Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Yooka-Laylee

En siste sniktitt på Yooka-Laylee

Gamereactor ble invitert til å spille de første to timene av Playtonics lovende plattformeventyr, og vi lot ikke sjansen gå fra oss...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Da vi fikk teste litt av Yooka-Laylee i september, imponerte det på alle områder. Den gang fikk vi kun teste en liten demo, mens nå har vi fått leke oss med de første to timene av spillet. Utvikler Playtonic hadde nemlig invitert til spilltesting, og de var både spente og nervøse for å vise frem så mye av spillet de har jobbet med i lang tid.

De første to timene inneholdt den første og den andre verdenen, Tribalstack Tropics og Glitter Glaze Glacier, samt starten på historien i spillet. Vi skal dog ikke avsløre noen viktige punkter fra historien. Man spiller som øgla og flaggermusa Yooka og Laylee, og de to må ut og rydde opp etter at den onde Capital B (en stor bie) har stjålet boka deres. Sidene i denne boka blir spredd for alle vinder, og tospannet må samle dem sammen igjen.

Yooka-Laylee
Dette er en annonse:

Brettene er som tidligere rapportert mer åpne enn Banjo-Kazooie-spillere er vant til, noe som betyr at det er mer å se og mer å gjøre her (spesielt for deg som elsker å saumfare spillene etter alle hemmeligheter). Vi snakket med Playtonics administrerende direktør og kreativ leder, Gavin Price om dette, og han sa at dette var et bevisst valg:

"Siden vi ønsker å tiltrekke oss en bred gruppe spillere, valgte vi å overlate mer av valgene til spilleren. Altfor mange spill i dag holder deg i hånden og leder deg gjennom. Jeg mener at dette spillet er mer leketøyaktig i den forstand at du gjør hva du selv vil med det, i stedet for at vi forteller deg hvor du skal se eller hvor du skal gå. Vi prøver bare å gi deg noen interessante valg, og forhåpentligvis blir de ikke for mange."

I praksis betyr dette at du kan få mye ut av hvert område. Ikke bare er det mye å gjøre og se i hver verden, men du får også muligheten til å utvide områdene med flere steder og mer innhold. Vi tilbragte en time i den første verdenen, og uten engang å utvide den rakk vi ikke over alt den inneholdt. Det er altså nok å henge fingrene i her.

Yooka-Laylee
Dette er en annonse:
Yooka-LayleeYooka-LayleeYooka-Laylee

Variasjonen i brettene imponerte også, der vi fikk se både grønne og frodige områder, snø og is, samt innendørs i den industriaktige bikuben til Capital B. Det så velpolert og detaljert ut, og det var lett å se at de har lagt mye arbeid i å gjenskape følelsen fra Nintendo 64-klassikeren med moderne grafikk.

Yooka-Laylee
Yooka-LayleeYooka-LayleeYooka-Laylee

Historien og manuset så også ut til å være veldig godt, og det var kanskje der vi så de tydeligste sporene etter Banjo-Kazooie. Det var vanskelig ikke å smile av den tørre sarkasmen, ordspillene eller da figurene brøt ned den fjerde veggen. Forholdet mellom hovedpersonene minner også veldig mye om det vi så mellom Banjo og Kazooie.

Vi var litt bekymret for at de store områdene ville påvirke kvaliteten, men etter to timer med testing virket det som om Playtonics har kontroll. Det er så mye rart å se og gjør hele tiden at det aldri ble kjedelig. Gavin Price kunne fortelle at de har forsøkt å gi utviklerne kreativ frihet, og at dette har resultert i elementer som har blitt inkludert i spillet (samt noen som ikke fungerte og ble vraket).

Yooka-Laylee fløt fint teknisk, og animasjonene var spesielt imponerende. Vi oppdaget noen småfeil, men dette er slikt som normalt sett blir fjernet i siste finpuss før lansering. Det var en oppløftende økt, og vi gleder oss til å se hvilke andre områder, vitser og egenskaper tospannet serverer når spillet slippes i april. Dette er foreløpig et plattformspill som burde appellere til både gamle fans av sjangeren, så vel som yngre spillere som ikke opplevde Nintendo 64-tiden.

Yooka-Laylee
HQ
HQ

Relaterte tekster

Yooka-LayleeScore

Yooka-Laylee

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Utvikler Playtonic Games har lovet oss et spill i samme ånd som Banjo-Kazooie, men de burde ha oppdatert oppskriften siden originalen fra 1998...

0
Yooka-Laylee blir brettspill

Yooka-Laylee blir brettspill

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Yooka-Laylee, en fargerik platformer skapt av Rare-veteraner, blir snart med på den stadig voksende listen over spill som mottar brettspilladapsjoner. Det kortbaserte...

1
To timer med Yooka-Laylee

To timer med Yooka-Laylee

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor Live bestemte seg for å teste ut Playtonics plattformspill Yooka-Laylee nå som det endelig har blitt sluppet. Resultatet ble to timer med moro fra begynnelsen...Loading next content