Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Horizon: Zero Dawn

En siste kikk på Horizon: Zero Dawn

Med en måned igjen til lansering fikk vi besøke Guerrilla Games i Amsterdam. På agendaen sto naturligvis en prøverunde i Horizon: Zero Dawn...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Å se et etablert utviklerstido prøve seg på noe helt nytt er alltid spennende. Det kan ende opp som en fantastisk opplevelse som vil huskes i flere tiår, eller det kan bli en total katastrofe. I Guerrilla Games og Horizon: Zero Dawn sitt tilfelle virker det som om resultatet uten tvil blir førstnevnte.

Vi tilbragte en hel dag hos Guerrilla i Amsterdam, og mesteparten av dette besøket bestod av å løpe rundt som Aloy i de robotdinosaurfylte områdene. For de av dere som ikke vet det er nemlig Horizon et "open world"-spill hvor vi spiller som en ung kvinne med navn Aloy (gitt stemme av Ashly Burch). Hun lever i en verden hvor mye av det naturlige dyrelivet er erstattet med robotliknende utgaver. Aloy og stefaren hennes er forvist av stammen sin, noe som blant annet skyldes Aloy sitt sterke ønske om å finne ut hva som skjedde med den forrige sivilasjonen. De som brukte å leve der stammen deres holder til nå ble nemlig utryddet på uforklarlig vis. Det finnes dog hint til hva som skjedde rundt omkring, og det er akkurat disse hun har blitt besatt av å finne.

HQ

På denne letingen vil hun altså møte på et mekanisk dyreliv. Her snakker vi ikke bare om søte og vennlige dyr, men også en enda farligere utgave av verdens mest kjente rovdyr, dinosaurene. Før brukte de ikke å bry seg så mye om menneskene, men har nå blitt mer aggressive. Samtidig har de av en eller annen grunn begynt å lete etter ulike mineraler. Hvorfor har det blitt slik? Dette spørsmålet, sammen med intrigene med stammen, gjør at vi gleder oss til å utforske både verdenen og historien.

Dette er en annonse:

Guerrilla har uten tvil lagt mye arbeid i dette, og det er ikke til å tro at dette er et studio som tidligere har jobbet med relativt lineære spill. De har gjort en rekke endringer på Decima-motoren sin for å kunne skape en åpen verden uten lastetider, samtidig som de har ansatt en rekke personer som er kjent for å skape gode historier og interessante områder.

Hjelpen fra folk som har gjort dette før er tydelig fra første stund. Historien starter i Aloy sin barndom, hvor du sammen med stefaren hennes Rost går gjennom en meget kort opplæringsdel. Hovedpoenget med denne delen er å få vite at Rost også ikke er så populær i stammen heller, og hvordan dette former forholdet mellom han og den unge jenta. Uten å røpe detaljer kan vi si at dette fungerer meget bra, og legger et godt grunnlag for hva vi spilte de kommende timene.

Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn
Dette er en annonse:

Tiden spoles frem flere år. Aloy er nå en erfaren jeger, men vil fortsatt lett falle bytte for et av de gigantiske skapningene om man ikke vet hva man gjør. Du må lære deg hvordan de ulike skapningene oppfører seg, hvordan du kan lure dem, hvilke våpen som vil fungere best, og mye mer. Lagringspunktene i leirene fungerer godt, men dør du vil det uansett bli en grei gå-eller ride-tur tilbake til der du var. Heldigvis er det lett å lære seg de fleste av mekanikkene. Du har nemlig sett mange av dem før. Her snakker vi å gjemme seg i høyt gress, snikeangrep, markering av fiender, klatring, og mye mer. Det som nok skiller Horizon mest fra mengden, av det vi kan snakke om, er fokuset på de ulike måtene Aloy sitt utstyr kan brukes på.

Du kan for eksempel sette ut elektriske ledninger for å isolere mindre dyr, men bør ty til større skyts for å uskadeliggjøre større skapninger. Som mange av gameplayklippene og trailerne viser kan man blant annet feste kroppsdelene deres til bakken med å skyte en pil på dem og en i miljøet. For de tøffeste kampene lønner det seg å planlegge før man handler. Kanskje er det lurt å finne ut hvilke punkter som er svakest på skapningene sin kropp, hvor du kan beskytte deg mot rakettangrep, og mer. Å lære seg disse tingene vil kunne utgjøre forskjellen på liv og død.

Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Kampene både ser og føles bra ut. Kontrollene er akkurat slik de skal være, og kampene så intense som man håper når man kjemper mot slike skapninger. Har du sett Jurrasic Park vet du ofte akkurat hvordan noen av dem vil oppføre seg, men det finnes også noen unntak i enkelte områder. Her spiller intelligensen deres en viktig rolle. Selv om du vet hvordan de generelt vil oppføre seg virker det som om de ikke følger faste mønstre, noe som får hver kamp til å føles unik. Dette tror vi vil føre til en rekke spennende historier du kan fortelle vennene dine. Den første gangen vi gjorde lett arbeid av en flokk småtasser med å isolere dem med elektriske tråder og nøyaktige piler var en fantastisk opplevelse, men ble egentlig toppet av en senere kamp hvor de overraskende hoppet over tråden og drepte oss.

Selv om spillet i hovedsak er utviklet med Playstation 4 i tankene fikk vi også mulighet til å sjekke det ut i 4K på Playstation 4 Pro. Den ekstra kraften brukes godt for å forbedre bildeoppløsningen og detaljene i bildet. Begge utgavene kjører i 30 bilder i sekundet, noe som er litt synd med slike hurtige kamper. Dette er dog bare et veldig lite minus i en ellers fremragende presentasjon.

Horizon: Zero Dawn virker å bli et meget godt bidrag til toppsjiktet av den godt fylte "open world"-sjangeren. Historien gjorde det vanskelig å legge fra seg kontrollen, mens sideoppdragene tilfører det lille ekstra som skal til. Blander man dette med det underholdende gameplayet har man et spill som vil kunne underholde fra første skritt til rulleteksten går over skjermen. Spillet gjenoppfinner ikke hjulet, men bygger videre på kjente elementer vi kjenner fra lignende spill. Om du liker spill som Tomb Raider, Far Cry 3, og Metal Gear Solid V: The Phantom Pain vil du mest sannsynlig elske dette. Sony kan virkelig ha noe stort på gang her, og vi gleder oss til å se om det også vil underholde i flere titalls, om ikke hundrevis, av timer når den ferdige utgaven kommer 1. mars.

HQ
Horizon: Zero Dawn
Horizon: Zero DawnHorizon: Zero Dawn

Relaterte tekster

3
Horizon: Zero Dawn (PC)Score

Horizon: Zero Dawn (PC)

ANMELDELSE. Skrevet av Odd Karsten Svartaas

La en ting bli klart med én gang. Horizon: Zero Dawn er et bra spill. Det fikk karakteren 9 da det kom ut og vår kjære Tor Erik anmeldte det, og etter å ha spilt det...Loading next content