Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Fortnite

Epic Games betaler 5 milliarder kroner etter Fortnite-kontroverser

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Bare det faktum at Fortnite fortsatt er ett av de største og mest populære spillene i dag sier vel sitt om at relativt har problemer med spillets måte å tjene penger på, men det betyr ikke at alt utviklerne og utgiverne i Epic Games gjør er særlig bra.

Det amerikanske konkurransetilsynet FTC skriver at Epic Games har gått med på å betale 520 millioner amerikanske dollar (omtrent 5,2 milliarder norske kroner) for å ha brutt loven om barns online privatliv og lurt eller manipulert folk til å utilsiktet kjøpe ting i Fortnite. Som en følge av det førstnevnte lovbruddet skal Epic også endre innstillingene i Fortnite slik at kommunikasjon med stemme og tekst i utgangspunktet er slått av.

Når det gjelder punktet om å lure folk til å kjøpe ting i Fortnite mener FTC blant annet at menyene i spillet har vært og er villedende i håp om å få både store og små til å bruke penger uten å ha ment å gjøre det. Dette gjelder spesielt barn som på enkelt vis har mulighet til å betale for noe uten foreldre eller verges godkjenning.

Tilsynet mener Epic Games har gjort begge deler med viten og vilje i håp om å tjene enda mer penger, så det skal bli interessant å se hvilke endringer som gjøres i Fortnite fremover som en følge av dette.

Fortnite

Relaterte teksterLoading next content