Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Football Manager 2010

Football Manager 2010

Nok en gang inntar den avhengighetsskapende manager-simulatoren Football Manager høstmørket. Fjorårets versjon var en strålende oppdatering og ble lovpriset i media og av fansen. Kan virkelig Sports Interactive med Football Manager 2010 overgå en nærmest perfekt opplevelse?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er noe spennende hver gang jeg skal fyre opp et nytt Football Manager. Før jeg har smelt spillet i maskinen er det allerede klart at jeg kommer til å bruke tonnevis av timer i spillet. Man må investere store deler tid i dette spillet for å komme inn i det.. Sånn vil det alltid være, selv om Sports Interactive har prøvd noe nytt i år, nemlig å rette seg mot nye spillere. Brukergrensesnittet er det første steget for å gjøre nettopp dette, og det har blitt gjort enda lettere å forstå. Med inspirasjon fra nettlesere har det blitt lettere å navigere seg igjennom det avanserte systemet. De som kjenner serien fra før vil nok trenge litt tilvendingstid med det hele, men så fort man får tak på det er det mer effektivt og oversiktlig enn hva vi har fått levert tidligere.

Selv om det nå ser nytt og flott ut, skjuler det ikke det faktum at det er lite nytt innhold i årets modell. Det føles snarere som en tilleggspakke til Football Manager 2009. Kampmotoren har fått noen oppdateringer som værsystem, bedre animasjoner, publikum på tribunen og målnett som ikke er stive som pinner, og det er fint å kunne se spillere reagere mer naturlig og tilføre kampene mer liv selv om det ikke er noe grafikkmonster. Tilskuerne gjør ikke så mye fra seg, annet enn å hoppe rundt som idioter når det blir mål, og lager litt tilfeldig bråk nå og da som får meg til å slå av lyden for å høre på min egen musikk.

Noe av det første jeg oppdaget i beta-versjonen av Football Manager 2010 var muligheten for å på forhånd måle hvor bra datamaskinen din ville takle den enorme databasen. Dette har blitt ytterligere finpusset, og resultatet er at man enda enklere kan forbedre flyt og fart. Selve spillet har også blitt raskere, og i løpet av kampene er spillopplevelsen betraktelig forbedret på tross av de mange nye elementene som er lagt til.

Tips- og informasjonssystemet er ytterligere utbygd med noe som heter bakrommet. Her får du tips om taktikker, dine svakheter og styrker mot din neste motstander før kamp. En gang iblant vil du også få tips om treningsopplegg, kjøp av spillere eller trenere og en rekke andre hint som kommer godt med for både erfarne spillere og nybegynnere.

Dette er en annonse:

Den taktiske biten har også fått en overhaling, og man har nå betraktelig mer valgfrihet. Muligheten til å gi kjappe råd og justere taktikker fra benken dukket først opp i Football Manager Live, og er selvfølgelig også med i Football Manager 2010. Dette gjør det enklere å sette opp offensiver eller andre taktikker kjapt og effektivt uten å stoppe kampen, noe som gjøre opplevelsen mer realistisk.

Da jeg virkelig hadde kommet i gang med Football Manager 2010, hadde jeg glemt en vesentlig ting: Editoren. I år kan du legge til hele ligaer, et kjærkomment tillegg for mennesker som elsker spillet. Det vil ikke være forbausende om man kunne lede et lag i norsk 3. divisjon snart, og da begynner vi å snakke om en drøy database.

Sports Interactive har virkelig lagt alt til rette for nye spillere, og det fungerer utmerket. Tips og råd fra bakrommet alene kan snu en synkende resultatstatistikk til en suksesshistorie. Selv om spillet har blitt bedre, synes jeg forsatt det mangler noen store nye ting. Det føles som sagt litt ut som en ganske stor oppdatering i forhold til hva vi fikk servert av Football Manager 2009. Football Manager 2010 er likevel en komplett opplevelse, og det er ingen tvil om at jeg kommer til å bruke hundrevis med timer foran skjermen fremover.

Football Manager 2010
Dette er en annonse:
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Mer brukervennelig, databasen, utrolig autentisk, evighetsspill
-
Lite nytt, går utover det sosiale livet
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Football Manager 2010Score

Football Manager 2010

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Er det mulig å forbedre en perfekt formel? Martin Andresen er best uten ball i årets Football Manager-utgave.

8
Football Manager 2010

Football Manager 2010

FORSPILL. Skrevet av Martin Andresen

Football Manager-spillene er kjent for å spise opp mer tid enn World of Warcraft, Counter-Strike og Call of Duty 4 til sammen. Martin Andresen har intrykkene fra 2010-utgaven.Loading next content