Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Football Manager 2010

Football Manager 2010

Det er snart klart for et nytt Football Manager, og for ihuga fotballfans er dette årets store høydepunkt. Og hvem andre enn Martin Andresen kunne vi velge til å teste dette for oss? Martin har kost seg en hel helg med betaversjonen av spillet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det første som slår meg med Football Manager 2010, er det nye brukergrensesnittet. Designet ligner på det vi ser i nettlesere, og er for en erfaren Football Manager-spiller noe uvant. Etter litt knoting fant jeg meg likevel til rette, og oppdaget raskt at det var svært enkelt å navigere seg rundt i det ellers så komplekse spillet. For Football Manager er ingen dans på roser - snarere en tjukk jungel av informasjon man må kjempe seg gjennom, men når det først sitter, vil du huske det for alltid. Og med dette nye brukergrensesnittet tror jeg nye managere lettere vil komme seg til det punktet.

I fjor ble 3D-grafikk introdusert i Football Manager-serien, noe som nesten drepte min bærbare PC. Heldigvis ser det ut til at årets versjon er raskere og mer lettkjørt enn forgjengeren. Maskinkravene er de samme, men det virker som om utnyttelsen er bedre. Blant de nye visuelle godbitene den uferdige versjonen jeg testet hadde å by på var nedbør, kamerablitser og et publikum i full bevegelse. Spilleranimasjonene virker ennå litt stive, men jeg så en klar forbedring fra fjorårets utgave.

Nytt med kampdelen er at du nå kan rope meldinger fra sidelinjen, noe som er enkelt og fungerer bra. Dette gjør at du slipper å gå inn i taktikkmenyen for å gjøre enkle grep, som for eksempel å kjøre laget ditt lenger opp på banen eller tilbake i forsvar. Du kan i tillegg gi instrukser som å spille mer på kantene eller sentralt på banen.

Det er tydelig at fokuset er ment å være på taktikk i årets utgave av Football Manager. Den nye taktikkdelen byr på mye mer kompliserte oppsett, noe som kanskje kan virke overveldende i starten, men det har en strålende balanse og gir deg god oversikt over hva du driver med. Med enkle tastetrykk kan du sette opp avanserte taktikker, og ved å gi spillerne dine roller i laget, som for eksempel dyptliggende playmaker eller måltyv, får spillet en helt ny dimensjon med tanke på taktikk.

Dette er en annonse:

Kontordelen er nesten helt intakt fra i fjor, men det er nå for eksempel mulig å introdusere nye spillere ved å innkalle til pressekonferanse, og en ny del kalt bakrommet har blitt lagt til. Her får du tips om motstanderen din før kampen, anbefalte treningsformer, månedlige møter med råd om kjøp av spillere og ansatte, og om hvem du bør rose eller kritisere. En grei måte å holde orden på ting du egentlig ikke bryr deg så mye om, og om du er lei av nyheterkan du selv bestemme hvilke nyhetsbrev som skal dukke opp i innboksen din.

Football Manager 2010 leverer så langt på de fleste områder, og jeg må mest sannsynlig nok en gang si farvel til mitt sosiale liv for en stund fremover. Med den solide taktikkdelen og det nye brukergrensesnittet ser det ut til at både ferske og erfarne spillere lett kan ha det moro. Og den nye og betraktelig forbedrede 3D-motoren fra fjoråret gjør at dette trolig nok en gang blir en fotballhøst i Sports Interactives favør.

Football Manager 2010
Football Manager 2010
Dette er en annonse:
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010
Football Manager 2010

Relaterte tekster

Football Manager 2010Score

Football Manager 2010

ANMELDELSE. Skrevet av Martin Andresen

Er det mulig å forbedre en perfekt formel? Martin Andresen er best uten ball i årets Football Manager-utgave.

8
Football Manager 2010

Football Manager 2010

FORSPILL. Skrevet av Martin Andresen

Football Manager-spillene er kjent for å spise opp mer tid enn World of Warcraft, Counter-Strike og Call of Duty 4 til sammen. Martin Andresen har intrykkene fra 2010-utgaven.Loading next content