth sørger for at man sjeldnere blir oppdaget når man holder på med dette. Helt til å begynne med er det ikke livsviktig, men det tar ikke så langt tid før hackingen blir mer krevende. Da er litt drahjelp midt i blinken.

Deus Ex: Mankind DividedDeus Ex: Mankind Divided

• "Social Enhancer" og "Klipslinger Jump Mod" er også gode å ha
De er ikke like livsviktige som Smart Vision og Hacking Stealth, men både Social Enhancer og Klipslinger Jump Mod er likevel gode valg. Med Social Enhancer blir du mester i kunsten å prate, og folk du møter vil lede deg mot valgene som er å foretrekke fra deres side. Dermed blir det lettere å komme overrens med personene man møter underveis, og man unngår å pådra seg unødvendige fiender.

Når det gjelder Klipslinger Jump Mod er denne evnen rimelig rett fram, men den er er ikke noe mindre nyttig av den grunn. Evnen lar deg hoppe høyere enn normalt, slik at du når avsatser, ventilasjonssjakter og så videre som du ikke rekker opp til ellers. Det er en kjekk evne å ha når du må flykte fra hissige vakter, eller hvis du er på jakt etter skjulte skatter.

HQ

Relaterte tekster

Deus Ex: Mankind DividedScore

Deus Ex: Mankind Divided

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Fem år siden forgjengeren er Adam Jensen klar med et nytt konspiratorisk cyberpunk-eventyr i Deus Ex: Mankind Divided. Opplevelsen er like delt som tittelen ...Loading next content