Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Fallout 4

Fem råd for å overleve ødemarken i Fallout 4

Hverdagen er tøff i kjølvannet av en atomkrig, og reiseguidene fra fortiden har ingen tips som passer til det nye Boston. Det har derimot vi i Gamereactor...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er nå et par dager siden det herlige Fallout 4 ankom butikkhyllene, og for mange av dere også harddisken til konsollen eller PCen. Kanskje har du allerede rukket å utforske de farlige landområdene i The Commonwealth? Uansett om du er en veteran som har overlevd atomkrig flere ganger tidligere, eller en nykommer som såvidt tørr å forlate det første hvelvet, kan det være greit med noe gode råd i sekken. Vi har derfor satt sammen fem elementære tips for å overleve ødemarken i og rundt Boston.

1. Spis sunt

Det er rikelig med mat å finne i Fallout 4, men det er langt fra alt som er like sunt å spise rått. Faktisk har nesten all maten du finner blitt utsatt for stråling. Du får fortsatt mer helse (HP) av å spise den, men fortærer du radioaktivt materiale for ofte snur dette seg til en negativ effekt. Man kan i grunnen si at Fallout 4 setter en ny standard for begrepet usunn mat, og derfor bør man først finne en såkalt "Cooking Station" for å tilberede rettene, før man gafler dem i seg. Matlaging fjerner strålingen, slik at du får mer helse fra måltidet. Noen oppskrifter fører dessuten også til midlertidige bonuser, som for eksempel muligheten til å bære flere ting, eller for å redusere skadene du pådrar deg i kamp. Det kan være lurt å gjøre matlagingen til en rutine, slik at du er klar for vanskelige situasjoner. Mat er nemlig et godt alternativ til stimpacks, da disse kan være vanskelige å få tak i og bør spares til de virkelig tøffe takene.

Fallout 4
Dette er en annonse:

2. Venner er gode å ha

Følgesvenner, eller "companions", spiller en viktig rolle i Fallout 4. De er svært nyttige å ha ved din side når du må kjempe seg gjennom en horde av supermutanter, eller hvis en avansert datamaskin du ikke forstår deg på selv skal hackes. Det finnes også en annen fordel ved å ta med seg en partner på tur, da man låser opp spesielle perks når man har blitt skikkelig gode venner. Alle de forskjellige følgesvennene har sin egen personlighet, og hvis du vier dem litt oppmerksomhet finner du fort ut hva de liker å gjøre og hva de misliker. Da er det lettere å bygge et fruktbart vennskap, og faktisk er det mulig å gå fra å være bestevenner til noe mer. En slik romanse fører med seg ytterligere bonuser, men de skal vi ikke gå inn på her.

HQ

3. Skriv huskelapper

Dette er en annonse:

Crafting-system i Fallout 4 er svært omfattende, ikke minst på grunn av de utallige gjenstandene du kan samle inn for å skaffe materialer. Det er såpass mye at det kan være vanskelig å holde oversikt over alt sammen, og før du vet ordet av det har du glemt hva leter etter. Dette er ekstra kjipt hvis du for eksempel står og roter en skrivebordsskuff mens kulene flyr rundt ørene dine. Et godt råd er derfor å "tagge" konstruksjonene du ønsker å bygge innad i menyen. Gjør du dette dukker det opp et lite symbol formet som et forstørrelsesglass over alle gjenstander du finner, hvis de er nødvendige for prosjektet ditt. Se på det som en slags digital huskelapp eller handleliste. Så fremt du har plass til det, og særlig i starten, kan det også være lurt å plukke med seg alt mulig rart du finner i ødemarken. Du vet aldri hva du kan få bruk for senere.

Fallout 4Fallout 4

4. Gjør god butikk

I tillegg til å gi deg fete herskapshus å koble av i, kan bosetningene dine også brukes til å tjene inn korker. Korker er som kjent myntenheten i Fallout-serien. Hvis du bygger butikker blant husene, og setter beboere bak diskene, vil du nemlig få en jevn strøm av kapital som kan plukkes opp ved en Build Station. Kapslene er lette å overse, men de kan bli funnet ved å åpne kategorien "Misc" under "Transfer" i menyene. Gjør dette jevnlig får økonomien din fin, liten boost.

HQ

5. Taktisk retrett

Det kommer til å skje før eller siden. Plutselig er du midt oppi en umulig situasjon, med lav helse og hverken mat eller stimpacks å styrke deg med. Partneren din ligger bevisstløs på bakken. Her har du to valg: Å kjempe til siste åndedrag, eller å ta halen mellom bena og flykte. Som spillere vi er ofte for stolte eller for dumme til å flykte, men i Fallout 4 kan dette ofte være den beste løsningen. Det er i utgangspunktet snakk om et rollespill, og noen ganger vil du komme ansikt til ansikt med altfor tøffe fiender. Disse fiendene er det egentlig ikke er meningen at du skal yppe med før du har gått opp betraktelig i nivå. Derfor sier vi som fjellvettreglene bedyrer: Det er ingen skam å snu, i hvert fall så lenge du kommer tilbake senere for å ta hevn.

HQ

Relaterte tekster

2
Fallout 4 VRScore

Fallout 4 VR

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Bethesda har virkelig fått sansen for VR. På kort tid har utgiveren lansert hele tre VR-spill, og Fallout 4 VR er det siste i rekken. Men har de satset alt?

4
Fallout 4: Far HarborScore

Fallout 4: Far Harbor

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Den tredje utvidelsen til Fallout 4 byr på en spennende og mystisk øy å utforske, og det eneste problemet er i grunnen tekniske svakheter. Vi har satt karakter...Loading next content