Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
FIFA 11

FIFA 11 vs PES 2011

Hvert eneste år blir fotballspillfans stilt overfor et vanskelig dilemma. Hvilket spill fortjener våre sårt oppsparte og blankpolerte lommepenger? Vi setter årets sportgiganter opp mot hverandre for å hjelpe deg å finne din favoritt.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Først og fremst vil jeg presisere at det er to fantastiske fotballspill som står klare til avspark på hver sin side av banen. Man kan på ingen måte gjøre et dårlig valg uansett hvilke av alternativene man skulle plukke med seg. FIFA 11 har på sin side en noe mer tilgjengelig spillbarhet, smekkfullt av glitter og glans, mens Pro Evolution Soccer 2011s manuelle pasningssystem gjør det hakket mer tilfredsstillende å sette ballen i kassa.

Les vår anmeldelse av FIFA 11 her

Les vår anmeldelse av PES 2011 her

FIFA 11FIFA 11
Dette er en annonse:

FIFA 11 skinner med sine mange lisensierte lag og ligaer. Låtlisten er som oftest midt i blinken, og det er alltid like kult å hæppe med ballen under lastetidene. Grafikken er sprudlende, fargerik og kampene oser av liv og atmosfære. Pro Evolution Soccer 2011 på sin side har en noe mer fotorealistisk visuell stil, som til tross for å være like teknisk avansert på banen, ikke når helt opp til det velsmakende presentasjonsdropset FIFA 11 serverer.

FIFA 11FIFA 11

FIFA 11 har introdusert et nytt 360-graders pasningssystem som skal gi spilleren en mer presis og følsom kontroll. Heldigvis for mange er dette et ganske så tilgivelig system, som mer enn gjerne bidrar med en hjelpende fotballsko dersom man skulle bomme litt på retningen. PES 2011 har på sin side gjort det dristige valget å inkludere et pasningssystem som krever enda mer presisjon og nøyaktighet. Dette kan kanskje virke avskrekkende i de første matchene, men når man lærer seg systemet å kjenne kan man stort sett legge ballen i akkurat det rommet man ønsker. Så blir man først vant med presise lissepasninger i Pro Evolution Soccer 2011, savner man å kunne legge de samme silkemyke gjennombruddspasningene i FIFA 11.

FIFA 11FIFA 11
Dette er en annonse:

Også ballfysikken er hakket mer spektakulær i Pro Evolution Soccer 2011 med mer krutt i pasninger, innlegg og skudd. Jeg får bare ikke den samme godfølelsen av å slå en hard krysser inn i feltet eller og klemme avgårde skudd fra distanse i FIFA 11. Det kan godt være noe med størrelsesforholdet mellom banen og spillerne på gressmatta i de to fotballspillene. Jeg får litt følelsen av å spille på en syvmannsbane med elleve mann i FIFA 11, mens PES 2011 virker som en overbevisende ellevemannsbane. Det er større rom for å spille pasninger, tempoet er bedre balansert og målet er større med en nettfysikk som gjør det åh så tilfredsstillende å dundre kula inn bak målvakten.

FIFA 11FIFA 11

Så spillfølelsen er best i Pro Evolution Soccer 2011, men når man kommer til forskjellige spillmodi har de ikke utviklet seg i like stor grad som FIFA-serien. Det er nemlig en helt strøken og vanedannende karrieredel i FIFA 11. Her handler det om å fullføre en lang liste med Bragder, som går ut på alt ifra å legge opp fem målgivende med lobbet gjennombruddspasning, til å mæle ballen i nettet fra over 16 meter. Man blir fort hektet av disse Bragdene som ikke bare øker ferdigheten til proffspilleren din, men også låser opp for nytt snop og utstyr.

FIFA 11FIFA 11

Som nevnt innledningsvis er dette to knallgode sportsspill, hvor begge har fordeler og ulemper i forhold til hverandre. FIFA 11 er et knakende godt fotballalternativ med smidig flyt pakket inn i glanspapir og konfetti. Det er perfekt for vennegjengen under Champions League-kvelder, med sine imponerende og tilgjengelige spillmekanikker, selv om jeg personlig holder en aldri så liten knapp på spillfølelsen og realismen vi finner i Pro Evolution Soccer 2011.

Relaterte tekster

FIFA 11Score

FIFA 11

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Årets utgave av Fifa 11 har ankommet, og sjefsredaktøren har isolert seg foran skjermen. Holder forbedringene mål? Les anmeldelsen her...

FIFA 11 vs PES 2011

FIFA 11 vs PES 2011

ARTIKKEL. Skrevet av Kristian Nymoen

Hvert eneste år blir fotballspillfans stilt overfor et vanskelig dilemma. Hvilket spill fortjener våre sårt oppsparte og blankpolerte lommepenger? Les duellen...Loading next content