Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
FIFA Street

FIFA Street

Med ny utvikler blåser EA liv i FIFA Street-serien. Det kommer til å bli langt mer realistisk, men ikke på bekostning av lekenheten.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En gang for lenge siden, mens FIFA-serien fortsatt var ung lagde EA et tillegg til serien. Utover det at FIFA 97 ga oss 3D-spillere av polygoner, så bød de også på en annen nyskapning - innendørs fotball.

Implementeringen var kanskje ikke like finpusset som det "virkelige" spillet ute på det gressmatten, ei heller hadde det samme dybden. Til gjengjeld kunne det skilte med et helt annet tempo og tilgjengelighet.

Innendørsdelen ble ytterligere forfinet i FIFA 98 (som forøvrig er en av seriens beste årganger), men av en eller annen årsak ble den fullstendig utelatt i FIFA 99. Og siden har ingen sett den heller.

FIFA Street
Dette er en annonse:

Grunnen til at jeg nevner disse kuriosa fra FIFA-seriens historie er selvfølgelig at jeg kom til å tenke på det da jeg satt meg ned med FIFA Street for første gang. FIFA Street-spillenes arkadepreg og avslappede forhold til realisme kan du bare glemme. Det nye Street har fysikken og mekanikkene som vi kjenner fra FIFA-serien, men det er lagt til hardt underlag med alt det måtte innebære av endringer i tempo og artisteri.

I motsetning til tidligere FIFA Street-titler blir dette spillet utviklet av gjengen bak de årlige utgivelsene av flaggskipserien - og det er lett å se. Alt fra spillernes utseende til ballfølelse og fysikk er slik vi er vant med, bortsett fra et høyere tempo og færre spillere på banen.

Kontrollene er også langt på vei de samme. Skulderknappene har samme funksjon, og det nye Tactical Defending-systemet fra FIFA 12 er også kopiert over i FIFA Street. Det er selvfølgelig forskjeller mellom de to spillene. Street byr på flere muligheter for triksing, finter og overdådig ballkontroll. Man kan for eksempel stoppe helt opp mens man bruker den ventre analoge spaken til å trikse. Den høyre analoge spaken kan brukes til diverse finter, men også mer kompliserte bevegelser.

FIFA Street
Dette er en annonse:

Disse bevegelsene får man også bruk for. Selv om FIFA Street gir oss en mer realistisk vinkling av fotball enn sine forgjengere, så er det ikke nok med smarte pasninger for å bryte gjennom forsvaret. Tar man i bruk de nye mulighetene, vil man ha en vesentlig større sjanse uten at de tar vekk fokuset. Som i FIFA kan du løpe fort ved å holde inne den ene skulderknappen, og hvis du holder den inne mens du prøver å løpe "gjennom" en motspiller så vil spilleren din forsøke seg på en tunnel.

FIFA Street prøver seg også på noe nytt innen nettspilling. Flere av EAs serier har forsøkt seg med en nettspillerdel som foregår uten å være på nett samtidig som dine venner. Need for Speed har Autolog og det kommende SSX får et lignende system.

FIFA Street får altså noe av det samme. Du kan nemlig opprette ditt eget lag med drakter, logo, spillere, navn og så videre. Med dette laget kan du delta i det såkalte World Tour. Deretter kan du spille mot andres lag i én stor turnering. Først må du møte lokale lag, før du stiger i gradene og kan spille regionalt og globalt.

I demoen vi får prøve, spiller vi fem mot fem innendørs, og med et stort publikum. FIFA Street har også rustikke og gateaktige baner, og med mange forskjellige instillinger. Man kan like gjerne spille seks mot seks som to mot to uten keeper.

Dette var en tidlig versjon av spillet, og det dukket selvfølgelig opp en del feil. EA har god tid til å fikse dem, og de er uansett ikke nok til å ødelegge inntrykket av at FIFA Street er en morsom, rask og lettere tilgjengelig utgave av FIFA-serien som har stadig flere likhetstrekk med sin storebror.

FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street
FIFA Street

Relaterte tekster

FIFA StreetScore

FIFA Street

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Triksing, dribling og mer triksing står på menyen når EA revitaliserer FIFA Street-serien. Stang ut eller inn?

1
FIFA Street

FIFA Street

FORSPILL. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen - GR DK

Med ny utvikler blåser EA liv i FIFA Street-serien. Det kommer til å bli langt mer realistisk, men ikke på bekostning av lekenheten.Loading next content