Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Synced
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   FIFA 02

   FIFA 2002

   EA Sports har med FIFA 2002 lagt seg i selen for å oppdatere og utvide både gameplay, styring, spilltyper og spillerdatabaser. Og resultatet er faktisk OK.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt

   Da er det snart jul - og enda en runde årgangsspill fra EA Sports er kommet på markedet. Det er med andre ord på tide å starte på ønskelisten sin! Kanskje blir det plass til litt nyheter til spillkonsollen din? Hvis du ikke har skaffet deg en PlayStation 2 behøver du ikke å fortvile. For EA Sports lager fortsatt nye spill til din gamle grå PSOne. Det gjelder også den nye årgangen i FIFA-serien. Er det da snakk om husholdningssaft - eller vin?

   HQ

   Grafikk med begrensninger
   Når man først har opplevd et spill eller to på PlayStation 2, kan det være litt vanskelig å venne seg til de grove pixlene og den litt trege reaksjonen på den gamle grå PlayStationen. EA Sports har med FIFA 2002, allikevel lagt seg i selen for å oppdatere og utvide både gameplay, styring, spilltyper og spillerdatabaser. Det var også meget nødvendig etter de siste to årenes noe rutinepregede utgaver av spillet.

   FIFA 2002 har fått nye styrings-funksjoner, så man nå - som i ISS-serien - kan kontrollere styrken av såvel skudd og pasninger som lobber. Ved pasninger kan man sende ballen videre til en posisjon foran den spilleren, man passer til. En-to-pasninger bidrar til en mye mer realistisk flyt enn i tidligere utgaver. Den kunstige intelligensen er selvfølgelig justert, så nettopp huller i forsvaret og andre svakheter blir oppdaget og utnyttet av ditt lags oppspill - og ikke minst av dine datastyrte motstandere.

   Til gjengjeld klistrer ballen seg fortsatt en anelse for mye til spillernes føtter. Ballen "slipper" dessuten føttene for plutselig og beveger seg litt for fort videre. Det er allikevel, alt i alt, snakk om store forbedringer. Hvis man vil se detaljer som hår og ansiktsuttrykk på spillerne må man nok ty til PC- eller PlayStation 2-utgaven av spillet.

   Timingen av og vinkelen på dine taklinger er nå avgjørende for, om de går rent gjennom, eller om du feller motspilleren ureglementert. I så fall vil dommeren være over deg som en hauk. Forøvrig virker dommerne generelt mer rettferdige og objektive, så du ikke bør føle deg snytt - når en motspiller legger deg ned bakfra.

   Dette er en annonse:

   FIFA 2002 har med andre ord fått en saltvanninnsprøyting. Fortsatt med en solid porsjon arcade-preg - men nå med så mange simulasjons-elementer, at man som spiller får en realistisk og spennende opplevelse foran skjermen.

   Overflod
   Hvis man savner et mer realistisk simulasjons-element, vil man til gjengjeld ha problemer med å klage over utvalget av spilltyper eller spillere i FIFA 2002.

   Du kan starte med trening, for deretter å kaste deg over vennskapskamper, liga- og cup-turneringer for å ende med å spille kvalifikasjon til VM i Japan og Korea . Du kan også starte din helt eget cup-turnering, både for klubb- og landslag.

   EA Sports har dessuten med lisenser til navn og spilleregenskaper fra 75 landslag og 16 av de største og mest betydningsfulle ligaene i verden - inkludert Tippeligaen - sørget for muligheten for å spille enhver, nærsagt mulig og umulig kamp.

   Dette er en annonse:

   Det er kanskje ikke så gøy å se RBK bli spillt sønder og sammen av Manchester United - så prøv i stedet å spille for eksempel en sesong i den israelske ligaen(!).

   I denne modellen til den gamle PlayStation har det allikevel også blitt plass til mange muligheter for å tilpasse både spillere og lag. Videre er det også mulighet til å opprette en brukerdefinert startoppstilling, slik at man på forhånd kan velge ut spillere til fri-, hjørne- og straffespark.

   Lyd - på godt og vondt
   EA har gjort seg iherdige anstrengelser for å forbedre lydsiden i dette årets FIFA-spill. Tilskuernes reaksjoner er da heller ikke så ensformige, ikke minst fordi de lydklippene, som går i loop, føles lenger enn tidligere. Dessuten burde tilskuerreaksjoner være justert etter betydningen av kampen - og av, om du spiller hjemme- eller bortekamp.

   Som kommentatorer har EA hyret John Motson og Andy Gray. Men man har fortsatt ikke løst det problemet, at kommentarene oftest holder seg på et veldig generelt plan, uten referanser de spillerne, som er involvert i for eksempel frispark eller angrepskombinasjoner.

   Så er det også et lydspor på 13 techno-tracks, som kanskje skal understreke lettheten i spillet - og forøvrig bidra til stemningen foran skjermen. Jeg skynder meg allikevel med å slå av musikken, så jeg kan keep my eye on the ball, så å si.

   FIFA 2002 bringer så mye nytt til gards, at EA Sports må kunne trekke inn igjen en god del av de spillerne, som har hoppet av ved de foregående to årgangene i serien. FIFA 2002 er kanskje ikke den årgangsvinen, som gjør spillet til en reel konkurrent for ISS-serien, men til gjengjeld vil balansen mellom arcade-stil og mer rendyrket simulationsspill appellere til spillere i alle aldre. Så vil du blåse nytt liv i din PSOne på dens gamle dager, så er slett ikke FIFA 2002 et dumt valg.

   07 Gamereactor Norge
   7 / 10
   +
   Den nye styringen gir bedre føling med kraften i skuddene. Den vanlige overfloden av spilltyper, spillere og lag.
   -
   Grafikken begynner å miste gnisten – i forhold til PS2 og PC. Fortsatt urealistisk ballbehandling.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   0
   FIFA 2002Score

   FIFA 2002

   ANMELDELSE. Skrevet av Carsten Skov Teisen

   EA Sports har med FIFA 2002 lagt seg i selen for å oppdatere og utvide både gameplay, styring, spilltyper og spillerdatabaser. Og resultatet er faktisk OK.

   0
   FIFA 2002Score

   FIFA 2002

   ANMELDELSE. Skrevet av Troels Brun Folmann

   EA har laget mange fete spill og de er mestere i å koke ny suppe på gamle bein. Men denne gangen er smaken litt for gjenkjennelig - og det er baller i suppen.

   0
   Prøv FIFA 2002 PC-demoen i dag!

   Prøv FIFA 2002 PC-demoen i dag!

   NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

   Hvor mange megabytes må du hente for å prøve EA Sports' demo av FIFA 2002? Manchester United og Arsenal har allerede tatt på seg støvlene, og står klare på banen.   Loading next content